Pascal Smet, Vlaams minister voor Brussel, legt uit: "Muntpunt is een uniek concept dat zijn gelijke niet kent in België. Het herbergt een informatiecentrum en een belevingsbibliotheek en is tegelijk het instrument om mensen en Brusselse organisaties, met elkaar en met de hoofdstad te verbinden. Het is het vlaggeschip van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel."
Collegelid Bruno De Lille omschreef het als volgt: "De zeteltjes en zithoeken in het gebouw tonen perfect wat Muntpunt wil zijn: het grootste salon in de stad. Een plaats waar iedereen welkom is en elke bezoeker zich meteen thuis zal voelen, tussen de vele boeken, activiteiten en met een goede kop koffie uit het café. In Muntpunt ontdek je Brussel en ontmoet je je vrienden."
En dat klopt inderdaad. Zelf als je geen boekenwurm bent, moet je Muntpunt een keer bezoeken. Het loont de moeite!

De belevingsbibliotheek

In de belevingsbibliotheek kan je ontzettend veel meer doen dan boeken, cd's en dvd's uitlenen. Muntpunt organiseert een enorme waaier van activiteiten en evenementen: voorleessessies, leesgroepen, boekpresentaties, een akoestische concertreeks, culinaire proefmomenten, een Dj-reeks, schrijfateliers, workshops... Het is slechts een greep uit het ruime aanbod.

Beter leven in de grootstad

Elke maand kan je bij muntpunt bijvoorbeeld een workshop volgen waarin je leert creatief omgaan met je eigen stadsplekje. Staan onder meer op het programma: stadstuinieren, stadsinterieur (comfortabel wonen op een kleine oppervlakte), stadsdesign (upcycling: afgedankte dingen een tweede leven geven), stadsstijl (swishing: het ruilen van kledingstukken waar je zelf geen plezier meer aan beleeft).

Proef Brussel, proef de wereld

Onder deze titel wordt elke maand een proeverij georganiseerd. Op 17 september wordt er bier geproefd onder leiding van bierkenner Michaël Bellon, op 15 oktober staat een koffieklets op het programma met de Brusselse barista's van Corica, op 19 november laat slowfoodchef Filip Fransen seizoensgebonden lekkers proeven en op 17 december worden er cocktails geshaked met de bartenders van Be My Guest. Telkens van 18 tot 20 uur.
Reserveren is voor al deze activiteiten nodig.

Kunst lenen

Naast boeken cd's en dvd's kan je in Muntpunt ook gezelschapsspellen en... kunstwerken uitlenen. Elke zaterdag van 10 tot 17 uur vindt op de vijfde verdieping 'Kunst in huis' plaats. Kunst in huis voert promotie voor jonge Vlaamse kunstenaars met als doel bij een steeds groter publiek interesse te wekken voor actuele kunst.
Via dit project kan je echter ook kunstwerken voor een tijdje in huis halen.
Meer info en reservatie op: www.muntpunt.be


Pascal Smet, Vlaams minister voor Brussel, legt uit: "Muntpunt is een uniek concept dat zijn gelijke niet kent in België. Het herbergt een informatiecentrum en een belevingsbibliotheek en is tegelijk het instrument om mensen en Brusselse organisaties, met elkaar en met de hoofdstad te verbinden. Het is het vlaggeschip van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel."Collegelid Bruno De Lille omschreef het als volgt: "De zeteltjes en zithoeken in het gebouw tonen perfect wat Muntpunt wil zijn: het grootste salon in de stad. Een plaats waar iedereen welkom is en elke bezoeker zich meteen thuis zal voelen, tussen de vele boeken, activiteiten en met een goede kop koffie uit het café. In Muntpunt ontdek je Brussel en ontmoet je je vrienden."En dat klopt inderdaad. Zelf als je geen boekenwurm bent, moet je Muntpunt een keer bezoeken. Het loont de moeite!In de belevingsbibliotheek kan je ontzettend veel meer doen dan boeken, cd's en dvd's uitlenen. Muntpunt organiseert een enorme waaier van activiteiten en evenementen: voorleessessies, leesgroepen, boekpresentaties, een akoestische concertreeks, culinaire proefmomenten, een Dj-reeks, schrijfateliers, workshops... Het is slechts een greep uit het ruime aanbod. Elke maand kan je bij muntpunt bijvoorbeeld een workshop volgen waarin je leert creatief omgaan met je eigen stadsplekje. Staan onder meer op het programma: stadstuinieren, stadsinterieur (comfortabel wonen op een kleine oppervlakte), stadsdesign (upcycling: afgedankte dingen een tweede leven geven), stadsstijl (swishing: het ruilen van kledingstukken waar je zelf geen plezier meer aan beleeft).Onder deze titel wordt elke maand een proeverij georganiseerd. Op 17 september wordt er bier geproefd onder leiding van bierkenner Michaël Bellon, op 15 oktober staat een koffieklets op het programma met de Brusselse barista's van Corica, op 19 november laat slowfoodchef Filip Fransen seizoensgebonden lekkers proeven en op 17 december worden er cocktails geshaked met de bartenders van Be My Guest. Telkens van 18 tot 20 uur.Reserveren is voor al deze activiteiten nodig.Naast boeken cd's en dvd's kan je in Muntpunt ook gezelschapsspellen en... kunstwerken uitlenen. Elke zaterdag van 10 tot 17 uur vindt op de vijfde verdieping 'Kunst in huis' plaats. Kunst in huis voert promotie voor jonge Vlaamse kunstenaars met als doel bij een steeds groter publiek interesse te wekken voor actuele kunst.Via dit project kan je echter ook kunstwerken voor een tijdje in huis halen.Meer info en reservatie op: www.muntpunt.be