Het coronavirus drukte genadeloos de pauzeknop in voor een van de meest boomende sectoren ter wereld: het toerisme. Zal die time-out onze manier van reizen blijvend veranderen? Of wordt het weer business as usual?

De Noord-Duitse stad Hannover combineert het beste van twee werelden: het bruisende stadsleven met natuur en rust binnen handbereik. De ideale bestemming voor een citytrip deze zomer.

Vanaf vandaag/maandag doen de meeste Europese landen hun grenzen weer open. Maar de Belgen zijn nog niet in elk land welkom. Buitenlandse Zaken zet vanaf maandag vereenvoudigde reisadviezen online.

Klanten van TUI die als gevolg van de coronacrisis hun vlucht geannuleerd zien of zagen, krijgen voortaan de keuze tussen een voucher of een terugbetaling. Dat meldt de reisorganisatie. De keuzemogelijkheid geldt wel alleen voor klanten die enkel een vliegtuigticket kochten. Wie een pakketreis boekte, blijft een voucher ontvangen.

Of we in de zomer zullen kunnen reizen is voorlopig koffiedik kijken. Reisinformatiecentrum Wegwijzer heeft alvast op haar website een handige Europese kaart geplaatst die de meest recente reisinformatie verzamelt, zodat je de evolutie per land makkelijk kan volgen wat heel wat opzoekwerk bespaart.

Reizigers die hun reis geannuleerd zagen door de coronamaatregelen, zullen na twaalf maanden een terugbetaling kunnen aanvragen. Dat heeft minister Nathalie Muylle woensdag aangekondigd in het Radio 2-programma "De Inspecteur". Eerder was het enkel mogelijk om die reis om te boeken.

Brussels Airlines schort vanaf 21 maart al haar lijnvluchten op. En dit tot en met 19 april. De Belgische luchtvaartmaatschappij ziet zich hiertoe genoodzaakt door de coronacrisis.

Al sinds de 12de eeuw wordt het recept voor het maken van ambachtelijke Gruyère AOP van generatie op generatie doorgegeven. Samen met twee Belgische tweesterrenchefs trokken we de Zwitserse bergen in om er de geheimen van deze eeuwenoude kaas te ontrafelen.

Door het grote succes van de nachttrein tussen Brussel en Oostenrijk heeft de Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) beslist om de frequentie van de treinen op te voeren vanaf december.

Van Zuid-Korea, waar ik geboren ben, weet ik weinig. Het nationale gerecht, kimchi, ontdekte ik onlangs in een restaurant in Borgerhout. Als visagist was ik benieuwd naar het land dat de meeste beautyproducten ter wereld produceert. Dat Zuid-Korea ook een mooie vakantiebestemming is, daar kwam ik pas na twee weken rondreizen achter.

's Werelds grootste archipel telt ruim 13.000 eilanden. Voortaan kan je die verkennen, gejaagd door de wind, aan boord van het immense zeilschip de Star Clipper, het enige cruiseschip dat deze warme zeeën bevaart.

In Weimar flaneer je door het decor van eeuwen Europese geschiedenis. Deze charmante stad oefende altijd al een enorme aantrekkingskracht uit op kunstenaars en grote denkers. En dat is geen toeval.

Dat de Duitse kerstmarkten wereldvermaard zijn, hoeft geen betoog. Maar in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts kan je kerst pas echt op een originele manier vieren. Daar vervoert een speciale kerstboot je over de Moezel tussen de kerstmarkten van Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues.