De selectie van de 12 beste producties, 9 theatervoorstellingen en 3 dansvoorstellingen werd gekozen door een vakjury bestaande uit recensenten Johan Thielemans (voorzitter), Charlotte De Somviele, Wouter Hillaert, Liv Laveyne, Marijn Lems, Pieter 'T Jonck, Els Vansteenberghe, dansprogrammator Samme Raeymaekers en docent Karel Vanhaesebrouck maakte een keuze uit in totaal 372 voorstellingen met een Belgische of Nederlands producent.

Binnen de selectie zitten bekende namen als Anne Teresa De Keersmaeker met A Love Supreme, maar ook minder bekende producties als BUKO van Abattoir Fermé. "Met dit magistraal portret demonstreert Abattoir Fermé wat waarlijk populair theater kan en moet zijn: weerbarstig, geestig, ontroerend, grotesk, maar vooral lillend als het leven zelf", stelt de jury.

Naast de juryselectie is er ook nog een selectie van 3 voorstellingen uit het Nederlands TheaterFestival 2017 en extra's met de speciaal voor het festival hernomen jeugdvoorstelling 'Ola Pola Potloodgat' met Pascale Platel en Randi De Vlieghe.

Het TheaterFestival vindt dit jaar plaats in en rondfestivalcentrum Kaaitheater, Kaaistudio's, BRONKS, Beursschouwburg, KVS, De Vaartkapoen, CC Strombeek/Grimbergen en CC Westrand/Dilbeek.

Meer info: www.theaterfestival.be

De selectie van de 12 beste producties, 9 theatervoorstellingen en 3 dansvoorstellingen werd gekozen door een vakjury bestaande uit recensenten Johan Thielemans (voorzitter), Charlotte De Somviele, Wouter Hillaert, Liv Laveyne, Marijn Lems, Pieter 'T Jonck, Els Vansteenberghe, dansprogrammator Samme Raeymaekers en docent Karel Vanhaesebrouck maakte een keuze uit in totaal 372 voorstellingen met een Belgische of Nederlands producent.Binnen de selectie zitten bekende namen als Anne Teresa De Keersmaeker met A Love Supreme, maar ook minder bekende producties als BUKO van Abattoir Fermé. "Met dit magistraal portret demonstreert Abattoir Fermé wat waarlijk populair theater kan en moet zijn: weerbarstig, geestig, ontroerend, grotesk, maar vooral lillend als het leven zelf", stelt de jury.Naast de juryselectie is er ook nog een selectie van 3 voorstellingen uit het Nederlands TheaterFestival 2017 en extra's met de speciaal voor het festival hernomen jeugdvoorstelling 'Ola Pola Potloodgat' met Pascale Platel en Randi De Vlieghe. Het TheaterFestival vindt dit jaar plaats in en rondfestivalcentrum Kaaitheater, Kaaistudio's, BRONKS, Beursschouwburg, KVS, De Vaartkapoen, CC Strombeek/Grimbergen en CC Westrand/Dilbeek.Meer info: www.theaterfestival.be