Er was een tijd, voor de lowcostvluchten, dat per vliegtuig reizen het toppunt van glamour was. Onder de luchtvaartmaatschappijen die je deden dromen nam Sabena tientallen jaren lang een prominente plaats in.

Zonder nostalgie of vooroordelen doorloopt de tentoonstelling Sabena.Reizen in stijl de geschiedenis van Sabena, van de begindagen in de luchthaven van Haren over de internationale ontplooiing op vier continenten tot het brutale einde in 2001.

Originele objecten, zoals vliegtuigmaquettes, uniformen, affiches, foto's, archieffilms of gadgets en andere souvenirs afkomstig van privé- of openbare collecties (onder andere van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis), illustreren de 78 jaar exploitatie van deze parel van de commerciële luchtvaart.

De scenografie van Sabena.Reizen in stijl, gecreëerd door het bureau Pièce Montée, roept de incheckbalie op, de ontvangst aan boord en de belevenis die de vlucht was. Er wordt uiteraard ook bijzondere aandacht besteed aan de werknemers van Sabena, zonder wie dit uitzonderlijke avontuur onmogelijk was geweest, en die zichzelf Sabéniens noemden, waarmee ze uitdrukten hoezeer ze gehecht waren aan de maatschappij.

Sabena.Reizen in stijl

Bollen van de tijdelijke tentoonstellingen (niveaus 3, 4 & 5)

Boarding van 24.11.2016 tot 10.09.2017

www.atomium.be/sabena

Een initiatief van het Atomium in partnership met de Stad Brussel

Plusmagazine.be geeft 20 x 2 tickets weg!

Er was een tijd, voor de lowcostvluchten, dat per vliegtuig reizen het toppunt van glamour was. Onder de luchtvaartmaatschappijen die je deden dromen nam Sabena tientallen jaren lang een prominente plaats in. Zonder nostalgie of vooroordelen doorloopt de tentoonstelling Sabena.Reizen in stijl de geschiedenis van Sabena, van de begindagen in de luchthaven van Haren over de internationale ontplooiing op vier continenten tot het brutale einde in 2001. Originele objecten, zoals vliegtuigmaquettes, uniformen, affiches, foto's, archieffilms of gadgets en andere souvenirs afkomstig van privé- of openbare collecties (onder andere van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis), illustreren de 78 jaar exploitatie van deze parel van de commerciële luchtvaart. De scenografie van Sabena.Reizen in stijl, gecreëerd door het bureau Pièce Montée, roept de incheckbalie op, de ontvangst aan boord en de belevenis die de vlucht was. Er wordt uiteraard ook bijzondere aandacht besteed aan de werknemers van Sabena, zonder wie dit uitzonderlijke avontuur onmogelijk was geweest, en die zichzelf Sabéniens noemden, waarmee ze uitdrukten hoezeer ze gehecht waren aan de maatschappij. Sabena.Reizen in stijl Bollen van de tijdelijke tentoonstellingen (niveaus 3, 4 & 5)Boarding van 24.11.2016 tot 10.09.2017www.atomium.be/sabenaEen initiatief van het Atomium in partnership met de Stad BrusselPlusmagazine.be geeft 20 x 2 tickets weg!