Voor liefhebbers van topkeuken is er goed nieuws. Er komen maar liefst drie restaurants bij met twee sterren. The Jane in Antwerpen, la Villa in the Sky in Brussel en d'Eugénie à Emilie in Baudour.

The Jane van Sergio Herman en Nick Bril lossen volledig de hoge verwachtingen in en creëren diepgaande smaken met finesse en creativiteit", aldus Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingids. The Jane haalde vorig jaar nog maar een eerste ster en werd ook al verkozen tot mooiste restaurant. Ook Alexandre Dionisio van La Villa in the sky in Elsene krijgt een tweede ster. "De speelse manier waarop hij creativiteit en raffinement verenigt, is geëvolueerd naar een keuken die nog meer uitgepuurd en verfijnd is", luidt het. "En Eric Fernez zet in d'Eugenie à Emilie eveneens een eigen stijl neer. De klassieke technieken en kennis waarmee hij kwaliteitsproducten behandelt, ziet men vandaag nog weinig."

Onder de 10 restaurants die een eerste ster binnenrijven bevinden zich onder andere Bistrot du Nord in Antwerpen en Alexandre in Brussel.

De drie restaurants die zich met drie sterren aan de gastronomische wereldtop bevinden, handhaven hun positie. Het zijn De Karmeliet in Brugge (kok Geert Van Hecke), het Hof van Cleve in Kruishoutem (Peter Goossens) en de Hertog Jan in Zedelgem (van Gert De Mangeleer).

Werkwijze

Over zijn werkwijze is Michelin transparant: elke dag testen onze inspecteurs bedrijven en soorten keukens. Ze zijn anoniem, gedragen zich als gewone klanten en betalen altijd hun rekeningen. Maar ze beoordelen elk bord op een professionele wijze. Daarbij hanteren ze altijd de volgende vijf criteria: de kwaliteit van de geserveerde producten, de persoonlijkheid van de keuken, de beheersing van kooktechnieken en smaken, de prijs-kwaliteitverhouding en de consistentie, luidt het. "De beste restaurants krijgen een Bib Gourmand of sterren. Deze onderscheidingen berusten enkel op de kwaliteit van de keuken en worden altijd door de inspecteurs gezamenlijk toegekend. Comfort en service worden apart vermeld."

In de 60ste editie van de Michelingids vind je 1.114 restaurants waaronder 140 sterrenrestaurants.

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2016. Te koop vanaf 16 december. Prijs: ? 21,95. Info: www.michelin.be

Voor liefhebbers van topkeuken is er goed nieuws. Er komen maar liefst drie restaurants bij met twee sterren. The Jane in Antwerpen, la Villa in the Sky in Brussel en d'Eugénie à Emilie in Baudour.The Jane van Sergio Herman en Nick Bril lossen volledig de hoge verwachtingen in en creëren diepgaande smaken met finesse en creativiteit", aldus Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingids. The Jane haalde vorig jaar nog maar een eerste ster en werd ook al verkozen tot mooiste restaurant. Ook Alexandre Dionisio van La Villa in the sky in Elsene krijgt een tweede ster. "De speelse manier waarop hij creativiteit en raffinement verenigt, is geëvolueerd naar een keuken die nog meer uitgepuurd en verfijnd is", luidt het. "En Eric Fernez zet in d'Eugenie à Emilie eveneens een eigen stijl neer. De klassieke technieken en kennis waarmee hij kwaliteitsproducten behandelt, ziet men vandaag nog weinig." Onder de 10 restaurants die een eerste ster binnenrijven bevinden zich onder andere Bistrot du Nord in Antwerpen en Alexandre in Brussel.De drie restaurants die zich met drie sterren aan de gastronomische wereldtop bevinden, handhaven hun positie. Het zijn De Karmeliet in Brugge (kok Geert Van Hecke), het Hof van Cleve in Kruishoutem (Peter Goossens) en de Hertog Jan in Zedelgem (van Gert De Mangeleer).Over zijn werkwijze is Michelin transparant: elke dag testen onze inspecteurs bedrijven en soorten keukens. Ze zijn anoniem, gedragen zich als gewone klanten en betalen altijd hun rekeningen. Maar ze beoordelen elk bord op een professionele wijze. Daarbij hanteren ze altijd de volgende vijf criteria: de kwaliteit van de geserveerde producten, de persoonlijkheid van de keuken, de beheersing van kooktechnieken en smaken, de prijs-kwaliteitverhouding en de consistentie, luidt het. "De beste restaurants krijgen een Bib Gourmand of sterren. Deze onderscheidingen berusten enkel op de kwaliteit van de keuken en worden altijd door de inspecteurs gezamenlijk toegekend. Comfort en service worden apart vermeld."In de 60ste editie van de Michelingids vind je 1.114 restaurants waaronder 140 sterrenrestaurants.De MICHELIN gids België en Luxemburg 2016. Te koop vanaf 16 december. Prijs: ? 21,95. Info: www.michelin.be