Verfrissende soepen

Zin in iets anders dan gaspacho? Met deze recepten voor koude soepen kunt u uw tafelgenoten ongetwijfeld verrassen.

Koude crèmesoep van paprika met Mascarpone

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 500 g rode paprika, ontdaan van het vel
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g witte rijst
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje (tijm en laurier)
  • 10 cl olijfolie
  • 1 koffielepel piment d’Espelette of een ander chilipepertje
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snijd deze in blokjes
  2. Pel de uien en de knoflookteentjes en hak deze fijn
  3. Verwarm de olijfolie in een kookpot op hoog vuur en bak de ui en het knoflook gedurende 4 – 5 minuten goudbruin
  4. Matig het vuur en voeg de paprika toe. Laat al roerend gedurende 5 minuten stoven.
  5. Overgiet met de runderbouillon toe en breng aan de kook.
  6. Voeg de rijst en het kruidentuiltje toe
  7. Sluit de kookpot met een deksel en laat 20 minuten zacht koken
  8. Verwijder na afloop het kruidentuiltje en mix het geheel.
  9. Voeg beetje bij beetje op een zacht vuurtje de Mascarpone toe en roer goed.
  10. Hak de chilipeper zeer fijn en voeg een koffielepel toe.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
Verfrissende soepen

IJskoude komkommersoep met groene appel en koriander

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 komkommer
  • 5 groene appelen
  • 4 kleine, witte uien
  • 1 onbehandelde limoen
  • 8 cl olijfolie
  • 8 takjes verse koriander
  • 2 takjes dille
  • oe koffielepel Tabasco
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

  1. Schil de appelen en snijd ze in vier
  2. Maak de komkommer schoon en snijd deze in ronde schijfjes
  3. Schil van de limoen 4 mooie zestes
  4. Schil de limoen verder en pers deze uit.
  5. Doe in de kom van uw mixer de appelen, de komkommer, de schoongemaakte ui, de korianderblaadjes, het limoensap, de takjes dille, de olijfolie en de tabasco.
  6. Mix alles goed fijn.
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Plaats de soep gedurende minstens een uur in de koelkast.
  9. Dien op in glaasjes die u gekoeld heeft in de vriezer en versier met de zeste van de limoen.

Koude soep met groene asperges

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 75 cl runder- of kippenbouillon
  • 500 g groene asperges (schoongemaakt en in stukjes gehakt)
  • 12 soeplepels vloeibare room
  • 2 eigelen
  • 1 snufje griessuiker
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Blancheer de asperges in licht gezouten water met een snufje griessuiker.
  2. Giet de asperges af.
  3. Doe de asperges in een kookpan en overgiet met de bouillon.
  4. Voeg een beetje zout toe en laat gedurende 15 minuten met een deksel koken op een matig vuur.
  5. Haal van het vuur en mix de bereiding. Laat afkoelen.
  6. Meng in een kom de eigelen met 6 soeplepels room. Meng dit voorzichtig onder de aspergesoep.
  7. Meng zorgvuldig zodat het geheel goed gebonden is.
  8. Zet de soep nog 5 tot 8 minuten op een zacht vuurtje. Blijf regelmatig roeren. Zorg dat de soep niet aan de kook raakt!
  9. Giet de soep door een puntzeef.
  10. Laat gedurende minstens een uur afkoelen in de koelkast.

Avocado-sinaasappelsoep

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 soeplepels sinaasappelsap
  • 1 soeplepel geraspte sinaasappelschil
  • een snufje geraspte gember
  • 1 tl zout
  • een snufje zwarte peper
  • 2,5 kopjes melk

Bereiding

  1. Schil de avocado’s en verwijder de pit. snij het vruchtvlees in stukken.
  2. Breng het sinaasappelsap aan de kook en voeg de sinaasappelschil toe.
  3. Haal na 10 sec. van het vuur en laat even afkoelen.
  4. Voeg de avocado’s toe en breng op smaak met de gember, het zout en de peper.
  5. Mix in de blender terwijl u beetje bij beetje de melk toevoegt.
  6. Serveer ijskoud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content