Ook al lieten regen en wind zich gelden, het kwik zakte deze winter zelden onder de 0°C. Deze zachte temperaturen hebben geleid tot een daling van het aardgasverbruik. Goed nieuws voor je rekening!

De badkamer is een intieme ruimte waar efficiëntie, gebruiksgemak, comfort en genot hand in hand moeten gaan. Die ruimte aan uw (toekomstige) wensen en behoeftes aanpassen is dus belangrijk en vergt de nodige voorbereiding. Gaat u voor een nieuw bad of inloopdouche, of kiest u meteen voor een grondige renovatie of verbouwing. Welke vragen moet u zich vooraf stellen?

Heel wat woningen en appartementsblokken hebben nog een stookolieketel die meer dan 20 jaar oud is. Als je zuinig en milieubewust wil verwarmen, is vervangen de enige optie.

Plannen om de badkamer te renoveren? Of om het ligbad door een douche te vervangen? Een stuk makkelijker én veiliger! En wilt u helemaal mee zijn, dan kiest u voor een inloopdouche.

Bij de renovatie van een woning kom je algauw in de verleiding om je te spiegelen aan nieuwbouwwoningen. Weet echter dat keuzes die evident zijn voor nieuwbouw, dat lang niet altijd zijn voor een bestaande woning.

Onze manier van leven is sterk geëvolueerd en onze woning past zich daaraan aan. Ze wordt kleiner, maar zit vol ideetjes die ervoor moeten zorgen dat we het niet benauwd krijgen.

Oude vervuilende verwarmingsketels verdwijnen met moeite. Waarom dan niet, net zoals oude diesels worden geweerd uit de stad, ketels van meer dan twintig jaar oud verplicht doen vervangen? Dat bepleit de Belgische vereniging van leveranciers van verwarmingsmateriaal (ATTB).

In deze tijd van het jaar vergt veiligheid in huis toch net dat tikkeltje extra aandacht. Elk winter opnieuw vatten er immers, ondanks alle waarschuwingen, enkele kerstbomen vuur. Laat het u niet overkomen!

Misschien ligt je zolder wel vol schatten? Vinylplaten, bloemetjesjurken, formicameubeltjes, spullen in oranje plastic... Allemaal iconische voorwerpen uit The Glorious Thirty (1945-1975) die vandaag terug immens populair zijn.

Misschien heeft u er nooit over nagedacht, maar het wassen van uw hoofdkussen is geen overbodige luxe. Het zit na verloop van tijd vol dode huidcellen, huisstofmijt en andere beestjes én hun uitwerpselen, zelfs al gebruikt u steeds een kussensloop.

Het is weer tijd om de tapijten eens flink uit te kloppen, het huis grondig te verluchten en de extra dekens voor een tijdje naar de zolder te verbannen. Haal emmers en borstels maar uit en volg onze tips!

Met de eindejaarsfeesten haal je je mooiste glazen uit, maar die zijn helemaal dof geworden, het grote witte tafelkleed dat een jaar netjes opgeplooid in de kast lag heeft een geel schijntje... Komt het je bekend voor? Met enkele old school tips en tricks los je dit meteen op.

De kerstster begon haar carrière op Sunset Boulevard in Hollywood om later een feestelijke potplant te worden. Ze levert mooi materiaal voor kerststukjes en kan haar glamour vier maanden lang houden.

Vroeger was de keuken de plek waar gekookt werd. Vandaag is ze één van de belangrijkste leefruimten van het huis. Reden te meer om ze zorgvuldig te renoveren, door de valkuilen te mijden en de gangbare opvattingen in vraag te stellen.

De Belg verhuist het liefst tijdens de zomer. Dat blijkt uit cijfers van Kapaza.be, één van de grootste zoekertjessites in België. Het aantal geplaatste zoekertjes in de categorie interieur en meubels zit duidelijk in de lift tijdens de zomer. Hét moment om vernieuwing te brengen in je interieur. Met deze tips raken je oude spullen ook beter verkocht.