Begin november voer in Antwerpen de laatste reguliere Flandriatocht uit, nadat Studio 100 de verlieslatende exploitatie stopzette. De vaarten die tienduizenden binnen- en buitenlanders ooit doorheen de Antwerpse haven leidden, vielen daarmee weg.

Maar René Verbeeck en zoon Nils van het familiebedrijf Jan Plezier bevestigen dat zij vanaf 2 maart zelf met rondvaarten starten. Ze varen al jaren rond met de zogeheten pannenkoekvaarten en rondvaarten op maat, maar vanaf maart komen daar nu regelmatige havenrondvaarten bij. De rondvaarten zullen doorgaan op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens 2 maal per dag.

"2016 was met alle werken een slecht jaar", zegt René Verbeek. "Daardoor kwamen de mensen niet meer naar Antwerpen, maar wij geloven in de toekomst en hebben een tijd geleden de nodige vergunningen aangevraagd. Op onze vaarten is er geen gids meer, maar krijgen de passagiers een iPad met een hoofdtelefoon. Zo krijgen ze meteen in hun taal alle uitleg, te kiezen uit voorlopig vijf talen."

Meer info: www.janplezier.be

Begin november voer in Antwerpen de laatste reguliere Flandriatocht uit, nadat Studio 100 de verlieslatende exploitatie stopzette. De vaarten die tienduizenden binnen- en buitenlanders ooit doorheen de Antwerpse haven leidden, vielen daarmee weg. Maar René Verbeeck en zoon Nils van het familiebedrijf Jan Plezier bevestigen dat zij vanaf 2 maart zelf met rondvaarten starten. Ze varen al jaren rond met de zogeheten pannenkoekvaarten en rondvaarten op maat, maar vanaf maart komen daar nu regelmatige havenrondvaarten bij. De rondvaarten zullen doorgaan op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens 2 maal per dag."2016 was met alle werken een slecht jaar", zegt René Verbeek. "Daardoor kwamen de mensen niet meer naar Antwerpen, maar wij geloven in de toekomst en hebben een tijd geleden de nodige vergunningen aangevraagd. Op onze vaarten is er geen gids meer, maar krijgen de passagiers een iPad met een hoofdtelefoon. Zo krijgen ze meteen in hun taal alle uitleg, te kiezen uit voorlopig vijf talen." Meer info: www.janplezier.be