De reissector heeft duidelijk nog altijd weinig last van de crisis. 62 procent van de Travelbird-klanten ging in 2013 2 tot 5 keer op reis. Een kwart van de Vlamingen zegt dat zijn budget schommelt tussen 1000 en 2000 euro per persoon. Nog eens een kwart gaf zelfs aan tussen de 2 en 3000 euro per persoon te besteden. Al zegt 17 procent wel zijn vakantiebudget in 2014 naar beneden te zullen herzien.

Minder budget, maar vaker op reis

Ondanks een kleiner budget, behoort minder reizen voor de meesten niet tot de opties. Drie kwart zegt zelfs meer te willen reizen, maar dan wel korter. Ook afgelopen jaar waren korte reisformules al erg in trek. De citytrip blijft het populairst. 1 op 5 respondenten maakte dit jaar een citytrip en heeft de intentie om dat volgend jaar terug te doen. Ook zonvakanties blijven het goed doen (17%). Terwijl vorig jaar de auto nog de voorkeur genoot, verkiest nu een meerderheid het vliegtuig.

De reissector heeft duidelijk nog altijd weinig last van de crisis. 62 procent van de Travelbird-klanten ging in 2013 2 tot 5 keer op reis. Een kwart van de Vlamingen zegt dat zijn budget schommelt tussen 1000 en 2000 euro per persoon. Nog eens een kwart gaf zelfs aan tussen de 2 en 3000 euro per persoon te besteden. Al zegt 17 procent wel zijn vakantiebudget in 2014 naar beneden te zullen herzien. Ondanks een kleiner budget, behoort minder reizen voor de meesten niet tot de opties. Drie kwart zegt zelfs meer te willen reizen, maar dan wel korter. Ook afgelopen jaar waren korte reisformules al erg in trek. De citytrip blijft het populairst. 1 op 5 respondenten maakte dit jaar een citytrip en heeft de intentie om dat volgend jaar terug te doen. Ook zonvakanties blijven het goed doen (17%). Terwijl vorig jaar de auto nog de voorkeur genoot, verkiest nu een meerderheid het vliegtuig.