Gastvrouw Mieke legt uit wat ze die avond gaan doen en zet de deelnemers vrijwel meteen aan het werk. Snijden maar... maar eerst de messen wetten!

Mieke Van Mechelen heeft haar naam niet gestolen. Geboren en getogen in de Dijlestad, kan je vandaag bij haar terecht voor kookworkshops allerhande. Haar zaak draagt de Mechelse naam Zjatte en taloere. Dat komt zo: toen Mieke na 23 jaar door een herstructurering haar job verloor, wist ze niet meteen wat ze zou gaan doen. "Waarom begin jij niet professioneel iets met koken" suggereerden haar vrienden, die al vaak mochten proeven van Miekes culinaire kunsten. "Zjatte en taloere", riep ze uit (vrij vertaald: foert!), "ik ga ervoor!"

Mieke Van Mechelen aan het werk in de keuken, zjatteentaloere facebook
Mieke Van Mechelen aan het werk in de keuken © zjatteentaloere facebook

Ze volgde al allerhande workshops, maar ze behaalde daarbovenop een echt koksdiploma. En als kok ben je nooit volleerd, dus volgt ze geregeld zelf nog cursussen, momenteel eentje over de wereldkeuken. Vandaag biedt ze een aantal workshops aan, die ze vaak zelf begeleidt. Dat gaat van een beginnerscursus snijtechnieken (zoals vandaag), leren fermenteren, over een veggie barbecue tot Maleisische tapas maken. Ook een wijn- én een theesommelier maken je wegwijs.

Kookworkshops. zjatteentaloere.be

Gastvrouw Mieke legt uit wat ze die avond gaan doen en zet de deelnemers vrijwel meteen aan het werk. Snijden maar... maar eerst de messen wetten!Mieke Van Mechelen heeft haar naam niet gestolen. Geboren en getogen in de Dijlestad, kan je vandaag bij haar terecht voor kookworkshops allerhande. Haar zaak draagt de Mechelse naam Zjatte en taloere. Dat komt zo: toen Mieke na 23 jaar door een herstructurering haar job verloor, wist ze niet meteen wat ze zou gaan doen. "Waarom begin jij niet professioneel iets met koken" suggereerden haar vrienden, die al vaak mochten proeven van Miekes culinaire kunsten. "Zjatte en taloere", riep ze uit (vrij vertaald: foert!), "ik ga ervoor!" Ze volgde al allerhande workshops, maar ze behaalde daarbovenop een echt koksdiploma. En als kok ben je nooit volleerd, dus volgt ze geregeld zelf nog cursussen, momenteel eentje over de wereldkeuken. Vandaag biedt ze een aantal workshops aan, die ze vaak zelf begeleidt. Dat gaat van een beginnerscursus snijtechnieken (zoals vandaag), leren fermenteren, over een veggie barbecue tot Maleisische tapas maken. Ook een wijn- én een theesommelier maken je wegwijs.