Home staging komt overgewaaid uit Amerika. Het gaat erom een woning aantrekkelijk te maken, zo te presenteren dat kandidaat-kopers zich er meteen in thuis voelen. Home staging heeft zeker niet de bedoeling gebreken aan het huis te camoufleren.

In ons land zijn reeds enkele professionele home stagers aan de slag en ook grote immobiliënkantoren bieden de service steeds vaker aan.

Veel mensen die een huis willen verkopen, wonen reeds geruime tijd in dat huis, hebben dat naar hun eigen smaak en noden ingericht en zien bepaalde dingen, die voor een kandidaat-koper storend kunnen zijn, niet meer. Een home-stager heeft een objectieve kijk op het te verkopen pand. Hij zal nooit ingrijpende verbouwingswerken voorstellen, maar wel advies geven om de woning op te frissen zodat potentiële kopers er een goed gevoel in hebben. Een likje verf, een parket opschuren, de meubels herschikken en vooral opruimen kan wonderen doen.

Ieder zijn smaak of naar ieders smaak?

De ene eigenaar houdt van een donkerrode muur, de andere van zware meubelen... Maar heeft de kandidaat-koper daar een boodschap aan? Om een huis zo verkoopbaar mogelijk te maken, zal een home stager trachten de woning zo neutraal mogelijk te maken. Daardoor zal een mogelijke koper misschien meer mogelijkheden zien voor wat hij er achteraf zelf van wil maken. Als u weet dat de eerste indruk die een woning maakt, dat een potentiêle koper meestal binnen de 2 minuten weet of een woning hem bevalt of niet, dan begrijpt u meteen hoe belangrijk het is dat de woning meteen goed aanvoelt.

Een woning moet geen steriele toonzaal zijn, maar het is ook geen goed idee om de hele woonkamer vol te stouwen met bijvoorbeeld een persoonlijke verzameling porseleinen poppen. Een huis waar de verkoper een te zware eigen stempel op gedrukt heeft, zal moeilijker een koper vinden.

Een beroep doen op een home stager

Een home-stager werkt vanzelfsprekend in overleg met de verkoper. Hij bepaalt hoe ver zal gegaan worden bij de aanpassingen. Toch is het belangrijk dat iemand die een huis wil verkopen, al een stuk afstand doet van zijn woning op het ogenblik dat hij deze te koop stelt. Heel vaak staan in een woning die al lange tijd door de zelfde bewoners wordt bewoond te veel spullen en te veel meubels. Uw hart mag dus niet breken wanneer een home stager u het advies geeft om enkele zware meubels uit het huis te halen zodat de ruimtes misschien beter tot hun recht komen.

Een home stager kost tussen de ? 100 en ? 150 voor een eerste adviesgesprek. Vraag steeds een bestek voor de werken die zullen uitgevoerd worden en overleg samen wat u zelf zal doen en wat u laat uitvoeren. Indien uw woning bepaalde gebreken heeft, meld dit dan aan de home stager zodat die daar rekening mee houdt en u achteraf niet kan beschuldigd worden van het wegmoffelen van gebreken.

Enkele tips

  • Schoonmaken en opruimen zijn de eerste en ongetwijfeld ook belangrijkste ingrepen om uw woning er op haar voordeligst te laten uitzien.
  • Een likje verf blijkt de ingreep die het meest opbrengt om uw huis een frisse aanblik te geven.
  • Is er in de badkamer of keuken een gebroken tegeltje, tracht dat dan te vervangen.
  • Kleef stukjes losgekomen behangpapier weer vast.
  • Haal overbodige meubels weg.
  • Zorg dat er een maximale lichtinval is in de woning.
  • Als u huisdieren hebt, zorg dan dat er in de woning geen dierengeur meer hangt. Dit kan sommige potentiële kopers storen. Een geurkaarsje kan een frisse geur geven en geeft bovendien een gezellig licht.

Enkele adressen van home stagers:

http://www.concinnity.be/
http://www.mayantigo.be/
http://www.studiokreivo.be/

Home staging komt overgewaaid uit Amerika. Het gaat erom een woning aantrekkelijk te maken, zo te presenteren dat kandidaat-kopers zich er meteen in thuis voelen. Home staging heeft zeker niet de bedoeling gebreken aan het huis te camoufleren.In ons land zijn reeds enkele professionele home stagers aan de slag en ook grote immobiliënkantoren bieden de service steeds vaker aan.Veel mensen die een huis willen verkopen, wonen reeds geruime tijd in dat huis, hebben dat naar hun eigen smaak en noden ingericht en zien bepaalde dingen, die voor een kandidaat-koper storend kunnen zijn, niet meer. Een home-stager heeft een objectieve kijk op het te verkopen pand. Hij zal nooit ingrijpende verbouwingswerken voorstellen, maar wel advies geven om de woning op te frissen zodat potentiële kopers er een goed gevoel in hebben. Een likje verf, een parket opschuren, de meubels herschikken en vooral opruimen kan wonderen doen. De ene eigenaar houdt van een donkerrode muur, de andere van zware meubelen... Maar heeft de kandidaat-koper daar een boodschap aan? Om een huis zo verkoopbaar mogelijk te maken, zal een home stager trachten de woning zo neutraal mogelijk te maken. Daardoor zal een mogelijke koper misschien meer mogelijkheden zien voor wat hij er achteraf zelf van wil maken. Als u weet dat de eerste indruk die een woning maakt, dat een potentiêle koper meestal binnen de 2 minuten weet of een woning hem bevalt of niet, dan begrijpt u meteen hoe belangrijk het is dat de woning meteen goed aanvoelt.Een woning moet geen steriele toonzaal zijn, maar het is ook geen goed idee om de hele woonkamer vol te stouwen met bijvoorbeeld een persoonlijke verzameling porseleinen poppen. Een huis waar de verkoper een te zware eigen stempel op gedrukt heeft, zal moeilijker een koper vinden.Een home-stager werkt vanzelfsprekend in overleg met de verkoper. Hij bepaalt hoe ver zal gegaan worden bij de aanpassingen. Toch is het belangrijk dat iemand die een huis wil verkopen, al een stuk afstand doet van zijn woning op het ogenblik dat hij deze te koop stelt. Heel vaak staan in een woning die al lange tijd door de zelfde bewoners wordt bewoond te veel spullen en te veel meubels. Uw hart mag dus niet breken wanneer een home stager u het advies geeft om enkele zware meubels uit het huis te halen zodat de ruimtes misschien beter tot hun recht komen. Een home stager kost tussen de ? 100 en ? 150 voor een eerste adviesgesprek. Vraag steeds een bestek voor de werken die zullen uitgevoerd worden en overleg samen wat u zelf zal doen en wat u laat uitvoeren. Indien uw woning bepaalde gebreken heeft, meld dit dan aan de home stager zodat die daar rekening mee houdt en u achteraf niet kan beschuldigd worden van het wegmoffelen van gebreken.Enkele adressen van home stagers:http://www.concinnity.be/http://www.mayantigo.be/http://www.studiokreivo.be/