Cucumber Fun

G.F.
© G.F.

Benodigdheden:

Tumblerglas, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).

Ingrediënten:1 stukje komkommer van 3 cm, in stukjes gesneden, 1 tl rietsuiker, 3 cl BRITA gefilterd water, 2 cl cloudy apple juice, 3cl limoensap, 3 cl vloeibare suiker.

Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de stukjes komkommer in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met een muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de cocktail in een met crushed ijs gevuld tumblerglas via een fijne zeef, zodat er geen komkommer meekomt. Garneer met komkommer.

Violet Fun

G.F.
© G.F.

Benodigdheden: Champagne coupe, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).

Ingrediënten: 1/4 limoen, 1 tl rietsuiker, 6 cl BRITA gefilterd water, 3 cl vers limoensap, 3 cl violette siroop.

Bereiding: Neem een mixglas. Doe er het partje limoen in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met een muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de cocktail in het Champagne glas. Garneer met violettebloempjes.

.

.

Basil Fun

G.F.
© G.F.

Benodigdheden: Champagne coupe, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).

Ingrediënten: 5-tal basilicum blaadjes,1 tl rietsuiker, 5 cl BRITA gefilterd water, 3 cl vers citroensap , 3 cl vlierbloesemsiroop.

Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de basilicum in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met een muddler. Voeger de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de cocktail in het Champagne glas via een fijne zeef, zodat er geen basilicum mee komt. Garneer met een basilicum blaadje.

Raspberry Fun

G.F.
© G.F.

Benodigdheden: Delmonicoglas, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).

Ingrediënten: 4-tal frambozen, 1tl rietsuiker, 3 cl BRITA gefilterd water, 3 cl vers pompelmoessap (rose), 2 cl vloeibare suiker.

Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de frambozen in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met een muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de cocktail in het delmonicoglas. Garneer met een fuchsia bloem.

.

.

Cinnamon Fun

G.F.
© G.F.

Benodigdheden: Tumblerglas, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).

Ingrediënten: 4-tal kumquats, 1 tl rietsuiker, 3 cl BRITA gefilterd water, 3 cl vers limoensap, 3 cl kaneelsiroop, 2 cl veenbessensap, ijsblokjes.

Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de kumquats in en voeg de rietsuiker toe. Kneus tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud krachtig. Zeef de cocktail in een met crushed ijs gevulde tumblerglas via een fijne zeef, zodat er geen stukjes schil meekomen. Garneer met een kaneelstokje.

Ginger Fun

G.F.
© G.F.

Benodigdheden: Dubbel collinsglas, maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).

Ingrediënten: 6 cl groene jasmijn thee, met BRITA gefilterd water gemaakt, 2cl gembersiroop, 1 fl tonic water, ijsblokjes met blauwe bessen.

Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de thee en gembersiroop bij. Sluit de shaker en schud krachtig met veel ijs. Zeef de cocktail in het collinsglas met de blauwe bessen ijsblokjes. Vul aan met tonic. Garneer met verse verveine.

Benodigdheden:Tumblerglas, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).Ingrediënten:1 stukje komkommer van 3 cm, in stukjes gesneden, 1 tl rietsuiker, 3 cl BRITA gefilterd water, 2 cl cloudy apple juice, 3cl limoensap, 3 cl vloeibare suiker.Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de stukjes komkommer in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met een muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de cocktail in een met crushed ijs gevuld tumblerglas via een fijne zeef, zodat er geen komkommer meekomt. Garneer met komkommer. Benodigdheden: Champagne coupe, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).Ingrediënten: 1/4 limoen, 1 tl rietsuiker, 6 cl BRITA gefilterd water, 3 cl vers limoensap, 3 cl violette siroop.Bereiding: Neem een mixglas. Doe er het partje limoen in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met een muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de cocktail in het Champagne glas. Garneer met violettebloempjes. ..Benodigdheden: Champagne coupe, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).Ingrediënten: 5-tal basilicum blaadjes,1 tl rietsuiker, 5 cl BRITA gefilterd water, 3 cl vers citroensap , 3 cl vlierbloesemsiroop.Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de basilicum in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met een muddler. Voeger de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de cocktail in het Champagne glas via een fijne zeef, zodat er geen basilicum mee komt. Garneer met een basilicum blaadje.Benodigdheden: Delmonicoglas, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).Ingrediënten: 4-tal frambozen, 1tl rietsuiker, 3 cl BRITA gefilterd water, 3 cl vers pompelmoessap (rose), 2 cl vloeibare suiker.Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de frambozen in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met een muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de cocktail in het delmonicoglas. Garneer met een fuchsia bloem...Benodigdheden: Tumblerglas, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).Ingrediënten: 4-tal kumquats, 1 tl rietsuiker, 3 cl BRITA gefilterd water, 3 cl vers limoensap, 3 cl kaneelsiroop, 2 cl veenbessensap, ijsblokjes.Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de kumquats in en voeg de rietsuiker toe. Kneus tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud krachtig. Zeef de cocktail in een met crushed ijs gevulde tumblerglas via een fijne zeef, zodat er geen stukjes schil meekomen. Garneer met een kaneelstokje.Benodigdheden: Dubbel collinsglas, maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).Ingrediënten: 6 cl groene jasmijn thee, met BRITA gefilterd water gemaakt, 2cl gembersiroop, 1 fl tonic water, ijsblokjes met blauwe bessen.Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de thee en gembersiroop bij. Sluit de shaker en schud krachtig met veel ijs. Zeef de cocktail in het collinsglas met de blauwe bessen ijsblokjes. Vul aan met tonic. Garneer met verse verveine.