Morricone componeerde sinds de jaren zestig van vorige eeuw al meer dan 450 filmscores. Hij werd al vijf keer genomineerd voor een Oscar, maar greep telkens naast het felbegeerde beeldje. In 2007 kreeg hij wel een lifetime achievement award.

De geëmotioneerde Morricone kreeg van het Dolby Theatre een staande ovatie. Hij eerde in zijn bedankingsspeech, die hij in het Italiaans deed met behulp van een tolk, John Williams, die de muziek schreef voor "Star Wars: The Force Awakens", en aan Quentin Tarantino, de regisseur van "The Hateful 8".

Tot nu stond de titel van 'oudste Oscarwinnaar' op naam van de acteur Christopher Plummer die in 2012 op 82-jarige leeftijd een Oscar won voor zijn bijrol in de film 'Beginners'.

Morricone componeerde sinds de jaren zestig van vorige eeuw al meer dan 450 filmscores. Hij werd al vijf keer genomineerd voor een Oscar, maar greep telkens naast het felbegeerde beeldje. In 2007 kreeg hij wel een lifetime achievement award. De geëmotioneerde Morricone kreeg van het Dolby Theatre een staande ovatie. Hij eerde in zijn bedankingsspeech, die hij in het Italiaans deed met behulp van een tolk, John Williams, die de muziek schreef voor "Star Wars: The Force Awakens", en aan Quentin Tarantino, de regisseur van "The Hateful 8". Tot nu stond de titel van 'oudste Oscarwinnaar' op naam van de acteur Christopher Plummer die in 2012 op 82-jarige leeftijd een Oscar won voor zijn bijrol in de film 'Beginners'.