De autoriteiten beslisten om de tweede fase van de lockdown af te kondigen, zo maakte prefect Stanislas Cazelles bekend. Die tweede fase betekent onder meer dat de stranden gesloten worden, net als andere plaatsen van ontspanning en cultuur.

Verder worden winkels gesloten, behalve voedingswinkels en apotheken. "De hotels zullen ook gesloten worden, behalve voor mensen die hier werken of mensen die hier verblijven", zei Cazelles nog. Ook bedrijven en overheden krijgen de vraag om zich bij de lockdown aan te sluiten, zodat hun medewerkers maximaal van thuis kunnen werken.

"De regels zijn strikt, en ze zullen opgeheven worden zodra de gezondheidssituatie dat toelaat", aldus Cazelles.

Martinique krijgt te maken met zowat 1.200 coronagevallen per elke 100.000 inwoners. Bovendien heeft minder dan 22 procent van de bevolking al een eerste dosis van een vaccin gekregen.

De autoriteiten beslisten om de tweede fase van de lockdown af te kondigen, zo maakte prefect Stanislas Cazelles bekend. Die tweede fase betekent onder meer dat de stranden gesloten worden, net als andere plaatsen van ontspanning en cultuur.Verder worden winkels gesloten, behalve voedingswinkels en apotheken. "De hotels zullen ook gesloten worden, behalve voor mensen die hier werken of mensen die hier verblijven", zei Cazelles nog. Ook bedrijven en overheden krijgen de vraag om zich bij de lockdown aan te sluiten, zodat hun medewerkers maximaal van thuis kunnen werken."De regels zijn strikt, en ze zullen opgeheven worden zodra de gezondheidssituatie dat toelaat", aldus Cazelles.Martinique krijgt te maken met zowat 1.200 coronagevallen per elke 100.000 inwoners. Bovendien heeft minder dan 22 procent van de bevolking al een eerste dosis van een vaccin gekregen.