Zelf bagage inchecken op Brussels Airport

27/03/13 om 11:12 - Bijgewerkt om 11:12

Erg vervelend is het je vakantie te beginnen met een lange wachtrij bij de check in. Om daaraan te verhelpen lanceren Brussels Airport en Brussels Airlines nu samen een proefproject waarbij passagiers voor Europese bestemmingen zelf hun bagage kunnen inchecken.

Zelf bagage inchecken op Brussels Airport

© BELGA

Het self-service baggage drop-offsysteem wordt de komende maanden getest. Hiermee kan u in een mum van tijd bagage wegen en labelen. De hele procedure duurt ongeveer 1 minuut. Enige voorwaarde is dat u in het bezit moet zijn van een papieren of elektronische boarding pass.

Steeds meer reizigers maken gebruik van de self-check in in de vertrekhal of checken online in voor ze naar de luchthaven vertrekken. Als ze reizen met ruimbagage, moeten ze wel nog langs bij een balie op de luchthaven voor een versnelde procedure die enkel de bagage verwerkt. Het nieuwe systeem bevrijdt u nu ook van die laatste stap. Voortaan kan u zichzelf én uw bagage inchecken.

In de VS is de automatische check in voor ruimbagage al ingeburgerd. Brussels Airport is een van de eerste Europese luchthavens die het systeem in gebruik neemt.

Onze partners