In het Prado zijn sinds dinsdag vijftien werken te bewonderen van Clara Peeters, die vermoedelijk leefde van 1594 tot 1658. Peeters was een van de weinige vrouwelijke kunstenaars die in het begin van de zeventiende eeuw actief waren in Europa. De schilderes maakte vooral naam met haar stillevens.

De kunstwerken die in het Prado worden tentoongesteld, zijn afkomstige van verschillende musea en van privécollecties. In totaal zijn er wereldwijd nog een veertigtal werken overgebleven die met zekerheid aan Clara Peeters kunnen worden toegeschreven. Het Prado is eigenaar van vier van die schilderijen.

De tentoonstelling, die in samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) wordt georganiseerd, loopt in Madrid nog tot 19 februari 2017.

In het Prado zijn sinds dinsdag vijftien werken te bewonderen van Clara Peeters, die vermoedelijk leefde van 1594 tot 1658. Peeters was een van de weinige vrouwelijke kunstenaars die in het begin van de zeventiende eeuw actief waren in Europa. De schilderes maakte vooral naam met haar stillevens. De kunstwerken die in het Prado worden tentoongesteld, zijn afkomstige van verschillende musea en van privécollecties. In totaal zijn er wereldwijd nog een veertigtal werken overgebleven die met zekerheid aan Clara Peeters kunnen worden toegeschreven. Het Prado is eigenaar van vier van die schilderijen. De tentoonstelling, die in samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) wordt georganiseerd, loopt in Madrid nog tot 19 februari 2017.