Het mag dan ook niet verbazen dat zowat elke Nederlandse stad tal van fietsroutes uitstippelt voor toeristen. Overweeg je zelf een fietstrip in Nederland? Dan mogen Amsterdam, Leiden en Eindhoven zeker niet op je lijstje ontbreken!

Amsterdam staat erom bekend goede faciliteiten voor fietsers te hebben. Er zijn dan ook maar liefst 881.000 fietsen in de hele stad. Bijna 40% van alle verplaatsingen in de stad gebeurt op twee wielen. Dit is de ideale manier om je snel en gemakkelijk te verplaatsen naar de verschillende plekjes die je wilt bezoeken. Musea als het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum aan het Museumplein worden zo moeiteloos gekoppeld aan een bezoek aan enkele authentieke restaurantjes en gezellige boetiekjes in de stad.

Leiden is de stad in Nederland met het meeste fietsverkeer. Niet te missen zijn de paden langs de Oude Rijn met de oude burcht op de heuvel, de Koornbrug aan het water van de Nieuwe Rijn en het gebouw van de Oude Sterrenwachten. Wie rustig wil uitblazen, kan dat doen aan het water van de Zoeterwoudsesingel met het bijhorende stadspark.

De stad Eindhoven in Noord-Brabant telt meer dan 140 rijksmonumenten. Met de fiets kan je over de hele stad historische panden bezoeken die het verhaal vertellen over de Industriële Revolutie en de geschiedenis van Philips. Verder zijn zeker ook de Admirant, een woontoren van 105 meter hoog, het Catharinaplein en de Markt niet te missen. Wie graag shopt, vindt zijn ding in het Piazza winkelcentrum aan het 18 Septemberplein. Met meer dan een derde van de openbare ruimte die groen is, is fietsplezier in Eindhoven steeds gegarandeerd.

Plus Magazine en Holiday Inn geven drie weken op rij een weekendverblijf weg (inclufief twee nachten en ontbijt) in één van de Holiday Innhotels in Amsterdam, Leiden en Eindhoven, inclusief fietsverhuur voor één dag om deze leuke Nederlandse steden te ontdekken met de fiets. Doe mee aande wedstrijd.

Lees ook: De metamorfose van het Rijsmuseum.

Het mag dan ook niet verbazen dat zowat elke Nederlandse stad tal van fietsroutes uitstippelt voor toeristen. Overweeg je zelf een fietstrip in Nederland? Dan mogen Amsterdam, Leiden en Eindhoven zeker niet op je lijstje ontbreken!Amsterdam staat erom bekend goede faciliteiten voor fietsers te hebben. Er zijn dan ook maar liefst 881.000 fietsen in de hele stad. Bijna 40% van alle verplaatsingen in de stad gebeurt op twee wielen. Dit is de ideale manier om je snel en gemakkelijk te verplaatsen naar de verschillende plekjes die je wilt bezoeken. Musea als het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum aan het Museumplein worden zo moeiteloos gekoppeld aan een bezoek aan enkele authentieke restaurantjes en gezellige boetiekjes in de stad.Leiden is de stad in Nederland met het meeste fietsverkeer. Niet te missen zijn de paden langs de Oude Rijn met de oude burcht op de heuvel, de Koornbrug aan het water van de Nieuwe Rijn en het gebouw van de Oude Sterrenwachten. Wie rustig wil uitblazen, kan dat doen aan het water van de Zoeterwoudsesingel met het bijhorende stadspark.De stad Eindhoven in Noord-Brabant telt meer dan 140 rijksmonumenten. Met de fiets kan je over de hele stad historische panden bezoeken die het verhaal vertellen over de Industriële Revolutie en de geschiedenis van Philips. Verder zijn zeker ook de Admirant, een woontoren van 105 meter hoog, het Catharinaplein en de Markt niet te missen. Wie graag shopt, vindt zijn ding in het Piazza winkelcentrum aan het 18 Septemberplein. Met meer dan een derde van de openbare ruimte die groen is, is fietsplezier in Eindhoven steeds gegarandeerd.Plus Magazine en Holiday Inn geven drie weken op rij een weekendverblijf weg (inclufief twee nachten en ontbijt) in één van de Holiday Innhotels in Amsterdam, Leiden en Eindhoven, inclusief fietsverhuur voor één dag om deze leuke Nederlandse steden te ontdekken met de fiets. Doe mee aande wedstrijd.Lees ook: De metamorfose van het Rijsmuseum.