Voor 4 personen 2 uien, 2 teentjes knoflook, 800 g rundsstoofvlees, bloem, 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels whisky, 1/2 thee-lepel droge tijm, 1 eetlepel mosterd, 60 cl kippenbouillon, zout, peper, 600 g krielaardappelen. | 1. Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Pel de uien en de teentjes knoflook en hak ze fijn. Snijd het vlees in stukken en bestrooi ze met bloem. 2. Verhit de olie in een pot. Bak de stukken vlees goudbruin en haal ze uit de pot. Fruit nu de look en de ui en giet de whisky erbij. Voeg ook de tijm, mosterd en kippenbouillon toe. Kruid met peper en zout en roer goed. 3. Leg de stukken vlees weer in de pot, breng aan de kook en roer. Haal de pot van het vuur en verdeel het vlees, de saus en de garnituur over de ministoofpotjes. Doe het deksel op de potjes en plaats ze gedurende 1.45 uur in de oven. 4. Was, borstel en droog intussen de aardappelen. Voeg ze op het einde van de gaartijd toe en plaats de stoofpotjes opnieuw gedurende 45 minuten in de oven. 5. Haal de stoofpotjes uit de oven en dien ze op. |