Zwitserland: logeren in een hotel met 1 kamer

Zwitserland: logeren in een hotel met 1 kamer
© Zwitserland Toerisme

Met de campagne 'Pop-up hotels' speelt Zwitserland Toerisme in op het stijgend aantal citytrippers die de grote steden links laten liggen en kiezen voor kleinere of minder drukke steden met evengoed een ruim aanbod aan cultuur, shopping en uitgaansleven. De 11 uitgekozen Zwitserse steden beantwoorden perfect aan dit profiel.

De check-in en de check-out alsook het ontbijt worden verzorgd door een hotel in de buurt. Gasten kunnen hun overnachting in één van de elf Pop-up hotels boeken via MySwitzerland.com/popup.

Een originele gevangeniscel in Baden © ZwitserlandToerisme

De historische stadstoren uit de 15de eeuw is het herkenningsteken van de stad Baden. Het 56 meter hoge vestingswerk maakte oorspronkelijk deel uit van de noordelijke stadstoren en diende om de stad in de Villmergeroorlog te verdedigen tegen Zürich. Gasten kunnen er overnachten in een originele gevangeniscel, die nog tot 1984 in gebruik was. Maar geen nood: ze kunnen naar hartenlust in en uit lopen en de oude stad van Baden verkennen.

Een originele gevangeniscel in Baden © ZwitserlandToerisme

Fischergalgen in Basel © ZwitserlandToerisme

Normaal gesproken zijn de zogeheten "Fischergalgen" aan de oever van de Rijn in Basel zonder uitzondering privébezit en dus niet openbaar toegankelijk. Deze zomer kunnen gasten echter overnachten in een van de kleine huisjes van 14 vierkante meter met het best mogelijke uitzicht op de levensader van de culturele hoofdstad van Zwitserland. Kies voor onthaasting - zonder elektriciteit en stromend water - en geniet ervan om eenvoudig offline over de Rijn te zweven. De kamer is bewust eenvoudig en gemoedelijk gehouden, alle verdere voorzieningen zijn te vinden in de naaste omgeving. En als de gasten dat willen, kan een ervaren visser hen laten zien hoe ze met de "galgen" vissen kunt vangen in de Rijn.

Fischergalgen in Basel © ZwitserlandToerisme

Castelgrande in Bellinzona © ZwitserlandToerisme

De drie burchten van Bellinzona controleerden sinds de 15e eeuw als verdedigingswerken de toegangswegen tot de alpenpassen. Tegenwoordig staan Castelgrande, Castello di Montebello en Castello di Sasso Corbaro op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het pop-up hotel in een van de indrukwekkende torens staat garant voor een onvergetelijke nacht en laat de geschiedenis van dichtbij beleven. De sterarchitect uit Ticino, Carlo Rampazzi, heeft in de torenkamer de historie van de kastelen harmonisch verbonden met modern design. Gasten kunnen zich verheugen op een adembenemend uitzicht op het historische centrum en de kastelen van Bellinzona.

Castelgrande in Bellinzona © ZwitserlandToerisme

Een geklasseerd tolhuisje in Bern © ZwitserlandToerisme

Tot 1 mei 1853 moesten handelaren en kooplieden bij het tolhuisje op de Nydeggbrücke op hun waren een toeslag betalen om de binnenstad van Bern op comfortabele wijze te bereiken over de Aare. Het als monument beschermde gebouw met een uniek uitzicht over de stad en de Aare en met een exclusief terras midden in het Bärenpark wordt deze zomer omgevormd tot Pop-up hotel: een dubbele suite met twee badkamers, recreatieruimte en kookhoek en met een stijlvolle, hoogwaardige en perfect afgestemde inrichting.

Een geklasseerd tolhuisje in Bern © ZwitserlandToerisme

Slapen in de tuin van het Beau-Rivage Palace in Lausanne © ZwitserlandToerisme

Een bed met uitzicht op de sterrenhemel en een privéterras met een panorama dat vanaf het meer van Genève helemaal tot de Alpen reikt. In het glazen paviljoen midden in het vier hectaren grote park van het Beau-Rivage Palace in Lausanne lopen het verleden en de toekomst, het traditionele en het moderne door elkaar. In de meer dan 150 jaar lange geschiedenis van het vijfsterrenhotel zochten kunstenaars hier hun inspiratie, werden er staatsverdragen gesloten, en vonden koninklijke families en andere prominenten hier rust en discretie. Zonder televisie, wifi of andere afleiding genieten de gasten hier van romantiek en tijd voor zichzelf.

Slapen in de tuin van het Beau-Rivage Palace in Lausanne © ZwitserlandToerisme

Een privéboothuis in Luzern © ZwitserlandToerisme

Seehotel Kastanienbaum in Luzern opent zijn eigen boothuis voor exclusieve overnachtingen. Na het inchecken worden de gasten naar hun schuilplaats aan het water gebracht. Desgewenst kan voor het avondeten zelfs voor een butler gezorgd worden, die de gasten met een romantische barbecue verwent. 's Morgens wordt een uitgebreid ontbijt op het privéterras geserveerd, totdat de kapitein de gasten weer terugbrengt in de realiteit.

Een privéboothuis in Luzern © ZwitserlandToerisme

Een scheepshotel in Schaffhausen © ZwitserlandToerisme

Overnachten op een eigen schip en de stad Schaffhausen verkennen! Vanuit de havenwijk kunnen hotelgasten allerlei verkenningstochten ondernemen door de historische "erkerstad". Of gewoon genieten van de exclusieve sfeer op het scheepshotel en beleef de Rijn en de nautische sfeer vanuit je "hotelkamer". De hangstoel op het achterdek van het historische motorschip is de ideale plek om heerlijk te luieren.

Een scheepshotel in Schaffhausen © ZwitserlandToerisme

In de kromme toren van Solothurn © ZwitserlandToerisme

De Krummturm van Solothurn, het oudste bouwwerk van Solothurn dat nog in zijn oorspronkelijke staat is, voelt zoals een sprookje. Vanwege het vijfhoekige basisplan lijkt het dak van de met legenden omringde verdedigingstoren uit de 14de eeuw vanuit de meeste gezichtspunten krom te zijn. Hotelgasten overnachten in de vroegere torenwachterskamer en wanen zich Rapunzel of prins Valiant maar dan wel met wat meer comfort. Naast het prachtige uitzicht over de Aare worden de gasten afhankelijk van de dag van aankomst het gebruik van een e-bike, een stadsrondleiding, een boottocht of andere verrassingen aangeboden.

In de kromme toren van Solothurn © ZwitserlandToerisme

In de torenkamer van Einstein Hotel in St. Gallen © ZwitserlandToerisme

De torenkamer van het traditierijke Einstein Hotel biedt een adembenemend uitzicht over de stad St. Gallen en herinnert aan de turbulente geschiedenis. De kamer werd vormgegeven in navolging van de Groene Toren, ook wel Gallustoren genoemd, die als stadspoort en later ook als gevangenis dienstdeed. Het Einstein Hotel werd gebouwd in 1830. In 1836 werd de Groene Toren afgebroken om weer tot leven gewekt te worden in het gebouw van het Einstein Congres in 2009. Een belevenis, het historische en het moderne harmonisch verenigd.

In de torenkamer van Einstein Hotel in St. Gallen © ZwitserlandToerisme

In een voormalige balzaal in Vevey © ZwitserlandToerisme

Overnachten in een balzaal uit de periode van de eeuwwisseling te midden van een selecte collectie cosmetica, delicatessen, foto's, speelgoed, mode, kunstvoorwerpen en planten. Onder een artistiek glazen dak presenteert de Boutique Bravo! over een oppervlak van 400 vierkante meter zowel creativiteit en knowhow, alsook kwaliteit en Zwitsers design. Elk element tussen de arcaden van de balzaal heeft zijn eigen plaats en vertelt zijn eigen verhaal in het Frans, Italiaans, Engels en Zwitsersduits. Bravo wordt in alle talen begrepen. Bovendien wil Boutique Bravo kunstenaars en ambachtslieden complimenteren en aanmoedigen.

In een voormalige balzaal in Vevey © ZwitserlandToerisme

In de Milchbar in Zürich © ZwitserlandToerisme

Overnachten in het kleinste hotel van Zürich, in het hart van de stad. Boven de trendy Milchbar heeft kunstenaar Max Zuber een bewoonbaar kunstwerk gecreëerd dat je nooit meer zou willen verlaten. Hotelgasten genieten van de wisselwerking tussen de kleurrijke schildering en de spiegelwand, onder het genot van een glas champagne. Het Pop-up hotel bevindt zich vlakbij de oude stad, de Limmatrivier en het meer van Zürich waar het heerlijk flaneren is.

In de Milchbar in Zürich © ZwitserlandToerisme