Enkel in het Gir Forest National Park in India komt de Aziatische leeuw nog voor. Ze zijn er nog maar met driehonderd leeuwen. In een veertigtal Europese zoos leven er zo'n 110 Aziatische leeuwen. Alle borelingen zijn dus superbelangrijk.Ook de drieling die in januari in Planckendael geboren werd.

Voor leeuwin Lorena was het haar eerste nest: twee jongens en één meisje die tussen de 6 en 7,5 kilo wogen.

Klaar voor kattenkwaad

Lorena nam de kleintjes regelmatig bij het nekvel om ze op deze manier al wat van de wereld te laten zien. Nu is het tijd om hun territorium weer wat verder uit te breiden. De wereld wacht. Hoe oma Kolya en papa Jari op dit jonge geweld zullen reageren, blijft nog even afwachten. De introductie zal stapsgewijs verlopen.

Deze mini-leeuwtjes zijn niet alleen schattig en mooi, maar ook enorm nieuwsgierig. Ze proberen alles uit. Ze trekken op avontuur, en doen dit met de gekste capriolen, met vallen en opstaan. Het wordt een drukke periode voor mama Lorena.

Zonder publiek hebben mama Lorena en haar kroost het buitenperk al verkend. De generale repetitie was geslaagd. Vanaf 30 maart zijn de welpjes door iedereen buiten te bewonderen. (LB)

Enkel in het Gir Forest National Park in India komt de Aziatische leeuw nog voor. Ze zijn er nog maar met driehonderd leeuwen. In een veertigtal Europese zoos leven er zo'n 110 Aziatische leeuwen. Alle borelingen zijn dus superbelangrijk.Ook de drieling die in januari in Planckendael geboren werd. Voor leeuwin Lorena was het haar eerste nest: twee jongens en één meisje die tussen de 6 en 7,5 kilo wogen. Lorena nam de kleintjes regelmatig bij het nekvel om ze op deze manier al wat van de wereld te laten zien. Nu is het tijd om hun territorium weer wat verder uit te breiden. De wereld wacht. Hoe oma Kolya en papa Jari op dit jonge geweld zullen reageren, blijft nog even afwachten. De introductie zal stapsgewijs verlopen. Deze mini-leeuwtjes zijn niet alleen schattig en mooi, maar ook enorm nieuwsgierig. Ze proberen alles uit. Ze trekken op avontuur, en doen dit met de gekste capriolen, met vallen en opstaan. Het wordt een drukke periode voor mama Lorena. Zonder publiek hebben mama Lorena en haar kroost het buitenperk al verkend. De generale repetitie was geslaagd. Vanaf 30 maart zijn de welpjes door iedereen buiten te bewonderen. (LB)