Vlot leesbaar, volgens beproefd liefdesromanrecept en toch verslavend: de nieuwe Jill Mansell is ideale vakantielectuur, daar zijn we het met de flaptekst roerend over eens. En we hebben er een nieuwe term door bijgeleerd: skinny-dipping, dat is naakt je huid van de regen laten proeven. Een troost voor als de zon verstek geeft?

Rozengeur en Zonneschijn - Jill Mansell - uitg. Luitingh-Sijthoff - isbn 9789021808772

Adela is dan wel de dochter van een hooggeboren vader en moeder, maar haar fundamentalistisch calvinistische ouders zorgen er wel voor dat ze van het frivole hofleven niets te zien krijgt. Ze is bestemd om in het klooster te gaan en dat vindt het meisje niet eens zo erg: alles is beter dan haar dictatoriale vader en trieste thuis. Maar dan zorgen onverwachte gebeurtenissen ervoor dat haar leven een heel andere draai krijgt...
Fay Weldon is een pak minder scherp en hilarisch dan ze ooit was, maar toch blijven humor en een scherpe typering van haar personages de troeven van haar werk. Leuk.

Leve de koning - Fay Weldon - uitg. Atlas Contact - isbn 9789035441845

De perfecte moordenaar is een zeventienjarige scholiere, als dusdanig opgeleid door haar moeder, die haar ervan overtuigd heeft dat goed en kwaad niet bestaan. Maar zeventien is wel de leeftijd dat kinderen hun ouders in vraag stellen en Kit raakt verward en in tweestrijd. Terwijl de politie jacht maakt op die onbekende seriemoordenaar...
Interessant uitgangspunt van de debutante Katherine Ewell: in de huid van de moordenaar (en wat voor een!) kruipen in plaats van het eeuwige slachtoffer of een typische speurder. Dat gegeven versnelt absoluut de vaart van het boek.

De perfecte moordenaar - Katherine Ewell - uitg. Ambo-Anthos - isbn 9789041424785Marion is een einzelganger, maar dan wordt ze willens nillens opgescheept wordt met de dochter van vriendin Dana. Chavi zit op internaat, maar zodra Marion met de eliteschool kennis maakt, voelt ze intuïtief aan dat een en ander niet goed zit. Moet ze actie ondernemen of blijft ze toeschouwer?
Een Nederlandstalige thriller die er best mee door kan, niet voor niets kreeg zijn voorganger, het debuut van schrijfster Hilde Vandermeeren, de Hercule Poirot Publieksprijs 2013.

De toeschouwers - Hilde Vandermeeren - uitg. Q - isbn 9789021455938


Vlot leesbaar, volgens beproefd liefdesromanrecept en toch verslavend: de nieuwe Jill Mansell is ideale vakantielectuur, daar zijn we het met de flaptekst roerend over eens. En we hebben er een nieuwe term door bijgeleerd: skinny-dipping, dat is naakt je huid van de regen laten proeven. Een troost voor als de zon verstek geeft?Rozengeur en Zonneschijn - Jill Mansell - uitg. Luitingh-Sijthoff - isbn 9789021808772Adela is dan wel de dochter van een hooggeboren vader en moeder, maar haar fundamentalistisch calvinistische ouders zorgen er wel voor dat ze van het frivole hofleven niets te zien krijgt. Ze is bestemd om in het klooster te gaan en dat vindt het meisje niet eens zo erg: alles is beter dan haar dictatoriale vader en trieste thuis. Maar dan zorgen onverwachte gebeurtenissen ervoor dat haar leven een heel andere draai krijgt...Fay Weldon is een pak minder scherp en hilarisch dan ze ooit was, maar toch blijven humor en een scherpe typering van haar personages de troeven van haar werk. Leuk.Leve de koning - Fay Weldon - uitg. Atlas Contact - isbn 9789035441845De perfecte moordenaar is een zeventienjarige scholiere, als dusdanig opgeleid door haar moeder, die haar ervan overtuigd heeft dat goed en kwaad niet bestaan. Maar zeventien is wel de leeftijd dat kinderen hun ouders in vraag stellen en Kit raakt verward en in tweestrijd. Terwijl de politie jacht maakt op die onbekende seriemoordenaar...Interessant uitgangspunt van de debutante Katherine Ewell: in de huid van de moordenaar (en wat voor een!) kruipen in plaats van het eeuwige slachtoffer of een typische speurder. Dat gegeven versnelt absoluut de vaart van het boek.De perfecte moordenaar - Katherine Ewell - uitg. Ambo-Anthos - isbn 9789041424785Marion is een einzelganger, maar dan wordt ze willens nillens opgescheept wordt met de dochter van vriendin Dana. Chavi zit op internaat, maar zodra Marion met de eliteschool kennis maakt, voelt ze intuïtief aan dat een en ander niet goed zit. Moet ze actie ondernemen of blijft ze toeschouwer?Een Nederlandstalige thriller die er best mee door kan, niet voor niets kreeg zijn voorganger, het debuut van schrijfster Hilde Vandermeeren, de Hercule Poirot Publieksprijs 2013.De toeschouwers - Hilde Vandermeeren - uitg. Q - isbn 9789021455938