Met haar hangende tuinen en bevreemdende abdijruïne maakt Thuin meteen indruk. En die wordt nog versterkt door tal van juweeltjes in en om het Henegouwse stadje.

Het Franse aquarium Nausicaá pakt uit met een gloednieuwe augmented-reality-attractie (AR). Via een hoogtechnologische bril katapulteert 'Grand Large' je naar de internationale wateren. Daar ontmoet je fascinerende dieren. En merk je hoe zij strijden om te overleven.

In België stortten sinds het begin van de luchtvaartgeschiedenis zo'n 6 à 7000 vliegtuigen neer. De meesten tijdens de wereldoorlogen. De expo 'Over vliegen, vallen... en opgraven' vertelt het verhaal van de Belgische luchtvaart en van enkele wrakken die verborgen lagen in Vlaamse velden.

In 2025 viert de KUL haar 600ste verjaardag. Ze is daarmee een van de oudste universiteiten van Europa. Spring mee op de fiets en (her)ontdek nu al dit unieke erfgoed.

Altijd leuk, een barbecue organiseren aan de waterkant. Maar het kan nog leuker: je gasten meenemen voor een BBQ op wat op een reuzenboei lijkt. Terwijl al dat lekkers aan boord wordt geroosterd, laat je je drijven op het water.

Hou jij ook van honden, wandelen, het strand en de zee? Dan moet je op zondag 8 mei in De Panne zijn voor het Kwispelfestival. De Leopold I-Esplanade wordt dan omgetoverd tot een fantastisch 'hondenparadijs'. Pret gegarandeerd zowel voor hond als baasje!

Tussen de verhalen over de heilig verklaarde zusjes Harlindis en Relindis - voor wie om de 25 jaar een optocht wordt gehouden, ook in september 2022 -, de dievenbende van de Bokkenrijders en de Vlooienkoning door, word je getrakteerd op een borreltje en hapje uit de streek.

Elektrisch rijden is milieuvriendelijk, makkelijk en fun, zeker met een tuktuk. Dan ga je vanzelf traag en in het open voertuigje geniet je volop van het landschap. Wij trokken naar de voormalige stoomzagerij in Laakdal, nu een toeristisch trefpunt van de Stichting Kempens Landschap.

We hebben geen 4 maar 6 jaar moeten wachten op de 36ste editie van het Gentse bloemenfestival, maar dat kan de pret alleen maar vergroten. Onder het thema "Mijn paradijs, een wereldse tuin" staan tentoonstellingen, workshops en zelfs gastronomische wandelingen en proeverijen op het programma.

Bastogne of Bastenaken kreeg het tijdens de Tweede Wereldoorlog erg zwaar te verduren. Hitlers laatste offensief, de Slag om de Ardennen, legde de stad grotendeels plat. Niet zo verwonderlijk dat de herinnering aan deze periode hier nog erg leeft.

Amper 22 is Remco Evenepoel en het wielerfenomeen heeft al een eigen fietsroute dwars door het Pajottenland. Met als kers op de taart: de Muur van Geraardsbergen.

Het Concertgebouw Brugge bestaat 20 jaar en wist in die tijd een mooie (geluids)kunstcollectie te verzamelen die je op eigen houtje kan ontdekken. Volg je het Concertgebouw Circuit dan leer je alle hoeken en kanten kennen van het architecturaal huzarenstukje, ontworpen door Robbrecht & Daem.

Xandor heet de jongste telg van de okapifamilie in ZOO Antwerpen. Mama Lindi bracht haar tweede kalfje ter wereld in de Moorse Tempel. Voor vader Semuliki is dit een primeur. ZOO Antwerpen is wereldwijd dé okapi-expert én matchmaker voor nieuwe koppels.

De tweede stad van het Groothertogdom Luxemburg heeft een indrukwekkende metamorfose ondergaan: van industriële woestenij naar bruisende hotspot vol culturele verrassingen.

Nuttige arbeid creëren voor armen en landlopers uit de stad: dat was het opzet van de Koloniën van Weldadigheid die begin 19de eeuw werden opgericht - waarvan twee in de Antwerpse Kempen - en vandaag Unesco Werelderfgoed zijn.

Twee Sumatraanse orang-oetans, moeder Julia en dochter Moli komen in Pairi Daiza wonen in het kader van een conservatieprogramma voor deze kritisch bedreigde diersoort. Vanaf 12 februari, wanneer Pairi Daiza heropent, kan het publiek met hen kennismaken.