Pittige gerechten met roze Florida pompelmoes

Enkele heerlijk trendy en gezonde recepten op basis van Florida pompelmoezen, een fruitsoort boordevol antioxidanten.

3 bereidingen van asperge en roze Florida pompelmoes

Voor 4 personen

Mousse van asperge met granité van roze Florida pompelmoes

Ingrediënten:

· 4 groene asperges

· 5dl room

· 150g gekookte witte asperge

· 3 bl gelatine

· 150g suiker

· 4dl sap van roze Florida pompelmoes

· 1dl Campari

· platte peterselie

· olijfolie

· peper en zout

· nootmuskaat

Werkwijze:

Pureer de gekookte asperges glad en haal door een zeef. Laat de room koken en los er de geweekte gelatineblaadjes in op. Voeg de aspergepuree toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Giet in glaasjes en laat minstens 2 u opstijven in de koeling. Snij de punten van de groene asperge in fijne brunoise en breng op smaak met peper, zout, olijfolie en fijn gesneden platte peterselie. Breng 150g suiker met 150g sap van roze Florida pompelmoes aan de kook en laat afkoelen. Meng de rest van het sap en de Campari onder de siroop en giet in een bakje. Laat 2 à 3 uur hard worden in de diepvries en schraap met een vork de ijskristallen los, herhaal dit om de 20 minuten tot je voldoende granité hebt.

Gegrilde asperge en sint Jacobs vrucht met roze Florida pompelmoes

Ingrediënten:

· 4 sint Jacobs vruchten

· 4 witte asperges

· 1 roze Florida pompelmoes

· 2 eetlepels gemalen pinda’s

· 3 eetlepels ketjap manis

· 1 eetlepel tomatenketchup

· peper en zout

Werkwijze:

Schil de asperge en blancheer kort in gezouten water. Gril ze samen met de sint Jacobs vruchten en kruid met peper en zout. Schil de roze pompelmoes (peller a vif). Meng de tomaten ketchup met de ketjap manis.

Briouats van witte asperge, roze Florida pompelmoes, mozzarella en honing

Ingrediënten:

· 2 witte asperges

· 1 roze Florida pompelmoes

· 1 bol buffel mozzarella

· 2 eetlepels acacia honing

· 2 eigelen

· 8 wonton velletjes

· 4 blaadjes munt

· peper en zout

Werkwijze:

Snij de asperge, de mozzarella en de roze Florida pompelmoes in fijne brunoise. Meng met de honing en fijn gesneden munt. Plaats in het midden van een wonton velletje de vulling en smeer de randen in met eigeel. Bedek met een tweede velletje, duw de lucht eruit en steek uit in een rondje. Frituur goudbruin op 180°C.

Zeeuwse mosselen met zeekraal, roze Florida pompelmoes, aardappel, schuim van gele madras curry en koriander olie


Pittige gerechten met roze Florida pompelmoes


Voor 4 personen

Ingrediënten:

· 1kg Zeeuwse mosselen

· 150g zeekraal

· 3 roze Florida pompelmoezen

· 2dl mosselvocht

· 2dl room

· 1 eetlepel madras currypoeder

· 2g soja lecithine

· koriander

· Panko

· 1 dik plakje parmaham (2,5 mm)

· 2 uien

· 2 stengels groene selder

· 1dl witte wijn

· 1dl water

· 1 lente uitje

· 5 aardappelen (bintje)

· 100g zure room (creme d’isigny)

· laurier

· grof zeezout

· zwarte peper

· nootmuskaat

· olijfolie

Werkwijze:

Aardappelen:

Schil alle aardappelen en snij er 4 in gelijke stukken. Was ze goed, zet op in gezouten water en kook ze heel gaar. Passeer ze fijn in een pasfiet, meng er de zure room onder en breng opsmaak met peper, zout en nootmuskaat. Snij de overige aardappel in dunne chips en frituur ze goud bruin in olijfolie op ongeveer 180°C. Laat ze uitlekken op papier en kruid met grof zeezout.

Mosselen:
Snij de uien en selder fijn en plaats in een hoge kookpot. Voeg de mosselen, witte wijn, water, laurier, zwarte peper en weinig zout toe. Plaats een deksel op de pot en gaar op een hevig vuur tot de mosselen allemaal geopend zijn. Zeef het kook vocht (2dl) en haal de mosselen uit de schaal.

Schuim:
Laat het mosselvocht samen met de room en de currypoeder 5 minuten inkoken. Voeg de soja lecithine toe en mix ze op.

Sausje:
Snij de koriander fijn en mix met koude olijfolie in een blender tot een vloeibaar geheel, kruid met peper en zout.

Afwerking:
Snij de parmaham in julienne. Bak de panko goud bruin in olifolie. Snij de lente uitjes fijn en laat ze krullen in ijswater. Kuis de zeekraal en wok ze kort. Snij partjes uit de pompelmoes en snij in fijne brunoise.

Tijgergarnalen in een korstje van roze Florida pompelmoes, fris slaatje met citrusvruchten en warme mayonaise van pompelmoes

Pittige gerechten met roze Florida pompelmoes

Voor 4 personen

Ingrediënten:

· 12 tijger garnalen

· 20 eetepelsl panko

· 5 eetlepels geraspte schil van roze Florida pompelmoes

(zeste)

· 2 roze Florida pompelmoezen

· 200g bloem

· 70g maïszetmeel

· 2 eieren

· 0,5l water (ijs gekoeld)

· 2 wortels

· 1 komkommer

· 2 limoenen

· 2 sinaasappels

· 2dl rijstazijn

· 1 eetlepel suiker

· limon cress

· 5 eigelen

· 200g druivenpit olie

· arachide olie

· sesamzaadjes

· sap van 3 roze Florida pompelmoezen

· peper en zout

Werkwijze

Tijgergarnalen:
Pel de garnalen maar laat de staart eraan. Verwijder de darmkanaaltjes en rijg de granalen op een spiesje zodat ze recht blijven bij het frituren. Klop 2 eieren los, voeg 0,5l ijswater, 200g bloem, 70g maïszetmeel toe en meng alles met een klopper. Meng de panko met de geraspte roze Florida pompelmoes. Haal de garnalen door het beslag, laat uilekken en panneer in de panko. Frituur ze op 180°C.

Slaatje:
Snij de komkommer in super fijne julienne en marineer kort in de rijst azijn. Schil de wortels en maak met behulp van een dunschiller lange brede plakjes en marineer kort in de rijstazijn. Snij mooie partjes uit de limoen en de sinaasappel (peller a vif) en halveer ze in de lengte.

Mayonaise:
Verwarm het sap van de roze Florida pompelmoes en klop luchtig op met de eigelen. Haal van het vuur en voeg al kloppend druppelsgewijs de druivenpitten olie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Dessert “Florette” van roze Florida pompelmoes, panna cotta van witte chocolade, aardbeien, krokantje van pistache en amandel

Pittige gerechten met roze Florida pompelmoes

Voor 4 personen

Ingrediënten:

· 5dl room

· 200g witte chocolade

· 3 blaadjes gelatine

· 100g suiker

· 8 aardbeien

· 2 roze Florida pompelmoezen

· 0,5l melk

· pistachenootjes

· 2 eetlepels amandel schilfers

Werkwijze:

Breng de room aan de kook en los er 100g suiker, 100g chocolade en de geweekte gelatine blaadjes in op. Vul af in glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Snij de aardbeien en de roze Florida pompelmoezen in fijne brunoise en plaats op de panna cotta. Smelt de rest van de chocolade en tempereer op 30°C. Smeer de chocolade uit op bakpapier en bestrooi met gemalen pistache nootjes.

Verwarm de melk met de amandelschilfers tot 70°C, mix op tot een volle schuim.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content