Het is al meer dan tien jaar geleden dat de Frans-Canadese animatiefilm Les Triplettes de Belleville van regisseur Sylvain Chomet uitkwam. Velen herinneren zich deze film, zijn klinkende succes en prachtige soundtrack, die alom werd geprezen tijdens de Oscars, de Genie Awards en de Franse Césars.

Tijdens de matineevertoning van deze zeer geliefde animatiefilm leidt componist Benoît Charest Le Terrible Orchestre de Belleville in deze live-uitvoering van zijn originele filmmuziek, met onder meer zijn lied 'Belleville Rendez-vous' dat werd genomineerd voor een Academy Award voor beste lied. In de sfeer van de film voert Le Terrible Orchestre de Belleville het publiek meteen mee naar de opwindende straten van het Parijs van de jaren 1920 en de hotjazz.

Het muziekensemble bestaat uit acht muzikanten met gekke instrumenten. Le Terrible Orchestre de Belleville brengt livemuziek en film samen in een harmonieus geheel en lokt het publiek zo mee naar het kleurrijke Parijse cabaret.

Koninklijk Circus, Brussel op zondag 9 december om 17 uur

Het is al meer dan tien jaar geleden dat de Frans-Canadese animatiefilm Les Triplettes de Belleville van regisseur Sylvain Chomet uitkwam. Velen herinneren zich deze film, zijn klinkende succes en prachtige soundtrack, die alom werd geprezen tijdens de Oscars, de Genie Awards en de Franse Césars.Tijdens de matineevertoning van deze zeer geliefde animatiefilm leidt componist Benoît Charest Le Terrible Orchestre de Belleville in deze live-uitvoering van zijn originele filmmuziek, met onder meer zijn lied 'Belleville Rendez-vous' dat werd genomineerd voor een Academy Award voor beste lied. In de sfeer van de film voert Le Terrible Orchestre de Belleville het publiek meteen mee naar de opwindende straten van het Parijs van de jaren 1920 en de hotjazz.Het muziekensemble bestaat uit acht muzikanten met gekke instrumenten. Le Terrible Orchestre de Belleville brengt livemuziek en film samen in een harmonieus geheel en lokt het publiek zo mee naar het kleurrijke Parijse cabaret.Koninklijk Circus, Brussel op zondag 9 december om 17 uur