Het internationaal gelauwerde St. Petersburg Festival Ballet presenteert het wondermooie ballet 'Sleeping Beauty' .

'Sleeping Beauty' of 'Doornroosje', één van de beroemdste werken uit de balletliteratuur, is een indrukwekkende betovering van schoonheid, elegantie en gratie. Gecombineerd met adembenemende kostuums, een werkelijk vorstelijke scenografie, de prachtige muziek van grootmeester Tchaikovsky - live gebracht door het Hungary Festival Orchestra - en de unieke passie van het St. Petersburg Festival Ballet, brengt dit sprookjesachtige ballet het publiek op een verrassende manier in de magische wereld van fantasie en dromen.

'Sleeping Beauty', gebaseerd op het sprookje 'La Belle au bois dormant' van Charles Perrault, werd in 1890 naar ballet omgezet op de muziek van Pjotr Iljitsj Tchaikovsky en een choreografie van Marius Petipa, en werd voor het eerst op de planken gebracht in het Mariinski Theater in Sint-Petersburg. 'Sleeping Beauty' is nog altijd één van de populairste balletten ter wereld en maakt tot vandaag deel uit van het internationale repertoire van het klassieke ballet.

Deze uitvoering van 'Sleeping Beauty' door het St. Petersburg Festival Ballet fascineert en verwent de kenner met zijn formele perfectie en verfijnde choreografische en muzikale expressie. Dankzij de fantastische directheid en theatrale pracht en praal, weet het ballet ook een breed publiek te boeien. Naast de verbluffende scenografie van de briljante regisseur Vyacheslav Okunev, die o.a. voor het Mariinski Theater in Sint-Petersburg en La Scala in Milaan werkt, en de prachtige kostuums, bieden ook de grenzeloze elegantie en de zorgeloze lichtheid van het St. Petersburg Festival Ballet een dromerige en magische versie van dit klassieke ballet, dat ook na meer dan 100 jaar nog altijd fascineert.

4 februari 2020 - Capitole Gent

6 februari 2020 - Vorst Nationaal

7 februari 2020 - Ethias Theater Hasselt

Plusmagazine.be geeft10 duotickets weg voor de voorstelling op6 februari in Vorst Nationaal.

Het internationaal gelauwerde St. Petersburg Festival Ballet presenteert het wondermooie ballet 'Sleeping Beauty' . 'Sleeping Beauty' of 'Doornroosje', één van de beroemdste werken uit de balletliteratuur, is een indrukwekkende betovering van schoonheid, elegantie en gratie. Gecombineerd met adembenemende kostuums, een werkelijk vorstelijke scenografie, de prachtige muziek van grootmeester Tchaikovsky - live gebracht door het Hungary Festival Orchestra - en de unieke passie van het St. Petersburg Festival Ballet, brengt dit sprookjesachtige ballet het publiek op een verrassende manier in de magische wereld van fantasie en dromen. 'Sleeping Beauty', gebaseerd op het sprookje 'La Belle au bois dormant' van Charles Perrault, werd in 1890 naar ballet omgezet op de muziek van Pjotr Iljitsj Tchaikovsky en een choreografie van Marius Petipa, en werd voor het eerst op de planken gebracht in het Mariinski Theater in Sint-Petersburg. 'Sleeping Beauty' is nog altijd één van de populairste balletten ter wereld en maakt tot vandaag deel uit van het internationale repertoire van het klassieke ballet.Deze uitvoering van 'Sleeping Beauty' door het St. Petersburg Festival Ballet fascineert en verwent de kenner met zijn formele perfectie en verfijnde choreografische en muzikale expressie. Dankzij de fantastische directheid en theatrale pracht en praal, weet het ballet ook een breed publiek te boeien. Naast de verbluffende scenografie van de briljante regisseur Vyacheslav Okunev, die o.a. voor het Mariinski Theater in Sint-Petersburg en La Scala in Milaan werkt, en de prachtige kostuums, bieden ook de grenzeloze elegantie en de zorgeloze lichtheid van het St. Petersburg Festival Ballet een dromerige en magische versie van dit klassieke ballet, dat ook na meer dan 100 jaar nog altijd fascineert.4 februari 2020 - Capitole Gent6 februari 2020 - Vorst Nationaal7 februari 2020 - Ethias Theater HasseltPlusmagazine.be geeft10 duotickets weg voor de voorstelling op6 februari in Vorst Nationaal.