Ter herinnering de plot: Pauline, een zestigjarige met de geest van een zevenjarige, woont al haar hele leven bij haar oudste zus Martha. Wanneer die sterft, moet iemand anders voor haar zorgen. Ze komt terecht bij zus Paulette.

'Parfum van de film'

"Ik heb het altijd een prachtig verhaal gevonden over geluk, liefde en mensen die op zoek gaan naar mekaar. Een modern sprookje", zegt Frank Van Laecke, die voor Judas Theater Producties de regie voor zijn rekening neemt. "Het parfum van de film zal in de voorstelling aanwezig zijn, maar het is natuurlijk een ander medium. Bij theater voel je de elektriciteit in de zaal. Je voelt dat de actie op het eigenste moment gebeurt". Zal het resultaat vergeleken worden met de film? "Ja, maar ik ben niet bang voor de vergelijking, want diezelfde vraag werd mij gesteld bij Daens en Ben X".

Actrices Liliane Dorekens en Erna Palsterman nemen de hoofdrollen voor hun rekening. "Ik heb vooral gezocht naar actrices die de rol op een eerlijke manier kunnen neerzetten. Zeker niet naar een fysieke gelijkenis met Ann Petersen of Dora Van der Groen", aldus Van Laecke.

Eigen manier

"Uiteraard heb ik meteen ja gezegd", vertelt Liliane Dorekens. "Het thema is nog altijd actueel. En ik vind het een hele eer om in de voetsporen van Ann Petersen te treden. Ik heb zeker niet de bedoeling haar te evenaren. Ik zal het op mijn manier doen".

Een goeie reden om te gaan kijken is ongetwijfeld ook de prachtige muziek. Dirk Brossé componeerde, Allard Blom schreef de songteksten.

Pauline en Paulette. Première op 26 januari 2014 in het Fakkelteater, Antwerpen. Daarna t.e.m. 28 april 2014 op tournee door Vlaanderen. Info: www.judastheaterproducties.be

Ter herinnering de plot: Pauline, een zestigjarige met de geest van een zevenjarige, woont al haar hele leven bij haar oudste zus Martha. Wanneer die sterft, moet iemand anders voor haar zorgen. Ze komt terecht bij zus Paulette."Ik heb het altijd een prachtig verhaal gevonden over geluk, liefde en mensen die op zoek gaan naar mekaar. Een modern sprookje", zegt Frank Van Laecke, die voor Judas Theater Producties de regie voor zijn rekening neemt. "Het parfum van de film zal in de voorstelling aanwezig zijn, maar het is natuurlijk een ander medium. Bij theater voel je de elektriciteit in de zaal. Je voelt dat de actie op het eigenste moment gebeurt". Zal het resultaat vergeleken worden met de film? "Ja, maar ik ben niet bang voor de vergelijking, want diezelfde vraag werd mij gesteld bij Daens en Ben X".Actrices Liliane Dorekens en Erna Palsterman nemen de hoofdrollen voor hun rekening. "Ik heb vooral gezocht naar actrices die de rol op een eerlijke manier kunnen neerzetten. Zeker niet naar een fysieke gelijkenis met Ann Petersen of Dora Van der Groen", aldus Van Laecke."Uiteraard heb ik meteen ja gezegd", vertelt Liliane Dorekens. "Het thema is nog altijd actueel. En ik vind het een hele eer om in de voetsporen van Ann Petersen te treden. Ik heb zeker niet de bedoeling haar te evenaren. Ik zal het op mijn manier doen".Een goeie reden om te gaan kijken is ongetwijfeld ook de prachtige muziek. Dirk Brossé componeerde, Allard Blom schreef de songteksten.Pauline en Paulette. Première op 26 januari 2014 in het Fakkelteater, Antwerpen. Daarna t.e.m. 28 april 2014 op tournee door Vlaanderen. Info: www.judastheaterproducties.be