Kristof Steegmans was een verwoed reiziger, maar toen hij 20 jaar geleden bij avondschemering in ondiep water dook, brak hij zijn nek. Sindsdien zit hij in een rolstoel. Maar dat belette hem niet om verder te blijven reizen. Japan, Kenia, The Grand Canyon... hij deed het allemaal. En hij werd ondernemer. Want zopas richtte Steegmans zijn eigen reisorganisatie op: WeTravel2 , waarmee hij zijn ervaringen wil delen met andere mensen die minder mobiel zijn. Hij kreeg daarvoor de steun van reisorganisatie Jetair.

Weg van het sociaal toerisme

"Tot nu toe is het bestaande aanbod voor mensen met een handicap vaak gelimiteerd tot sociaal toerisme en zijn ze meestal genoodzaakt aan te sluiten bij groepsreizen", aldus Steegmans. "Maar mensen die minder mobiel zijn hebben vandaag andere verwachtingen. Wij willen op dezelfde manier als voorheen blijven reizen, samen met gezin en vrienden. We hebben natuurlijk wel extra noden en het is niet altijd makkelijk om uit te zoeken welke hotels toegankelijk zijn, of er aangepast transport is en of er eventueel medische hulpmiddelen te huur zijn ter plaatse. Voor onze eerste brochure heb ik alles zelf uitgetest en een selectie gemaakt van geschikte bestemmingen en toegankelijke hotels."

Vier bestemmingen

In de eerste brochure zitten Tenerife, Aruba, Curaçao en Kenia in het aanbod. Op Tenerife zijn veel medische voorzieningen, heb je brede wandelboulevards waar je lang kan wandelen zonder obstakels en rolstoeltoegankelijke stranden, verklaart Steegmans. Curaçao is een verre paradijselijke bestemming, maar iedereen spreekt er Nederlands. De voorzieningen zijn erg Europees, aangepast vervoer is voorhanden en je kan er makkelijk strandrolstoelen huren. Ook Aruba is goed doenbaar, weliswaar Amerikaanser.
Wie avontuurlijk aangelegd is, maar in een rolstoel zit, hoeft zich ook geen safari naar Kenia te ontzeggen. WeTravel2 werkt er met een lokale partner die veel ervaring heeft met mensen met een fysieke beperking. Er zijn lodges of tenten waar je in kan met een rolstoel en een aangepaste safaribus neemt je mee.

De bedoeling is op termijn het aanbod nog uit te breiden, o.a met een aantal citytrips. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om groepsreizen, maar om een aangepast aanbod voor mensen die individueel of met hun familie en vrienden willen blijven reizen.

Info: www.wetravel2.eu.

Kristof Steegmans was een verwoed reiziger, maar toen hij 20 jaar geleden bij avondschemering in ondiep water dook, brak hij zijn nek. Sindsdien zit hij in een rolstoel. Maar dat belette hem niet om verder te blijven reizen. Japan, Kenia, The Grand Canyon... hij deed het allemaal. En hij werd ondernemer. Want zopas richtte Steegmans zijn eigen reisorganisatie op: WeTravel2 , waarmee hij zijn ervaringen wil delen met andere mensen die minder mobiel zijn. Hij kreeg daarvoor de steun van reisorganisatie Jetair."Tot nu toe is het bestaande aanbod voor mensen met een handicap vaak gelimiteerd tot sociaal toerisme en zijn ze meestal genoodzaakt aan te sluiten bij groepsreizen", aldus Steegmans. "Maar mensen die minder mobiel zijn hebben vandaag andere verwachtingen. Wij willen op dezelfde manier als voorheen blijven reizen, samen met gezin en vrienden. We hebben natuurlijk wel extra noden en het is niet altijd makkelijk om uit te zoeken welke hotels toegankelijk zijn, of er aangepast transport is en of er eventueel medische hulpmiddelen te huur zijn ter plaatse. Voor onze eerste brochure heb ik alles zelf uitgetest en een selectie gemaakt van geschikte bestemmingen en toegankelijke hotels."In de eerste brochure zitten Tenerife, Aruba, Curaçao en Kenia in het aanbod. Op Tenerife zijn veel medische voorzieningen, heb je brede wandelboulevards waar je lang kan wandelen zonder obstakels en rolstoeltoegankelijke stranden, verklaart Steegmans. Curaçao is een verre paradijselijke bestemming, maar iedereen spreekt er Nederlands. De voorzieningen zijn erg Europees, aangepast vervoer is voorhanden en je kan er makkelijk strandrolstoelen huren. Ook Aruba is goed doenbaar, weliswaar Amerikaanser. Wie avontuurlijk aangelegd is, maar in een rolstoel zit, hoeft zich ook geen safari naar Kenia te ontzeggen. WeTravel2 werkt er met een lokale partner die veel ervaring heeft met mensen met een fysieke beperking. Er zijn lodges of tenten waar je in kan met een rolstoel en een aangepaste safaribus neemt je mee.De bedoeling is op termijn het aanbod nog uit te breiden, o.a met een aantal citytrips. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om groepsreizen, maar om een aangepast aanbod voor mensen die individueel of met hun familie en vrienden willen blijven reizen.Info: www.wetravel2.eu.