Spektakel-musical 14-18, een tipje van de sluier opgelicht

15/04/13 om 14:53 - Bijgewerkt om 14:53

Nog een jaar te gaan voor de spektakel-musical 14-18 van Studio 100 in première gaat. Nu ook een tip van de sluier opgelicht werd van de muziek die we mogen verwachten, worden die twaalf maanden nog moeilijker uit te zitten...

Een speelvlak van twee voetbalvelden groot, met een tribune die tijdens de voorstelling over een afstand van 150 meter rijdt en een geweldige cast: dat 14-18 de moeite loont om er volgend jaar voor naar de Mechelse Nekkerhallen af te zakken, was al na de twee eerste persvoorstellingen duidelijk. De derde, die een idee geeft van de muziek die componist Dirk Brossé ervoor in petto heeft, geeft het beslissende duwtje in de rug. Het wordt groots!
"Met vriendschap, liefde, gemis en pijn als thema's van de musical, kan ik alle grenzen van het menselijke aftasten", licht een gedreven Dirk Brossé toe. De man gooide zich voor 100% in de Groote Oorlog en ging met een eurostuk de klanken van het metaal en hout verkennen in de opslagplaatsen van Flanders Fields. De geluidsbibliotheek die dat opleverde, wordt gecombineerd met een 80-koppig symfonisch orkest en de geweldige stemmen van acteurs als Free Souffriau, Jelle Cleymans, Maaike Cafmeyer, Peter Van de Velde en de minder bekende Lander Depoortere. Met de teksten van Allard Blom en de regie van oude rot in het vak Frank Van Laecke erbij wordt "14-18" een meer dan waardige opvolger van "Daens, de musical", dat vorige huzarenstukje van die heren.

Onze partners