Woman wil de wereld bekijken door de ogen van een vrouw. De film voert ons naar alle hoeken van de wereld, waar we kennismaken met verschillende vrouwen, elk met hun eigen levensloop, uitgestippeld door hun cultuur, hun geloof of hun familiale achtergrond. De film schetst ook een beeld van de wereld vandaag. Een somber beeld, in de schaduw van het onrecht dat vrouwen wordt aangedaan. Toch draagt Woman bovenal een boodschap uit van liefde en hoop voor vrouwen overal ter wereld. De film doet een poging inzicht te verwerven in hun leven, in de weg die ze hebben afgelegd, en in de weg die ze nog voor de boeg hebben. Hoe bereiken ze hun bestemming?

De regisseurs

Anastasia Mikova is een journaliste en regisseuse van Oekraïense origine. Sociale en humanistische vraagstukken zijn kenmerkend voor haar werk. Als journaliste droeg ze bij tot verscheidene documentaires, waarna ze hoofdredactrice werd van Vu du Ciel, een documentaire reeks die meteen ook het begin vormde van haar samenwerking met Yann Arthus-Bertrand.

Yann Arthus-Bertrand is een Frans regisseur en fotograaf. Hij werd in 2009 benoemd tot goodwillambassadeur voor het VN-milieuprogramma en draaide datzelfde jaar zijn eerste langspeelfilm Home, over de toestand van onze planeet. Arthus-Bertrand is oprichter van de ngo GoodPlanet, die zich inzet voor het milieu.

Meer info op www.woman-themovie.org/en/

Plusmagazine.be geeft 30 duotickets weg voor de avant-première van WOMAN in Bozar (Henri le Boeufzaal) op zondag 2 februari om 18 uur.

Woman wil de wereld bekijken door de ogen van een vrouw. De film voert ons naar alle hoeken van de wereld, waar we kennismaken met verschillende vrouwen, elk met hun eigen levensloop, uitgestippeld door hun cultuur, hun geloof of hun familiale achtergrond. De film schetst ook een beeld van de wereld vandaag. Een somber beeld, in de schaduw van het onrecht dat vrouwen wordt aangedaan. Toch draagt Woman bovenal een boodschap uit van liefde en hoop voor vrouwen overal ter wereld. De film doet een poging inzicht te verwerven in hun leven, in de weg die ze hebben afgelegd, en in de weg die ze nog voor de boeg hebben. Hoe bereiken ze hun bestemming?De regisseursAnastasia Mikova is een journaliste en regisseuse van Oekraïense origine. Sociale en humanistische vraagstukken zijn kenmerkend voor haar werk. Als journaliste droeg ze bij tot verscheidene documentaires, waarna ze hoofdredactrice werd van Vu du Ciel, een documentaire reeks die meteen ook het begin vormde van haar samenwerking met Yann Arthus-Bertrand.Yann Arthus-Bertrand is een Frans regisseur en fotograaf. Hij werd in 2009 benoemd tot goodwillambassadeur voor het VN-milieuprogramma en draaide datzelfde jaar zijn eerste langspeelfilm Home, over de toestand van onze planeet. Arthus-Bertrand is oprichter van de ngo GoodPlanet, die zich inzet voor het milieu.Meer info op www.woman-themovie.org/en/Plusmagazine.be geeft 30 duotickets weg voor de avant-première van WOMAN in Bozar (Henri le Boeufzaal) op zondag 2 februari om 18 uur.