Honderd jongeren uit 20 landen, onder wie 16 Belgen, zijn in mei een week lang te gast in Antwerpen. De show vormt hun uithangbord, maar reizen met Up with People is veel meer dan dat, zegt Tour Manager Kristina T'Seyen. "Vorming is een belangrijk aspect. De jongeren moeten zich bewust worden van wat er in de wereld gebeurt. Ze moeten bereid zijn zich onder te dompelen in de cultuur van het land waar ze te gast zijn en ook iets aan die gemeenschap bieden. Wij stimuleren maatschappelijke betrokkenheid. Dat gebeurt op verschillende manieren: ze verblijven in gastfamilies, moeten ter plaatse vrijwilligerswerk doen, volgen lezingen en bezoeken historische plekken. De show is eigenlijk maar een onderdeel van het hele programma. Iedereen is wel verplicht er aan deel te nemen. Wij brengen een positieve boodschap. Wij geloven in jongeren en hopen de leiders van morgen te vormen".

Gastgezinnen

Up with People is voor de week van 5 tot 12 mei nog op zoek naar een veertigtal gastgezinnen in en om Antwerpen. Als u graag uw ervaringen wil delen met een buitenlandse student, moet u een bed kunnen aanbieden en een avondmaaltijd. U moet er ook voor zorgen dat de jongere vervoer heeft naar Antwerpen, openbaar of met de wagen. Gastfamilies kunnen uiteraard naar de show komen kijken en elkaar ontmoeten op een gastfamiliedag.

Reizen met Up with People

Er zijn ook nog een aantal plaatsen vrij voor de volgende tour die in juli 2014 start. Maar voor u uw kinderen of kleinkinderen inschrijft bij de Amerikaanse organisatie: niet iedereen kan zomaar deelnemen. Jongeren horen tussen de 17 en 29 te zijn en minstens over een diploma middelbaar onderwijs te beschikken. In een interview wordt naar hun motivatie gepeild. Daarbij is het vooral belangrijk dat ze sociaal geëngageerd zijn, zegt T'Seyen. O ja, en ook nog dit: een semester meereizen met Up with People kost 12.000 euro. Maar beurzen en renteloze leningen zijn mogelijk, aldus de tourmanager. 'Wij proberen jongeren ook te stimuleren zelf aan fundraising te doen. Ons motto is: als je echt iets wil, dan kan het".

Voices. Up with people. Op 7 en 8 mei in Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, Antwerpen. 20.00u. Prijs:?23. Tickets: www.sherpa.be.

Opendeur kandidaat-deelnemers: woe 7/5, 16u, do 8/5,17u, telkens in Theater Elckerlyc. Info: www.upwithpeople.org

Kandidaat gastgezinnen kunnen contact opnemen via europe@upwithpeople.org.

Honderd jongeren uit 20 landen, onder wie 16 Belgen, zijn in mei een week lang te gast in Antwerpen. De show vormt hun uithangbord, maar reizen met Up with People is veel meer dan dat, zegt Tour Manager Kristina T'Seyen. "Vorming is een belangrijk aspect. De jongeren moeten zich bewust worden van wat er in de wereld gebeurt. Ze moeten bereid zijn zich onder te dompelen in de cultuur van het land waar ze te gast zijn en ook iets aan die gemeenschap bieden. Wij stimuleren maatschappelijke betrokkenheid. Dat gebeurt op verschillende manieren: ze verblijven in gastfamilies, moeten ter plaatse vrijwilligerswerk doen, volgen lezingen en bezoeken historische plekken. De show is eigenlijk maar een onderdeel van het hele programma. Iedereen is wel verplicht er aan deel te nemen. Wij brengen een positieve boodschap. Wij geloven in jongeren en hopen de leiders van morgen te vormen".Up with People is voor de week van 5 tot 12 mei nog op zoek naar een veertigtal gastgezinnen in en om Antwerpen. Als u graag uw ervaringen wil delen met een buitenlandse student, moet u een bed kunnen aanbieden en een avondmaaltijd. U moet er ook voor zorgen dat de jongere vervoer heeft naar Antwerpen, openbaar of met de wagen. Gastfamilies kunnen uiteraard naar de show komen kijken en elkaar ontmoeten op een gastfamiliedag.Er zijn ook nog een aantal plaatsen vrij voor de volgende tour die in juli 2014 start. Maar voor u uw kinderen of kleinkinderen inschrijft bij de Amerikaanse organisatie: niet iedereen kan zomaar deelnemen. Jongeren horen tussen de 17 en 29 te zijn en minstens over een diploma middelbaar onderwijs te beschikken. In een interview wordt naar hun motivatie gepeild. Daarbij is het vooral belangrijk dat ze sociaal geëngageerd zijn, zegt T'Seyen. O ja, en ook nog dit: een semester meereizen met Up with People kost 12.000 euro. Maar beurzen en renteloze leningen zijn mogelijk, aldus de tourmanager. 'Wij proberen jongeren ook te stimuleren zelf aan fundraising te doen. Ons motto is: als je echt iets wil, dan kan het".Voices. Up with people. Op 7 en 8 mei in Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, Antwerpen. 20.00u. Prijs:?23. Tickets: www.sherpa.be.Opendeur kandidaat-deelnemers: woe 7/5, 16u, do 8/5,17u, telkens in Theater Elckerlyc. Info: www.upwithpeople.orgKandidaat gastgezinnen kunnen contact opnemen via europe@upwithpeople.org.