Het is Ludo's zoon Sis van Eeckhout, die samen met historica Annemie Reyntjens het levenswerk van zijn vader verdergezet heeft en nieuwe informatie, anecdotes en kleurenfoto's toevoegde aan het oorspronkelijke boek. Dat was nodig, want nog steeds duiken nieuwe informatie, pas gevonden documenten en andere bronnen op over de gruwelijke oorlogsmisdaden van de nazi's.

Getuigen

Het Boek der Kampen is een unicum. Systematisch worden de verschillende kampen en de gang van zaken daar beschreven en getoond, met getuigenissen over de gruwel, maar ook over onverwachte solidariteit tussen gevangenen, hulp en steun aan elkaar in mensonwaardige omstandigheden. Ludo Van Eck beschouwde het als zijn plicht als overlevende om al die vermoorde lotgenoten een stem en gezicht te geven en is tot zijn laatste snik blijven getuigen. Alleen al daarom zou iedereen dit boek moeten lezen, als nagedachtenis aan de missie van deze man en als waarschuwing. Opdat dit nooit meer zou gebeuren.

Het boek der kampen - Ludo Van Eck & Sis van Eeckhout - uitg. Manteau - isbn 9789022330784

Het is Ludo's zoon Sis van Eeckhout, die samen met historica Annemie Reyntjens het levenswerk van zijn vader verdergezet heeft en nieuwe informatie, anecdotes en kleurenfoto's toevoegde aan het oorspronkelijke boek. Dat was nodig, want nog steeds duiken nieuwe informatie, pas gevonden documenten en andere bronnen op over de gruwelijke oorlogsmisdaden van de nazi's. Het Boek der Kampen is een unicum. Systematisch worden de verschillende kampen en de gang van zaken daar beschreven en getoond, met getuigenissen over de gruwel, maar ook over onverwachte solidariteit tussen gevangenen, hulp en steun aan elkaar in mensonwaardige omstandigheden. Ludo Van Eck beschouwde het als zijn plicht als overlevende om al die vermoorde lotgenoten een stem en gezicht te geven en is tot zijn laatste snik blijven getuigen. Alleen al daarom zou iedereen dit boek moeten lezen, als nagedachtenis aan de missie van deze man en als waarschuwing. Opdat dit nooit meer zou gebeuren.Het boek der kampen - Ludo Van Eck & Sis van Eeckhout - uitg. Manteau - isbn 9789022330784