Geen traditie zo heilig in Zweden als de fika, de koffiekletspauze met iets zoets erbij. In West-Zweden kruiden ze die gewoonte graag met wat couleur locale. Leer kaneelbollen bakken en luisteren naar de verhalen van de locals in Göteborg en Alingsås.

Ook Duitsland heeft Waddeneilanden: de Ostfriesischen Inseln. Ontdek Norderney, het bekendste eiland, in 6 highlights.

De naam Marbella mag dan al mondain klinken, de badstad heeft ook een mooi oud centrum met een typisch Andalusische flair. En meteen achter de kuststrook rijst de Sierra op, bezaaid met mooie witte bergdorpjes.

Voor 2023 wakkert de reislust aan en dat merkt autohuurspecialist Sunny Cars in het aantal autohuurreserveringen. Roadtriplanden Spanje, de VS, Zuid-Afrika en Canada worden op dit moment het meest geboekt voor 2023. Maar reizigers gaan dit jaar ook op zoek naar verrassende nieuwe bestemmingen voor de ultieme roadtrip. De strafste stijgers ten opzichte van 2019 zijn Noorwegen, Mexico, de Azoren (Portugal), en IJsland.

Tenerife is niet alleen heerlijk als je wat zon en warmte mist in de winter, het eiland is ook het hele jaar prachtig groen. Je kunt de bossen en groene bergen in, maar heb je weleens gedacht aan de botanische tuinen? Dit zijn dé plekken om in alle rust, omringd door de mooiste palmen, orchideeën en drakenbloedbomen, te wandelen of een boek te lezen. 6 tips voor een dag in het tropische groen van Tenerife!

Je kan op vakantie onophoudelijk foto's schieten. Maar een veel authentiekere manier om je ervaringen vast te leggen is een travel journal bijhouden. Daar zijn geen regeltjes voor. Laat je creativiteit dus de vrije loop!

Wanneer je met de auto op reis vertrekt, heb je veel meer zelf in handen. Geen dreigende stakingen of geannuleerde vluchten, je vertrekt wanneer je wil en bepaalt zelf je route, je kan extra bagage meenemen... Maar om stress te vermijden moet je wel weten hoe het zit met het mobiliteitsbeleid op je plek van bestemming en hoe je gemakkelijk een parkeerplaats vindt.

Zowat zes op de tien Belgen vertrekken het liefst 's nachts als ze een lange rit voor de boeg hebben. Dat blijkt uit resultaten van een enquête van verkeersveiligheidsinstituut Vias. Drie kwart van de bestuurders stopt onderweg om een dutje te doen, en een kwart zegt wel eens het gevoel te hebben gehad dat ze enkele seconden in slaap dommelden achter het stuur.

Na de oorlog werd Le Havre heropgebouwd. Het ontsierende beton waar lang protest tegen was, is vandaag de trots van de havenstad en een reden voor een boeiende cultuurtrip.

Voor romantische zielen zijn er de steegjes, pleintjes en zwoele mediterrane avonden. Maar Malta, dat is toch vooral archeologische bezienswaardigheden van wereldklasse.

Portugal leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Wij sommen alvast enkele prachtige fietsroutes voor je op die zonder twijfel fietskriebels zullen opwekken. De niet-te-missen bezienswaardigheden en specialiteiten van de regio vind je er meteen bij!

Reisorganisatie Sunweb stapt in de cruisemarkt. De cruisereizen zullen in eerste instantie voor klanten in Vlaanderen, Nederland en Denemarken beschikbaar zijn.

Duurzaamheid speelt steeds vaker mee in de manier van op vakantie gaan. Maar hoe kan je verantwoord reizen zonder je schuldig te voelen?

Altijd al eens een echte bergnimf willen ontmoeten? Dan is het nu het moment! Want kan je de nimf in het Italiaanse Lago di Carezza in bewonderen. Ze houdt zich schuil in een sprookjesachtig meer, diep in de Italiaanse bergen. Maar van eind april tot begin mei laat ze zich bewonderen.

Slow travel heeft tot doel om reizen opnieuw zijn volle betekenis te geven, door de tijd te nemen om in elke bezochte plaats de sfeer op te snuiven. Ver van alle all-in formules, vergt dit soort vakantie wel de nodige planning vooraf. Zin om het uit te proberen zonder iets over het hoofd te zien? Dan kunnen de gepersonaliseerde reizen van het Slowby-platform zeker een oplossing zijn.

Hoog op een rots aan de oostkust van Sicilië ligt het pittoreske Taormina. Al in de 19de eeuw ontdekte de Europese elite de charmes van het stadje. Inmiddels gaat het om 4 miljoen toeristen per jaar. Van waar die aantrekkingskracht? Wij gingen kijken.

In alle rust landschappen verkennen, de natuur in je opnemen, tijd maken voor ontmoetingen en culinair genieten: dat zijn de belangrijkste principes van slow toerisme. Reis op je eigen tempo in de Vendée!

Baden-Baden is de uitgelezen plek om je onder te dompelen in de fascinerende Duitse badcultuur. Tegen het elegante decor van de Altstadt en met zicht op het Zwarte Woud, draait alles er rond dat unieke thermale water.