Een film van Raoul Peck met Auguste Diehl en Olivier Gourmet.

In Duitsland staat de sterk onderdrukte intellectuele oppositie op doorbreken. In Frankrijk herenigen de arbeiders zich opnieuw in de buitenwijk Saint-Antoine, bakermat van alle revoluties. En ook in Engeland komt het volk op straat; niet louter meer om het koningshuis omver te werpen, in Manchester gaat het om een industriële revolutie.

Op de leeftijd van 26 jaar leeft Karl Marx met zijn vrouw Jenny in ballingschap. In 1844 ontmoet hij in Parijs de jonge Friedrich Engels, zoon van een fabriekseigenaar. Engels doet onderzoek naar de schandalige opkomst van het Engelse proletariaat. Deze 3 jongeren zijn intelligent, stoutmoedig en roekeloos, en besluiten dat "de filosofen enkel de wereld hebben geïnterpreteerd, waar het in wezen het doel is om deze te veranderen". De meest complete theoretische en politieke verandering van de wereld sinds de Renaissance. Geleid, tegen alle verwachtingen in, door 2 jonge familiemannen, briljant, brutaal en grappig.

Vanaf 4 oktober in de bioscoop

Een film van Raoul Peck met Auguste Diehl en Olivier Gourmet.In Duitsland staat de sterk onderdrukte intellectuele oppositie op doorbreken. In Frankrijk herenigen de arbeiders zich opnieuw in de buitenwijk Saint-Antoine, bakermat van alle revoluties. En ook in Engeland komt het volk op straat; niet louter meer om het koningshuis omver te werpen, in Manchester gaat het om een industriële revolutie.Op de leeftijd van 26 jaar leeft Karl Marx met zijn vrouw Jenny in ballingschap. In 1844 ontmoet hij in Parijs de jonge Friedrich Engels, zoon van een fabriekseigenaar. Engels doet onderzoek naar de schandalige opkomst van het Engelse proletariaat. Deze 3 jongeren zijn intelligent, stoutmoedig en roekeloos, en besluiten dat "de filosofen enkel de wereld hebben geïnterpreteerd, waar het in wezen het doel is om deze te veranderen". De meest complete theoretische en politieke verandering van de wereld sinds de Renaissance. Geleid, tegen alle verwachtingen in, door 2 jonge familiemannen, briljant, brutaal en grappig.Vanaf 4 oktober in de bioscoop