De resultaten:

  • Beste algemene touroperator: Jetair
  • Beste niche touroperator: Vacansoleil
  • Beste bestemming voor de jaarlijkse zomervakantie: Frankrijk
  • Beste bestemming voor wintersportvakantie: Frankrijk
  • Beste citytrip bestemming: Barcelona
  • Beste cruise maatschappij: MSC Cruises
  • Beste reisbijstandsverzekering: Europ Assistance
  • Beste attractiepark in eigen land: Pairi Daiza

Frankrijk is en blijft de nummer 1 vakantiebestemming voor onze landgenoten - en dat het jaar rond. De stad van Gaudí, Barcelona, werd bekroond met de award voor Beste Citytrip Bestemming.

Bij de touroperatoren bleek Jetair de meest populaire Algemene Touroperator, dankzij een ruim aanbod voor vliegvakantie, autovakantie, citytrip, dichtbijvakantie, wereldreis of Disneyland-vakantie. Vacansoleil ontving de award voor Beste Niche Touroperator. De reisagent is dé campingspecialist met accommodaties in 16 Europese landen. In de cruise-sector kreeg MSC Cruises de award voor Beste Cruise Maatschappij. Cruises staan als gastthema centraal op het Vakantiesalon en onderstrepen zo opnieuw hun groeiende succes.

Een paradijs in eigen land

Voor wie er in eigen land een dagje tussenuit wil, bleek Pairi Daiza het Beste Attractiepark. De naam betekent "afgesloten tuin" in het Oud-Perzisch, wat verwijst naar de oudste benaming voor het paradijs.

De combinatie van cultuur, dieren en exotische tuinen maakt Pairi Daiza tot de favoriet van wie een dagje wil genieten en zijn ogen de kost geven.Van de Lagune met het keizeerrijk van de doodskopaapjes, via de Vallei van de Bron met het roofvogeldorp, het land van de 'Big Five' (de leeuw, de olifant, de Kaapbuffel, de neushoorn en de luipaard), het immense aquarium, het Koninkrijk van Ganesha dat de bezoeker meevoert het Indonesische schiereiland, waar de olifanten heer en meester zijn tot de stad der onsterfelijken, waar China zijn schatten onthult... Een dag Pairi Daiza is een bezoek aan zoveel verschillende werelden, dat werkelijk iedereen er aan zijn trekken komt.

Praktische info:

Pairi Daiza - Domaine de Cambron te B-7940 Brugelette, tussen Bergen en Aat.
Open 7 dagen op 7, van 30 maart tot en met de 3 november 2013, van 10 uur tot 18 uur (19 uur in juli en augustus - 17u15 na het omschakeling naar winteruur). Tarief: onder de 3 jaar gratis, kinderen van 3 tot 11 jaar ? 19,00, van 12 tot 59 jaar ? 24,00, senioren vanaf 60 jaar ? 22,00. Parking : ? 6,00

De resultaten:Frankrijk is en blijft de nummer 1 vakantiebestemming voor onze landgenoten - en dat het jaar rond. De stad van Gaudí, Barcelona, werd bekroond met de award voor Beste Citytrip Bestemming.Bij de touroperatoren bleek Jetair de meest populaire Algemene Touroperator, dankzij een ruim aanbod voor vliegvakantie, autovakantie, citytrip, dichtbijvakantie, wereldreis of Disneyland-vakantie. Vacansoleil ontving de award voor Beste Niche Touroperator. De reisagent is dé campingspecialist met accommodaties in 16 Europese landen. In de cruise-sector kreeg MSC Cruises de award voor Beste Cruise Maatschappij. Cruises staan als gastthema centraal op het Vakantiesalon en onderstrepen zo opnieuw hun groeiende succes.Voor wie er in eigen land een dagje tussenuit wil, bleek Pairi Daiza het Beste Attractiepark. De naam betekent "afgesloten tuin" in het Oud-Perzisch, wat verwijst naar de oudste benaming voor het paradijs.De combinatie van cultuur, dieren en exotische tuinen maakt Pairi Daiza tot de favoriet van wie een dagje wil genieten en zijn ogen de kost geven.Van de Lagune met het keizeerrijk van de doodskopaapjes, via de Vallei van de Bron met het roofvogeldorp, het land van de 'Big Five' (de leeuw, de olifant, de Kaapbuffel, de neushoorn en de luipaard), het immense aquarium, het Koninkrijk van Ganesha dat de bezoeker meevoert het Indonesische schiereiland, waar de olifanten heer en meester zijn tot de stad der onsterfelijken, waar China zijn schatten onthult... Een dag Pairi Daiza is een bezoek aan zoveel verschillende werelden, dat werkelijk iedereen er aan zijn trekken komt.Praktische info:Pairi Daiza - Domaine de Cambron te B-7940 Brugelette, tussen Bergen en Aat.Open 7 dagen op 7, van 30 maart tot en met de 3 november 2013, van 10 uur tot 18 uur (19 uur in juli en augustus - 17u15 na het omschakeling naar winteruur). Tarief: onder de 3 jaar gratis, kinderen van 3 tot 11 jaar ? 19,00, van 12 tot 59 jaar ? 24,00, senioren vanaf 60 jaar ? 22,00. Parking : ? 6,00