Onze manier van leven is sterk geëvolueerd en onze woning past zich daaraan aan. Ze wordt kleiner, maar zit vol ideetjes die ervoor moeten zorgen dat we het niet benauwd krijgen.

Oude vervuilende verwarmingsketels verdwijnen met moeite. Waarom dan niet, net zoals oude diesels worden geweerd uit de stad, ketels van meer dan twintig jaar oud verplicht doen vervangen? Dat bepleit de Belgische vereniging van leveranciers van verwarmingsmateriaal (ATTB).

In deze tijd van het jaar vergt veiligheid in huis toch net dat tikkeltje extra aandacht. Elk winter opnieuw vatten er immers, ondanks alle waarschuwingen, enkele kerstbomen vuur. Laat het u niet overkomen!

Misschien ligt je zolder wel vol schatten? Vinylplaten, bloemetjesjurken, formicameubeltjes, spullen in oranje plastic... Allemaal iconische voorwerpen uit The Glorious Thirty (1945-1975) die vandaag terug immens populair zijn.

Misschien heeft u er nooit over nagedacht, maar het wassen van uw hoofdkussen is geen overbodige luxe. Het zit na verloop van tijd vol dode huidcellen, huisstofmijt en andere beestjes én hun uitwerpselen, zelfs al gebruikt u steeds een kussensloop.

Het is weer tijd om de tapijten eens flink uit te kloppen, het huis grondig te verluchten en de extra dekens voor een tijdje naar de zolder te verbannen. Haal emmers en borstels maar uit en volg onze tips!

Met de eindejaarsfeesten haal je je mooiste glazen uit, maar die zijn helemaal dof geworden, het grote witte tafelkleed dat een jaar netjes opgeplooid in de kast lag heeft een geel schijntje... Komt het je bekend voor? Met enkele old school tips en tricks los je dit meteen op.

De kerstster begon haar carrière op Sunset Boulevard in Hollywood om later een feestelijke potplant te worden. Ze levert mooi materiaal voor kerststukjes en kan haar glamour vier maanden lang houden.

Vroeger was de keuken de plek waar gekookt werd. Vandaag is ze één van de belangrijkste leefruimten van het huis. Reden te meer om ze zorgvuldig te renoveren, door de valkuilen te mijden en de gangbare opvattingen in vraag te stellen.

De Belg verhuist het liefst tijdens de zomer. Dat blijkt uit cijfers van Kapaza.be, één van de grootste zoekertjessites in België. Het aantal geplaatste zoekertjes in de categorie interieur en meubels zit duidelijk in de lift tijdens de zomer. Hét moment om vernieuwing te brengen in je interieur. Met deze tips raken je oude spullen ook beter verkocht.

Als de temperaturen een beetje oplopen, mag je je eraan verwachten: de vuilnisbak in de keuken begint een onwelriekend geurtje te verspreiden en in de container voor groenafval kruipen ineens allerlei vieze beestjes rond. Tijd voor een paar frisse tips dus.

Vind jij een plant in een bloempont in de hoek van de kamer ook een beetje saai? Hang hem dan aan de muur! Verticale tuinen zijn helemaal in en er bestaan tal van systemen met een leuk design om een groene muur te creëren.

Eind vorige week besliste de Vlaamse Regering om de Vlaamse energiepremies te hervormen. Vanaf 2017 zakken de premies voor heel wat individuele energiebesparende maatregelen, maar krijgen mensen die een 'totaalrenovatie' van hun woning uitvoeren een financiële bonus. "Deze hervorming legt de lat te hoog voor ouderen", reageert de Vlaamse Ouderenraad.

Het huis opruimen is één van die goede voornemens die in januari de kop opsteken. Maar wat als je nu eens een stap verder ging? Ontdek home organizing en durf je woning grondig te reorganiseren!

De komende periode kan het beginnen vriezen waardoor er kans bestaat op bevroren waterleidingen en kapotte watermeters. De drinkwaterbedrijven zetten enkele tips op een rijtje om je leidingen en de watermeter te beschermen.

Vintage is helemaal hip en trendy. In zoverre zelfs dat het antiek in waarde verdringt. Heb jij nog van die oranje plastic voorwerpen op zolder? Haal ze maar van onder het stof!

We voelen ons goed in onze woning, zijn er gelukkig en komen er tot rust. Bijgevolg besteden we ook graag de nodige zorg aan onze woning. Dat blijkt uit een analyse van ILIV naar thuis en thuisgevoel bij 771 vijftigplussers.

Energieleveranciers moeten voortaan één keer per jaar zelf het meest voordelige tarief voorstellen aan hun klanten. Dat is het gevolg van een akkoord dat minister voor Consumenten Johan Vande Lanotte (sp.a) en staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (cdH) sloten met de leveranciers. De klant moet wel zelf het initiatief nemen om dat tarief vervolgens aan te vragen.

Interne fout - Knack

Sorry, de pagina kan niet worden weergegeven. Een tijdelijk probleem met de server. Probeer het later opnieuw.