Na de aanslagen van 22 maart op de luchthaven werden voor de vertrekhal drie tenten geplaatst. Alle passagiers moesten daar door voor een eventuele controle.

Twee weken geleden werd gestart met de afbraak van de tenten. Er staat er momenteel nog eentje, maar sinds maandag om 12.00 uur moeten de passagiers er niet meer door, zegt Florence Muls, woordvoerster van Brussels Airport. Tegen het einde van deze week zou de laatste tent afgebroken moeten zijn.

"Dat er geen precontrole meer is in tenten, betekent niét dat er geen controle meer is", benadrukt Muls. "Die gebeurt nu op andere manieren, onder meer met camera's en agenten."

Wie de vertrekhal wil binnengaan, moet nu via een soort van sas die momenteel aan één ingang is gebouwd. Daar staan agenten die opgeleid zijn om verdachte gedragingen te herkennen. Dergelijke sassen komen er aan de drie ingangen van het gebouw.

Dat de zone voor de vertrekhal weldra weer helemaal vrij is, betekent ook niet dat er weer auto's tot aan de terminal mogen rijden. Voertuigen blijven er verboden. De kiss-and-ridezone die er tot de aanslagen was, komt dus niet terug. Brussels Airport zal de zone wel opnieuw inrichten.

Wie passagiers wil afzetten, kan dat doen in een van de parkings. Het eerste kwartier is er gratis. Op termijn moet er een nieuwe kiss-and-ridezone komen, maar het is nog niet duidelijk waar.

De afbraak van de tenten werd midden oktober aangekondigd door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport. "We gaan van zeer zichtbare veiligheidsmaatregelen naar iets minder zichtbare, maar met een hoger veiligheidsniveau", klonk het toen.

Na de aanslagen van 22 maart op de luchthaven werden voor de vertrekhal drie tenten geplaatst. Alle passagiers moesten daar door voor een eventuele controle. Twee weken geleden werd gestart met de afbraak van de tenten. Er staat er momenteel nog eentje, maar sinds maandag om 12.00 uur moeten de passagiers er niet meer door, zegt Florence Muls, woordvoerster van Brussels Airport. Tegen het einde van deze week zou de laatste tent afgebroken moeten zijn. "Dat er geen precontrole meer is in tenten, betekent niét dat er geen controle meer is", benadrukt Muls. "Die gebeurt nu op andere manieren, onder meer met camera's en agenten." Wie de vertrekhal wil binnengaan, moet nu via een soort van sas die momenteel aan één ingang is gebouwd. Daar staan agenten die opgeleid zijn om verdachte gedragingen te herkennen. Dergelijke sassen komen er aan de drie ingangen van het gebouw. Dat de zone voor de vertrekhal weldra weer helemaal vrij is, betekent ook niet dat er weer auto's tot aan de terminal mogen rijden. Voertuigen blijven er verboden. De kiss-and-ridezone die er tot de aanslagen was, komt dus niet terug. Brussels Airport zal de zone wel opnieuw inrichten. Wie passagiers wil afzetten, kan dat doen in een van de parkings. Het eerste kwartier is er gratis. Op termijn moet er een nieuwe kiss-and-ridezone komen, maar het is nog niet duidelijk waar. De afbraak van de tenten werd midden oktober aangekondigd door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport. "We gaan van zeer zichtbare veiligheidsmaatregelen naar iets minder zichtbare, maar met een hoger veiligheidsniveau", klonk het toen.