Meer dan tweehonderd onafhankelijke reisbureaus uit het hele land roepen de regering op om een COVID-19-reisbijstand te waarborgen voor reizigers die de komende maanden via een reiskantoor een vakantie boeken. Het initiatief moet helpen om de reislust weer aan te wakkeren en de reissector wat te laten heropleven. Avitour, een groepering van onafhankelijke reisbureaus in België, lanceert de oproep in de aanloop naar de Nationale Veiligheidsraad donderdag.

Voor het eerst sinds de start van de coronacrisis nemen werknemers terug meer wettelijke vakantiedagen op. Het percentage wettelijke vakantie in juli lag ongeveer op hetzelfde niveau als in juli 2019. De voorgaande maanden werden procentuele verschillen van -19,07 procent (mei) tot -34,84 procent (maart) opgetekend. Dat blijkt maandag uit cijfers van hr-dienstenleverancier SD Worx.

Vanaf het winterseizoen in de luchtvaart, dat op 27 oktober bij de start van de herfstvakantie begint, krijgt Brussels Airport er twee nieuwe bestemmingen bij: Essaouria in Marokko en Tromsø in het noorden van Noorwegen. Het totale aantal bestemmingen op Brussels Airport bedraagt al meer dan 200.

Soms hoef je niet ver te reizen om mooie plekken te ontdekken. Naar ons kleinste buurland bijvoorbeeld, het Groothertogdom Luxemburg. Wij gingen op zoek naar de troeven van de hoofdstad.

Wie Nederland zegt, denkt niet meteen aan kastelen. Toch kunnen onze noorderburen uitpakken met ruim 700 kastelen en landgoederen. En hoe ontdek je ze in dit fietsland beter dan op de trappers?

Het gezellige Wildschönau in het hart van Tirol lijkt wel één grote speeltuin! Spannende avonturen bij Toni de draak, gezellige wandelingen, kabelbanen die je ook in de zomer naar boven brengen, een leuk zwembad, en dat alles tegen heel democratische prijzen: Wildschönau is een paradijs voor families.

Het is eindelijk zover: vakantie! Maar hoe erg we er ook naar uitkijken, een vakantie zonder zorgen vergt voorbereiding. Welk betaalmiddel is bijvoorbeeld het goedkoopst en het veiligst in het buitenland. Kiest u voor cash, haalt u ter plaatse geld af of betaalt u in de winkel beter met een kaart? MasterCard zet een aantal zaken op een rijtje.

Precies een halve eeuw geleden werd de attractie 'De Indische Waterlelies', naar een sprookje van koningin Fabiola, ingehuldigd in het Sprookjesbos van de Efteling. In het Efteling Museum loopt nog de hele zomer lang een tentoonstelling over de de bouw en de opening van deze attractie, op het moment van de inhuldiging de grootste ooit.

Iedere jaar nemen talrijke Belgen de wagen om op zomervakantie te gaan. Deze uittocht is niet zonder gevaar. We geven enkele praktische adviezen en regels die van kracht zijn in het buitenland om de rit in optimale omstandigheden te laten verlopen.

Niets erger dan opgewekt en met tal van mooie vakantieherinneringen na een reis terug thuiskomen en merken dat onverlaten tijdens uw afwezigheid in uw woning zijn binnengedrongen. Wij geven u enkele tips om vervelende verrassingen bij uw thuiskomst te voorkomen.

Een reisapotheek stel je best samen in functie van je eigen gezondheidstoestand, de plaats waar je naartoe gaat en het soort vakantie dat je plant: een zonvakantie, een actieve reis, een avontuurlijke trip. Uw huisarts of uw apotheker kunnen u hierbij waardevolle adviezen geven.

Vliegtuig- of treintickets reserveren, een hotel boeken, een reisroute uitstippelen, nagaan of u vaccinaties nodig heeft, een checklist afprinten met wat u zeker niet mag vergeten... het kan allemaal via internet!