De mini-petunia is ideaal voor hangmanden, balkonbakken en potten, al doet hij het ook prima in borders tussen bodembedekkers. Waar je ddeze plant ook neerzet, de kleurrijke trompetjes hebben de uitstraling van een zomerse samba. En die duurt tot ver in najaar!

Non-stop bloei

De Mexicaan Antonio de Caly Bracho was in de 18e eeuw de eerste die de plant beschreef. Vandaar dat de botanische naam Calibrachoa luidt, maar hier noemen we de plant gewoon mini-petunia. Hij komt veel voor in Zuid-Amerika, waar hij groeit van nature in een strook van zuid-Brazilië tot Peru en Chili.

Er bestaan zo'n 30 soorten in tinten als rood, oranje, geel, roze, wit en dieppaars. De mini-petunia bloeit één seizoen, maar doet dat wel extra lang: van april tot en met oktober.

De bloemetjes zijn niet alleen mooi, ze zijn ook zeer in trek bij vlinders en honingbijen die er graag nectar komen 'tanken'.

Verzorging

Als je denkt dat mini-petunia veel noten op haar zang heeft, heb je het mis! Uitgebloeide bloemetjes vallen er vanzelf af en nieuwe bloemetjes nemen het vanzelf over. Zet de mini-petunia bij voorkeur op een zonnige plek want dan komen er de meeste bloemen aan. Vervolgens is het slechts een kwestie van regelmatig water geven, zodat de grond niet uitdroogt. Wanneer je de plant elke twee weken verwent met plantenvoeding, wordt je beloond door een extra rijke en lange doorbloei.

De mini-petunia is ideaal voor hangmanden, balkonbakken en potten, al doet hij het ook prima in borders tussen bodembedekkers. Waar je ddeze plant ook neerzet, de kleurrijke trompetjes hebben de uitstraling van een zomerse samba. En die duurt tot ver in najaar! Non-stop bloeiDe Mexicaan Antonio de Caly Bracho was in de 18e eeuw de eerste die de plant beschreef. Vandaar dat de botanische naam Calibrachoa luidt, maar hier noemen we de plant gewoon mini-petunia. Hij komt veel voor in Zuid-Amerika, waar hij groeit van nature in een strook van zuid-Brazilië tot Peru en Chili. Er bestaan zo'n 30 soorten in tinten als rood, oranje, geel, roze, wit en dieppaars. De mini-petunia bloeit één seizoen, maar doet dat wel extra lang: van april tot en met oktober. De bloemetjes zijn niet alleen mooi, ze zijn ook zeer in trek bij vlinders en honingbijen die er graag nectar komen 'tanken'. VerzorgingAls je denkt dat mini-petunia veel noten op haar zang heeft, heb je het mis! Uitgebloeide bloemetjes vallen er vanzelf af en nieuwe bloemetjes nemen het vanzelf over. Zet de mini-petunia bij voorkeur op een zonnige plek want dan komen er de meeste bloemen aan. Vervolgens is het slechts een kwestie van regelmatig water geven, zodat de grond niet uitdroogt. Wanneer je de plant elke twee weken verwent met plantenvoeding, wordt je beloond door een extra rijke en lange doorbloei.