De reeks overspant de regeerperiode van koning Albert en volgt een aantal belangrijke gebeurtenissen van de voorbije twee decennia: zo komen onder meer de zaak Dutroux, de machtswissel Dehaene-Verhofstadt, de buitenechtelijke dochter van de koning Delphine Boël en de regeringscrisissen van 2007 en 2011 aan bod. De eerste aflevering speelt zich af op 31 juli 1993, de dag dat Boudewijn overlijdt. We zien hoe moeilijk Albert het vindt om zijn broer op te volgen en zijn ook getuige van de teleurstelling van Filip, die zich gepasseerd voelt.

Lucas Van Den Eynde speelt koning Albert, Veerle Eyckermans koningin Paola. Verdere hoofdrollen zijn voor Leah Thys (Fabiola), Matthijs Schepers (Filip), Stefan Degand (Laurent) en Ruth Becquart (Astrid). "We hebben in de eerste plaats gekozen voor een sterke cast, niet voor de fysieke gelijkenis", zegt adjunct-netmanager Elly Vervloet. "Al zat Lucas Van Den Eynde wel elke dag 3 uur in de schminkstoel", "Het is trouwens de eerste keer in België dat er een reeks gemaakt wordt over de Belgische koninklijke familie. En dat was een heel avontuur".

Geen geschiedenis

"Albert II" is een fictiereeks, benadrukt prof.em. Mark Van den Wijngaert, die de makers adviseerde, maar binnen de historische krijtlijnen. "Het is geen geschiedenis in de strikte zin van het woord. Hoe de personages met mekaar omgaan, is fictie. De scenaristen vertellen hun verhaal."

Ook is er bewust gekozen voor het Nederlands. Niet voor het Frans of het Nederlands met het bekende Franse accent van de koninklijke familie. En dat is even wennen. Bijvoorbeeld wanneer Albert een grap vertelt met de toch wel wat Antwerpse tongval van Lucas Van den Eynde.

Albert II, vanaf zondag 8 september vijf weken lang op Eén.

Plus Magazine brengt deze maand een interview met Veerle Eyckermans, de actrice die koningin Paola vertolkt.

De reeks overspant de regeerperiode van koning Albert en volgt een aantal belangrijke gebeurtenissen van de voorbije twee decennia: zo komen onder meer de zaak Dutroux, de machtswissel Dehaene-Verhofstadt, de buitenechtelijke dochter van de koning Delphine Boël en de regeringscrisissen van 2007 en 2011 aan bod. De eerste aflevering speelt zich af op 31 juli 1993, de dag dat Boudewijn overlijdt. We zien hoe moeilijk Albert het vindt om zijn broer op te volgen en zijn ook getuige van de teleurstelling van Filip, die zich gepasseerd voelt. Lucas Van Den Eynde speelt koning Albert, Veerle Eyckermans koningin Paola. Verdere hoofdrollen zijn voor Leah Thys (Fabiola), Matthijs Schepers (Filip), Stefan Degand (Laurent) en Ruth Becquart (Astrid). "We hebben in de eerste plaats gekozen voor een sterke cast, niet voor de fysieke gelijkenis", zegt adjunct-netmanager Elly Vervloet. "Al zat Lucas Van Den Eynde wel elke dag 3 uur in de schminkstoel", "Het is trouwens de eerste keer in België dat er een reeks gemaakt wordt over de Belgische koninklijke familie. En dat was een heel avontuur"."Albert II" is een fictiereeks, benadrukt prof.em. Mark Van den Wijngaert, die de makers adviseerde, maar binnen de historische krijtlijnen. "Het is geen geschiedenis in de strikte zin van het woord. Hoe de personages met mekaar omgaan, is fictie. De scenaristen vertellen hun verhaal."Ook is er bewust gekozen voor het Nederlands. Niet voor het Frans of het Nederlands met het bekende Franse accent van de koninklijke familie. En dat is even wennen. Bijvoorbeeld wanneer Albert een grap vertelt met de toch wel wat Antwerpse tongval van Lucas Van den Eynde.Albert II, vanaf zondag 8 september vijf weken lang op Eén.Plus Magazine brengt deze maand een interview met Veerle Eyckermans, de actrice die koningin Paola vertolkt.