In onze nieuwsbrief van 13 december riepen we u op om mee uw stem uit te brengen voor de verkiezing van de Fietsprovincie van het jaar op onze zusterwebsite www.fietsen123.be. Heel veel webbezoekers deden dat ook! Limburg kwam voor de zevende maal op rij als winnaar uit de bus met 54% van de stemmen.
Fietsen123 verkiest ieder jaar zowel de Nederlandse als de Belgische Fietsprovincie van het Jaar.

HoofdredacteurThomas Perik: "Belgisch Limburg, de bakermat van het fietsknooppuntennetwerk, is al jaren de onbetwiste winnaar van de verkiezing. Limburg kreeg maar liefst 53,7 procent van de stemmen die zijn uitgebracht. Antwerpen (18,4 %) heeft dit jaar West-Vlaanderen (13,1 %) ingehaald."

Fietsen123 vroeg haar bezoekers ook aan te geven op basis van welke criteria zij hebben gestemd op de provincie van hun voorkeur. Als belangrijkste redenen om voor Limburg als Fietsprovincie van het Jaar 2012 te kiezen, worden genoemd:

 • het fraaie landschap en de omgeving,
 • de kwaliteit van de fietspaden,
 • de grote hoeveelheid van het aantal beschikbare fietsroutes.

Verder worden ook nog genoemd:

 • de dekking van het fietsknooppuntennetwerk,
 • de rust en de ruimte.

Pionier en bakermat van het fietsknooppuntennetwerk

Limburg wordt beschouwd als de pionier en grote gangmaker van het knooppuntfietsen in Vlaanderen. Door een zeer goede fietsservice, het lanceren van vernieuwende initiatieven en allerlei belevingselementen op de routes behoudt Fietsparadijs Limburg met enkele lengten voorsprong zijn leiderspositie op de toeristische fietsmarkt in Vlaanderen.

"Continu vernieuwen en verbeteren"

"Deze inmiddels zevende verkiezing op rij van Limburg tot 'Belgische Fietsprovincie van het Jaar' is het resultaat van continu vernieuwen en verbeteren," beseft Igor Philtjens, de nieuwe gedeputeerde van Toerisme van de provincie Limburg.

Enkele realisaties van de provincie tijdens de voorbije jaren:

 • ruim 2000 km toeristische fietsroutes door afwisselende landschappen
 • 350 splinternieuwe huurfietsen
 • 19 verhuurpunten, verdeeld over de hele provincie
 • het dichtste netwerk van oplaadpunten voor e-bikes in de Benelux
 • gratis online fietsrouteplanner met afstaptips op www.toerismelimburg.be
 • handige fietsbox met 28 themaroutes en gratis Knooppunter
 • 163 fietscafés en 156 fietsvriendelijke vakantieverblijven

Meer info: www.fietsen123.be, www.toerismelimburg.be

In onze nieuwsbrief van 13 december riepen we u op om mee uw stem uit te brengen voor de verkiezing van de Fietsprovincie van het jaar op onze zusterwebsite www.fietsen123.be. Heel veel webbezoekers deden dat ook! Limburg kwam voor de zevende maal op rij als winnaar uit de bus met 54% van de stemmen.Fietsen123 verkiest ieder jaar zowel de Nederlandse als de Belgische Fietsprovincie van het Jaar.HoofdredacteurThomas Perik: "Belgisch Limburg, de bakermat van het fietsknooppuntennetwerk, is al jaren de onbetwiste winnaar van de verkiezing. Limburg kreeg maar liefst 53,7 procent van de stemmen die zijn uitgebracht. Antwerpen (18,4 %) heeft dit jaar West-Vlaanderen (13,1 %) ingehaald."Fietsen123 vroeg haar bezoekers ook aan te geven op basis van welke criteria zij hebben gestemd op de provincie van hun voorkeur. Als belangrijkste redenen om voor Limburg als Fietsprovincie van het Jaar 2012 te kiezen, worden genoemd:Verder worden ook nog genoemd:Limburg wordt beschouwd als de pionier en grote gangmaker van het knooppuntfietsen in Vlaanderen. Door een zeer goede fietsservice, het lanceren van vernieuwende initiatieven en allerlei belevingselementen op de routes behoudt Fietsparadijs Limburg met enkele lengten voorsprong zijn leiderspositie op de toeristische fietsmarkt in Vlaanderen. "Deze inmiddels zevende verkiezing op rij van Limburg tot 'Belgische Fietsprovincie van het Jaar' is het resultaat van continu vernieuwen en verbeteren," beseft Igor Philtjens, de nieuwe gedeputeerde van Toerisme van de provincie Limburg.Enkele realisaties van de provincie tijdens de voorbije jaren:Meer info: www.fietsen123.be, www.toerismelimburg.be