Antwerpse kathedraal heeft voortaan een eigen bistro

Wie een bezoekje brengt aan de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kan daar voortaan ook zes dagen op zeven terecht voor een drankje of een hapje. De ontmoetingsruimte "De Plek", in een zijkapel achteraan, is in handen gegeven van de sociale economie-organisatie Sense en die heeft haar omgevormd tot een volwaardige bistro met op de kaart onder meer de huisbieren van de kathedraal, Aurora en Memento.

Zoo Antwerpen stimuleert partnerkeuze van pinguïns met speciaal licht

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Pinguïn op 25 april zet ZOO Antwerpen de dieren graag extra in de kijker. Ook letterlijk. Want pinguïns zien op een heel andere manier dan mensen. Door speciale lampen te installeren, nemen de koningspinguïns in ZOO Antwerpen voortaan felroze, paarsachtige vlakken waar op de snavel van hun soortgenoten zodra die geslachtsrijp zijn, net als in de natuur.

Uitwaaien met Mondriaan in Domburg

Het lange Paasweekend belooft mooi te worden, perfect om uit te waaien aan zee. Veel ongerepter dan de Belgische Kust is Zeeland. Wij strijken neer in de oudste Zeeuwse badplaats, Domburg. En volgen de sporen van schilder Piet Mondriaan.

Kasteel d'Ursel speelt met bloemen

Voor het derde jaar op rij wordt het kasteel in Hingene omgetoverd tot een bloemenparadijs. De kinderlijke fantasie staat deze keer centraal.

Het Pajottenland van Bruegel

Als een echte boer trok Pieter Bruegel de Oude vier eeuwen geleden door het Pajottenland om inspiratie op te doen. Maar wat blijft er in dit Bruegeljaar 2019 over van de landschappen en taferelen die hij konterfeitte?

De Lijn zet gratis bussen in vanuit Halle voor bezoekers hyacinten in Hallerbos

De Lijn zet ten behoeve van de tienduizenden bezoekers die jaarlijks naar het hyacintenspektakel in het Hallerbos komen kijken, ook dit jaar gratis pendelbussen in tijdens de drie weekends vanaf 13-14 april. De bus, die tussen het station van Halle en het bos pendelt, rijdt ook uit op paasmaandag 22 april en op 1 mei.

Wallonië wil Vlaamse toeristen verleiden met "water"

Ontelbare beken, rivieren en meren typeren het landschap in Wallonië. En dat willen onze zuidelijke landgenoten dit jaar in de kijker zetten. Want water, dat doet denken aan vakantie. Bedoeling is dat nog meer Vlamingen dan nu al het geval is, Wallonië kiezen voor een uitstap, weekendje of wie weet langer verblijf.

Jonge dieren zetten hun eerste stapjes (buiten)

In de diverse dierenparken in ons land is weer heel wat nieuw jong leven te bewonderen. Sommige dieren zetten bij dit warme lentezonnetje hun eerste stappen buiten of gewoon hun eerste stappen dichtbij mama. Zoveel schattigheid kunnen we u niet onthouden.

Nu ook tweede witte neushoorn van Pairi Daiza zwanger

Twee van de witte neushoorns in Pairi Daiza zijn zwanger. Begin deze maand maakte dierenpark Pairi Daiza bekend dat de witte neushoorn Madiba in het najaar een kalfje verwacht, en dinsdag volgde het nieuws dat ook Ellie zwanger is.

Nostalgische keverparade

Op zondag 10 februari, net voor Valentijnsdag, worden alle liefhebbers van de VW Kever en zijn jongere broertje Beetle naar jaarlijkse gewoonte uitgenodigd voor het museum Autoworld op de Esplanade van het Jubelpark

Zwin groeit 120 hectare met historische doorbraak Internationale Dijk

Met de doorbraak van de Internationale Dijk is het Zwin op de Belgisch-Nederlandse grens 120 hectare groter geworden. Die werken waren nodig om de natuurvlakte veiliger, groter en vooral waardevoller te maken. Met de uitbreiding wordt vooral het probleem van de verzanding aangepakt.

30 jaar later: potvis Valentijn wordt opgegraven!

In 1989, op 12 februari, spoelde potvis 'Valentijn' aan op het strand Sint André in Oostduinkerke. Het gemeentebestuur van Koksijde begroef hem op het domein van de abdijhoeve Ten Bogaerde. In 2019 laat het gemeentebestuur de potvis opgraven. Het skelet zal worden opgesteld in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum.

Nederland viert Rembrandt

In 1669, precies 350 jaar geleden, overleed Rembrandt van Rijn. Onze noorderburen hebben 2019 dan ook uitgeroepen tot Rembrandt-jaar, met Leiden en Amsterdam als polen.

Geniet van de winter in de Gaume

Zelfs hartje winter blijft de Gaume, in het zuiden van de provincie Luxemburg, een van de zonnigste streken van ons land. Via een gloednieuw wandelnetwerk kan je er nu de mooiste dorpen en vergezichten ontdekken.

Bruine beren arriveren in Pairi Daiza

In dierenpark Pairi Daiza in Brugelette zijn acht bruine beren aangekomen. Ze houden nu een winterslaap. Vanaf april kan je ze bewonderen en zelfs bij hen logeren.