Mayani komt uit Dublin ZOO en mag in Antwerpen voor kleintjes zorgen. Als ervaren mama kan zij het goede voorbeeld geven aan gorilla Mambele. Met de komst van Mayani zet ZOO Antwerpen een belangrijke stap in het kweekprogramma, noodzakelijk voor het voortbestaan van deze bedreigde diersoort.

Wie is wie?

Inmiddels is Mayani (16) in de groep geïntroduceerd. Zilverrug Matadi, een westelijke laaglandgorilla, is de kweekman. Vrouwtje Amahoro is niet van dezelfde gorillasoort. Zij is een oostelijke laaglandgorilla en mag daarom geen kleintjes krijgen van Matadi. Mambele is net als Matadi een westelijke laaglandgorilla, maar heeft nog niet genoeg ervaring. Daarom besloot ZOO Antwerpen haar de kneepjes van het moederschap te laten leren van een ander vrouwtje, Mayani.

Karakters

Amahoro is de verzoenende gorilla. Zij zorgt voor de lieve vrede in de groep. Amahoro is ook het grootste en zwaarste vrouwtje met zo'n 140 kilo. Zilverrug Matadi komt ondanks zijn 170 kilo heel onzeker over en moet zijn leiderschap over de vrouwen nog oefenen. Mambele (+-80 kg) is de lieveling van Matadi. Ze mag alles van Matadi en is ook altijd dicht in zijn buurt te vinden. Zal daar verandering in komen met de komst van de zelfzekere Mayani (73 kg)?

Baby's welkom!

De westelijke laaglandgorilla is erg bedreigd met nog maar 90 000 individuen in de natuur. Nakomelingen zijn dus erg belangrijk en zeer welkom. ZOO Antwerpen neemt met de komst van Mayani actief deel aan het kweekprogramma voor bedreigde gorilla's.

Weetje: Kijk gorilla's niet in de ogen, ze voelen zich dan geprovoceerd.

Mayani komt uit Dublin ZOO en mag in Antwerpen voor kleintjes zorgen. Als ervaren mama kan zij het goede voorbeeld geven aan gorilla Mambele. Met de komst van Mayani zet ZOO Antwerpen een belangrijke stap in het kweekprogramma, noodzakelijk voor het voortbestaan van deze bedreigde diersoort. Inmiddels is Mayani (16) in de groep geïntroduceerd. Zilverrug Matadi, een westelijke laaglandgorilla, is de kweekman. Vrouwtje Amahoro is niet van dezelfde gorillasoort. Zij is een oostelijke laaglandgorilla en mag daarom geen kleintjes krijgen van Matadi. Mambele is net als Matadi een westelijke laaglandgorilla, maar heeft nog niet genoeg ervaring. Daarom besloot ZOO Antwerpen haar de kneepjes van het moederschap te laten leren van een ander vrouwtje, Mayani. Amahoro is de verzoenende gorilla. Zij zorgt voor de lieve vrede in de groep. Amahoro is ook het grootste en zwaarste vrouwtje met zo'n 140 kilo. Zilverrug Matadi komt ondanks zijn 170 kilo heel onzeker over en moet zijn leiderschap over de vrouwen nog oefenen. Mambele (+-80 kg) is de lieveling van Matadi. Ze mag alles van Matadi en is ook altijd dicht in zijn buurt te vinden. Zal daar verandering in komen met de komst van de zelfzekere Mayani (73 kg)?De westelijke laaglandgorilla is erg bedreigd met nog maar 90 000 individuen in de natuur. Nakomelingen zijn dus erg belangrijk en zeer welkom. ZOO Antwerpen neemt met de komst van Mayani actief deel aan het kweekprogramma voor bedreigde gorilla's. Weetje: Kijk gorilla's niet in de ogen, ze voelen zich dan geprovoceerd.