Kazerne Dossin, het memoriaal, museum en onderzoekscentrum over Holocaust en Mensenrechten in Mechelen, houdt donderdag haar tiende portrettenceremonie. Daarin krijgen opnieuw 210 mensen die vanuit Mechelen werden gedeporteerd een gezicht. Kazerne Dossin blijft verder zoeken naar de 4.939 foto's van mensen die tot op vandaag geen gezicht kregen.

Oudenaarde, daar komt de Ronde van Vlaanderen aan. Maar ook tal van andere schatten maken deze Scheldestad het ontdekken waard. Zoals de wandtapijten, ooit gegeerd door de machtigen der aarde.

Het Circusfestival 'Sint in de Piste' palmt opnieuw (voor de 28ste keer) de Grote Markt in Sint-Niklaas in! De goedheilig man heeft er immers een vaste gewoonte van gemaakt om zijn verjaardag in de stad die zijn naam draagt al tijdens de laatste twee weekends van november te vieren.

Een boottocht op zee om de zeehonden te spotten die er op zandbanken leven en daarna genieten van een aperitief of een glaasje bubbels: het is weer eens een andere manier om de Noordzee te verkennen.

Als we moeten afgaan op het aantal producten met een BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming, of AOP) of een BGA (Beschermde Geografische Aanduiding, of IGP), dan moet de Gaume wel de lekkerste streek van Wallonië zijn.

Malmedy, gelegen aan de voet van het natuurreservaat van de Hoge Venen, is een bestemming boordevol verrassingen. De inwoners van Malmedy zijn gastvrij en waken over hun schatten. De kathedraal en het klooster staan centraal.

Nog tot en met zondag 9 oktober 2022 is het statige Paleis op de Meir in Antwerpen het kader voor een boutique-editie van de bekende Floraliën. De vorstelijke stadsresidentie, een erfgoedparel uit de 18de-eeuw, gaat in dialoog met creaties van topfloristen uit binnen- en buitenland. Een primeur!

Een markt vol grote, ronde kazen en straatjes die de kaaswinkeltjes aaneenrijgen: welkom in de hoofdstad van het Hollandse gele goud!

Vijf mensen die elkaar nog nooit gezien hebben stappen binnen in een mooi pand in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen. Ze krijgen meteen een schort en een glaasje proscecco (met of zonder alcohol) aangereikt. Hun doel: een eenvoudige, maar lekkere maaltijd op tafel toveren.

Wanneer er een jeneverstoker wordt vermoord, staat heel Hasselt - de jeneverstad bij uitstek - in rep en roer. Dan is het aan de bezoekers van het Jenevermuseum om uit te zoeken wie, waar en hoe de moord werd gepleegd.

In de levendige wijken van de Naamse binnenstad kan je culturele ontdekkingen en eetplezier op een verrassende manier combineren.

Een bourgondisch stukje Nederland, dat is Zeeuws-Vlaanderen. Nochtans hangt het vast aan België. Nergens is dit stukje Nederland verbonden met het Nederlandse vasteland. Ontdek de geschiedenis van enkele vestingstadjes en burchten.

Pal op de tiende verjaardag van leeuwenkoning Nestor, wierp leeuwin Tasa drie welpjes in haar aparte kraamkamer. Hun vorige nakomelingen dochters Waka en Winta en zoon Whisker zijn intussen 14 maanden oud.

Met haar hangende tuinen en bevreemdende abdijruïne maakt Thuin meteen indruk. En die wordt nog versterkt door tal van juweeltjes in en om het Henegouwse stadje.