De Vlaamse Bonsai Vereniging viert 5 dagen lang haar veertigjarig bestaan met de Shohin-opstellingen, met de 40 beste bonsais van het land in hun wintersilhouet, met een fototentoonstelling en demonstraties.

Daarnaast viert Plantentuin Meise op 1 en 5 november zelf ook feest in het Plantenpaleis met allerlei gratis activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen met het toegangsticket tot de Plantentuin gratis de bonsai-tentoonstelling bezichtigen en deelnemen aan de activiteiten in het Plantenpaleis.

Voor leden van de Vlaamse Bonsai Vereniging is de toegang tot de Plantentuin van 1 tot en met 5 november zelfs helemaal gratis.

De Vlaamse Bonsai Vereniging bestaat sinds 1977 en biedt cursussen en diensten aan voor elk niveau. De vereniging groepeert verschillende clubs over heel Vlaanderen en kan zo meer dan vijftig activiteiten per jaar aan haar leden aanbieden. Ook internationaal werkt de Vlaamse Bonsai Vereniging samen met andere clubs en artiesten uit heel Europa en Japan.

Plantentuin Meise praktisch: elke dag open vanaf 9.30 tot 17 uur (winterperiode); inkom: €7 ; + 60 jaar en personen met beperkingen: €6; ≤4 jaar en begeleiders van personen met beperkingen: gratis; 5-18 jaar: €1 ; studenten: € 3,50. Adres: Nieuwelaan 38, 1860 Meise.

De Vlaamse Bonsai Vereniging viert 5 dagen lang haar veertigjarig bestaan met de Shohin-opstellingen, met de 40 beste bonsais van het land in hun wintersilhouet, met een fototentoonstelling en demonstraties. Daarnaast viert Plantentuin Meise op 1 en 5 november zelf ook feest in het Plantenpaleis met allerlei gratis activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen met het toegangsticket tot de Plantentuin gratis de bonsai-tentoonstelling bezichtigen en deelnemen aan de activiteiten in het Plantenpaleis. Voor leden van de Vlaamse Bonsai Vereniging is de toegang tot de Plantentuin van 1 tot en met 5 november zelfs helemaal gratis. De Vlaamse Bonsai Vereniging bestaat sinds 1977 en biedt cursussen en diensten aan voor elk niveau. De vereniging groepeert verschillende clubs over heel Vlaanderen en kan zo meer dan vijftig activiteiten per jaar aan haar leden aanbieden. Ook internationaal werkt de Vlaamse Bonsai Vereniging samen met andere clubs en artiesten uit heel Europa en Japan. Plantentuin Meise praktisch: elke dag open vanaf 9.30 tot 17 uur (winterperiode); inkom: €7 ; + 60 jaar en personen met beperkingen: €6; ≤4 jaar en begeleiders van personen met beperkingen: gratis; 5-18 jaar: €1 ; studenten: € 3,50. Adres: Nieuwelaan 38, 1860 Meise.