Die verrukkelijke grijze garnaaltjes boordevol smaak... Bestaat er iets lekkerder uit de zee? Vooral als deze snoepjes gevangen en gekookt worden door de beroemde Garnaalvissers te paard en je ze vers kan proeven. Dit en veel meer kan je beleven tijdens de bruisende 70e editie van de Garnaalfeesten van Oostduinkerke in het weekend van 29 en 30 juni, het weekend voor de start van zomervakantie.

Plusmagazine.be geeft een arrangement weg met een waardebon voor logies van €150 + tickets voor een bezoek aan het Navigo museum voor 2 personen + een geschenkpakket ter waarde van €35!

Programma

Als start van het feestelijke weekend is er op zaterdag 29 juni op het Fabiolaplein een authentieke markt, "de visserij en oude ambachten" waar je onder andere kan proeven van een dampende kop garnaalsoep, klaargemaakt door de Koninklijke Orde van de Paardevisser, een stuk gebakken vis, mosseltjes, wulloks, en natuurlijk ook een bijpassend drankje. De Northsea Dixieland Band zorgt voor een streepje muziek

Nieuw dit jaar zijn de Garnalenworpen op de Zeedijk. Op zaterdag worden om 11u, om 13u en om 15uplastic garnalen uitgeworpen in het publiek. Iedereen die een garnaal vangt, kan rekenen op een prijs.

In de namiddag kan je op de Zeedijk ter hoogte van het Astridplein genieten van het straattheater 'Mariette Crevette' met hun nieuwe voorstelling. Als laatste hoogtepunt van de zaterdag is er de wedstrijd in het garnalenvissen waarbij de Garnaalvissers te paard, de kruiersverenigingen (De Stienesteekers, de Spanjaardbank, de Slepers en de Gernoarskruwers) samen met honderden schoolkinderen met hun steeknetjes strijden voor de eer. Na het wegen van de vangst wordt de grijze buit gekookt en verkocht op de Zeedijk.

Op zondag 30 juni vindt om 10u30 traditiegetrouw de Zeewijding plaats in aanwezigheid van de Garnaalvissers te paard, kruiersverengingen, folkloristische groepen, de reddingsdienst en iedereen die leeft en werkt met de zee. Aansluitend kan je genieten van lekkere gebakken vis terwijl de Oud-IJslandvaarders, de Juttertjes en Folkloredansgroep Senlima hun beste dansbeentje voorzetten. Om 14uis er op de Zeedijk een optreden van Paradekorps El Fuerte. Om 15u30 wordt de start gegeven voor de 70ste Garnaalstoet te Oostduinkerke-Bad. Hét hoogtepunt van de Garnaalfeesten. De stoet brengt met een 50-tal groepen een sfeerbeeld van het vissersleven met verwijzing naar enkele historische momenten uit de geschiedenis van Oostduinkerke. Hulde wordt gebracht aan de Garnaalvissers te paard, de Oostduinkerkse folkloregroepen, Mieke Garnaal, haar eredames en aan koning Garnaal. Ook dit jaar zullen er opnieuw een aantal nieuwe groepen en wagens te bewonderen zijn.

Plusmagazine.be geeft een arrangement weg met een waardebon voor logies van €150 + tickets voor een bezoek aan het Navigo museum voor 2 personen + een geschenkpakket ter waarde van €35!

Die verrukkelijke grijze garnaaltjes boordevol smaak... Bestaat er iets lekkerder uit de zee? Vooral als deze snoepjes gevangen en gekookt worden door de beroemde Garnaalvissers te paard en je ze vers kan proeven. Dit en veel meer kan je beleven tijdens de bruisende 70e editie van de Garnaalfeesten van Oostduinkerke in het weekend van 29 en 30 juni, het weekend voor de start van zomervakantie.Plusmagazine.be geeft een arrangement weg met een waardebon voor logies van €150 + tickets voor een bezoek aan het Navigo museum voor 2 personen + een geschenkpakket ter waarde van €35!ProgrammaAls start van het feestelijke weekend is er op zaterdag 29 juni op het Fabiolaplein een authentieke markt, "de visserij en oude ambachten" waar je onder andere kan proeven van een dampende kop garnaalsoep, klaargemaakt door de Koninklijke Orde van de Paardevisser, een stuk gebakken vis, mosseltjes, wulloks, en natuurlijk ook een bijpassend drankje. De Northsea Dixieland Band zorgt voor een streepje muziek Nieuw dit jaar zijn de Garnalenworpen op de Zeedijk. Op zaterdag worden om 11u, om 13u en om 15uplastic garnalen uitgeworpen in het publiek. Iedereen die een garnaal vangt, kan rekenen op een prijs.In de namiddag kan je op de Zeedijk ter hoogte van het Astridplein genieten van het straattheater 'Mariette Crevette' met hun nieuwe voorstelling. Als laatste hoogtepunt van de zaterdag is er de wedstrijd in het garnalenvissen waarbij de Garnaalvissers te paard, de kruiersverenigingen (De Stienesteekers, de Spanjaardbank, de Slepers en de Gernoarskruwers) samen met honderden schoolkinderen met hun steeknetjes strijden voor de eer. Na het wegen van de vangst wordt de grijze buit gekookt en verkocht op de Zeedijk.Op zondag 30 juni vindt om 10u30 traditiegetrouw de Zeewijding plaats in aanwezigheid van de Garnaalvissers te paard, kruiersverengingen, folkloristische groepen, de reddingsdienst en iedereen die leeft en werkt met de zee. Aansluitend kan je genieten van lekkere gebakken vis terwijl de Oud-IJslandvaarders, de Juttertjes en Folkloredansgroep Senlima hun beste dansbeentje voorzetten. Om 14uis er op de Zeedijk een optreden van Paradekorps El Fuerte. Om 15u30 wordt de start gegeven voor de 70ste Garnaalstoet te Oostduinkerke-Bad. Hét hoogtepunt van de Garnaalfeesten. De stoet brengt met een 50-tal groepen een sfeerbeeld van het vissersleven met verwijzing naar enkele historische momenten uit de geschiedenis van Oostduinkerke. Hulde wordt gebracht aan de Garnaalvissers te paard, de Oostduinkerkse folkloregroepen, Mieke Garnaal, haar eredames en aan koning Garnaal. Ook dit jaar zullen er opnieuw een aantal nieuwe groepen en wagens te bewonderen zijn.Plusmagazine.be geeft een arrangement weg met een waardebon voor logies van €150 + tickets voor een bezoek aan het Navigo museum voor 2 personen + een geschenkpakket ter waarde van €35!