De GR Kustroute voert je via wit-rode strepen in 60 km van De Panne tot De Haan. Een unieke route langs zee en strand, over 'berg en dal' in de duinen en door schitterende natuurgebieden. Tal van bezienswaardigheden aan onze Vlaamse kust worden via de route met elkaar verbonden.

Je hoeft het traject niet per se in één keer af te leggen, je bepaalt zelf de afstand en tijdspanne. "Het grote voordeel is dat de kusttram de route op wel 15 punten snijdt en een tiental andere haltes liggen op hooguit 200 m", verduidelijkt Dani Nolf, GR-vrijwilliger en geestelijke vader van het project. "Wie dat wil kan op elk moment opstappen en zich naar zijn beginpunt begeven. Zo kan je de route makkelijk stappen in etappes van 5 tot 30 km."

GR wandelen was nog nooit zo makkelijk!

De route is in twee richtingen bewegwijzerd volgens het beproefde systeem van de GR's. Je hoeft enkel de wit-rode strepen te volgen voor een onvergetelijk wandelavontuur door onze mooiste stukjes duin, strand en hinterland.

Toch steek je best ook de drietalige kaartfolder in pocketformaat in je rugzak. Alle nuttige informatie voor onderweg is op de exacte plaats op de kaart te vinden. Monumenten, natuur- en duingebieden, musea, tramhaltes, wc's, picknickplaatsen...alles staat er op. Zelfs de afstanden van de tussentrajecten.

Onderdeel van Europees wandelnetwerk

Voor de kenners: het op kaart gebrachte en op het terrein grondig aangepast traject tussen De Panne en De Haan is onderdeel van de GR 5A Wandelronde van Vlaanderen, deel Noord: polders, kreken en duinen.

Zo liep tussen Westende-Bad en Oostende de oorspronkelijke route volledig langs de dijk. Het vernieuwde traject heeft beslist een groter GR-gehalte. Het pad loopt nu door de Warandeduinen en het Provinciedomein Raversijde met de archeologische site en de resten van de beruchte Antikwall.

De GR Kustroute is onderdeel van de GR 5A Wandelronde van Vlaanderen (560 km). Dat is een aftakking van de legendarische GR 5, van Hoek van Holland naar Nice, de Noordzee-Rivièra. De GR 5 is op haar beurt een onderdeel van de Europese wandelweg E2 die loopt van Schotland tot Nice. Bovendien is onze Kustroute een deeltraject van de Europese Wandelweg E9. Deze loopt van Sagres in Zuid-Portugal via Hamburg naar Estland, een tocht van ongeveer 4880 km.

De kaart GR Kustroute is te koop voor ? 4! GR leden krijgen 10 % korting. Er is ook een gratis gpx-dowload.

De GR Kustroute voert je via wit-rode strepen in 60 km van De Panne tot De Haan. Een unieke route langs zee en strand, over 'berg en dal' in de duinen en door schitterende natuurgebieden. Tal van bezienswaardigheden aan onze Vlaamse kust worden via de route met elkaar verbonden. Je hoeft het traject niet per se in één keer af te leggen, je bepaalt zelf de afstand en tijdspanne. "Het grote voordeel is dat de kusttram de route op wel 15 punten snijdt en een tiental andere haltes liggen op hooguit 200 m", verduidelijkt Dani Nolf, GR-vrijwilliger en geestelijke vader van het project. "Wie dat wil kan op elk moment opstappen en zich naar zijn beginpunt begeven. Zo kan je de route makkelijk stappen in etappes van 5 tot 30 km." De route is in twee richtingen bewegwijzerd volgens het beproefde systeem van de GR's. Je hoeft enkel de wit-rode strepen te volgen voor een onvergetelijk wandelavontuur door onze mooiste stukjes duin, strand en hinterland.Toch steek je best ook de drietalige kaartfolder in pocketformaat in je rugzak. Alle nuttige informatie voor onderweg is op de exacte plaats op de kaart te vinden. Monumenten, natuur- en duingebieden, musea, tramhaltes, wc's, picknickplaatsen...alles staat er op. Zelfs de afstanden van de tussentrajecten. Voor de kenners: het op kaart gebrachte en op het terrein grondig aangepast traject tussen De Panne en De Haan is onderdeel van de GR 5A Wandelronde van Vlaanderen, deel Noord: polders, kreken en duinen. Zo liep tussen Westende-Bad en Oostende de oorspronkelijke route volledig langs de dijk. Het vernieuwde traject heeft beslist een groter GR-gehalte. Het pad loopt nu door de Warandeduinen en het Provinciedomein Raversijde met de archeologische site en de resten van de beruchte Antikwall.De GR Kustroute is onderdeel van de GR 5A Wandelronde van Vlaanderen (560 km). Dat is een aftakking van de legendarische GR 5, van Hoek van Holland naar Nice, de Noordzee-Rivièra. De GR 5 is op haar beurt een onderdeel van de Europese wandelweg E2 die loopt van Schotland tot Nice. Bovendien is onze Kustroute een deeltraject van de Europese Wandelweg E9. Deze loopt van Sagres in Zuid-Portugal via Hamburg naar Estland, een tocht van ongeveer 4880 km.De kaart GR Kustroute is te koop voor ? 4! GR leden krijgen 10 % korting. Er is ook een gratis gpx-dowload.