© Getty Images

Lekkers uit de oven

Heerlijke gerechten die u in no time in de oven bereidt.

Bloemkoolpizza

Lekkers uit de oven
© isopix

4 personen – 20 minuten + 30 minuten

? 600 g bloemkool ? 1 potje groene pesto ? 1 teentje knoflook ? 3 eieren ? 150 g geraspte emmentaler ? 75 g geraspte parmezaan ? peper en zout ? 350 g champignons ? 4 lente-uitjes ? 50 g kervel ? 250 g mozzarellabolletjes ? peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Pureer de bloemkool in de blender en meng met de eieren, kaas, geperste knoflook en zout en peper. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven.

4. Snij de champignons en de lente-uitjes in schijfjes. Halveer de mozzarellabolletjes. Haal de bodem uit de oven, lepel de pesto erover en beleg met champignons, lente-uitjes en mozzarella. Kruid met peper en zout.

5. Bak de pizza 15 minuten, tot hij lichtbruin is. Garneer met kervel en serveer.

De bodem van bloemkool maakt deze pizza een pak lichter

Quiche met spek en spinazie

Lekkers uit de oven
© isopix

4 personen – 15 minuten + 50 minuten

? 200 g spekblokjes ? 500 g bladspinazie ? 1 ui ? 2 teentjes knoflook ? 100 g geraspte cheddar ? 6 eieren ? 100 ml room ? 200 g zure room ? 2 el boter ? 1 quichedeeg ? nootmuskaat ? peper en zout

1. Smeer een quichevorm in met boter en bekleed met deeg. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Pel en snipper de ui en knoflook. Smelt de boter in een pan, laat de knoflook, ui en het spek bruinen. Zet de pan van het vuur, voeg de spinazie toe en leg alles op het quichedeeg.

3. Meng de cheddar, zure room, room en eieren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

4. Giet het eiermengsel over het spek en de spinazie en bak 15 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 160°C en laat 35 minuten verder garen.

Tip. Maak van de restjes quichedeeg hartige kaasstengels.

Koolvis met spinazie en mozzarella

Lekkers uit de oven
© isopix

4 personen – 20 minuten

? 4 koolvisfilets ? 2 handenvol spinazie ? 3 bollen buffelmozzarella ? 50 ml witte wijn ? 2 tl roze peper ? 4 el olijfolie ? peper en zout

1. Spoel de visfilets en dep ze droog. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Leg de bladspinazie in een ovenschotel. Kruid de vis met peper en zout, leg hem op de spinazie en druppel er olijfolie over. Giet de witte wijn erbij.

3. Trek de mozzarella in stukken en verdeel over de vis. Bak 8 minuten in de oven. Bestrooi met de roze peper en serveer.

Ook heel lekker met heek, wijting of schelvis

Partner Content