Eén op twee Belgen staat ronduit negatief tegenover rusthuizen, vooral omdat je niet kan leven zoals je wil en zowel vrijheid als beslissingsrecht verliest. Ook hebben we schrik van het wegvallen van de privacy en vrezen we eenzaam te zijn. Nog eens dertig procent heeft een neutrale houding tegenover rusthuizen. Dat blijkt uit een online onderzoek bij 1.331 Belgen tussen 20 en 88 jaar , waaronder een groot deel bezoekers van Plusmagazine.be.

Geen andere oplossing

Toch verwacht ruim 3 op 4 er uiteindelijk terecht te komen. Wat staat er bovenaan het verlanglijstje: een prettige omgeving (88 procent), die aanvoelt als thuis (78 procent) en waar lekker te eten valt (60 procent). De medische zorgen zijn voor driekwart even belangrijk als de wellness. Ongeveer iedereen (97 procent) wil zelf kunnen beslissen over zijn of haar levenseinde.

De volledige resultaten kunt u bekijken door hier te klikken.

Eén op twee Belgen staat ronduit negatief tegenover rusthuizen, vooral omdat je niet kan leven zoals je wil en zowel vrijheid als beslissingsrecht verliest. Ook hebben we schrik van het wegvallen van de privacy en vrezen we eenzaam te zijn. Nog eens dertig procent heeft een neutrale houding tegenover rusthuizen. Dat blijkt uit een online onderzoek bij 1.331 Belgen tussen 20 en 88 jaar , waaronder een groot deel bezoekers van Plusmagazine.be.Toch verwacht ruim 3 op 4 er uiteindelijk terecht te komen. Wat staat er bovenaan het verlanglijstje: een prettige omgeving (88 procent), die aanvoelt als thuis (78 procent) en waar lekker te eten valt (60 procent). De medische zorgen zijn voor driekwart even belangrijk als de wellness. Ongeveer iedereen (97 procent) wil zelf kunnen beslissen over zijn of haar levenseinde. De volledige resultaten kunt u bekijken door hier te klikken.