Inhoud:

Een blik tonijn: Koreaanse tonijnballetjes

1. Was de ui, het lookteentje en de citroenmelisse (of het schijfje citroen). Stoof dit in een koffielepel arachideolie en laat afkoelen.

2. Prak de tonijn fijn en meng met de eieren, het paneermeel, de nieuwe uien, de look en de citroenmelisse. Voeg peper, zout en een snuifje cayennepeper toe.

3. Verhit de arachideolie.

4. Maak 12 kleine balletjes van de vis en bak ze, in verschillende keren, tot ze er mooi goudkleurig uitzien.

5. Frituur de schijfjes ui en serveer ze samen met de tonijnballetjes.

Ingrediënten voor 4 personen: 1 ui, 1 teentje look, twee stengels citroenmelisse of een halve onbehandelde citroen, arachideolie om te bakken en te frituren, 1 doos (400g) tonijn, 2 kleine eieren, 1 of 2 koffielepels paneermeel, zout, peper van de molen, cayennepeper, 2 eetlepels in fijne rondjes gesneden ui of bieslook.

Frankfurterworstjes: Aardappelsoep met ui en worstjes

Ingrediënten voor 4 personen: 800g aardappelen, 1 prei, 2 wortelen, 1/2 knolselder, 2 uien, 100g gerookt spek, 1 eetlepel boter, 1 liter vleesbouillon, 2 teentjes look, 1 laurierblaadje, 1/4 koffielepel komijn, 15cl verse room, 1 grote doos frankfurterworstjes, bieslook.

1. Schil de aardappelen en snijd ze in heel kleine blokjes.

2. Pel de uien, snijd ze in rondjes. Smelt de boter in een grote pan. Bruin er het spek en de uien in tot ze knapperig zijn, haal ze van het vuur en houd ze even apart.

3. Doe de bouillon, de groenten en de kruiden in een kookpot. Zet er het deksel op en laat gedurende 30 minuten stoven op een zacht vuur. Haal er laurierblad en een pollepel groenten uit en mix de rest in de pot. Meng dan de groenten opnieuw bij de soep. Peper, zout en bindt met de room.

4. Warm de worstjes in lichtgezouten water op en snijd ze in schijfjes.

5. Strooi de spekjes, de uien, het bieslook en de schijfjes worst op de soep en dien heet op.

Frankfurterworstjes: Frankfurtercake

1. De oven voorverwarmen op 180°C (thermostaat 6). Laat ondertussen de groentemacedoine uitlekken en snijd de worsten in schijfjes.

2. Klop de eieren in een slakom, voeg bloem, gist, zout en peper toe. Giet er langzaam de melk en de olie bij tot u een homogene massa bekomt.

3. Voeg de uitgelekte groenten en de schijfjes worst toe, peper en zout. Doe het deeg in een cakevorm en bak gedurende 45 minuten.

4. Een keer uit de oven, laat u de cake tien minuten rusten vooraleer hem uit de vorm te halen. Dien lauw of koud op.

Ingrediënten voor 4 personen: 1 doos van 400g groentemacedoine, 3 grote frankfurterworsten, 3 eieren, 150g bloem, 1 zakje gist, peper, zout, 10 cl melk, 10 cl olie.

Een blik ananas: Beignet van camembert, ananas en gefrituurde kruiden

Ingrediënten voor 4 personen: 6 eetlepels paneermeel, peper, 2 eieren, 8 eetlepels bloem, 1 camembert, 1 blik ananas, frituurolie, 4 toefjes basilicum.

1. Zet 3 borden klaar. In de ene mengt u paneermeel en peper. In de tweede klopt u eieren tot een omelet. Bloem gaat in het derde.

2. Verwarm de olie. Snijd de camembert in vieren.

3. Laat de ananas uitlekken en snijd de schijven in tweeën.

4. Draai de stukken camembert en de schijfjes ananas in de bloem, daarna in het opgeklopte ei en dan in het paneermeel. Laat drie minuten frituren in de olie en draai regelmatig om.

5. Laat uitlekken op absorberend papier.

6. Was en droog de basilicum. Frituur gedurende 30 seconden. Laat ze uitlekken op absorberend papier. Presenteer de beignets en de blaadjes basilicum in kommetjes.

Een pot Nutella: Taart met yoghurt en Nutella

1. Verwarm de oven voor op 210°C.

2. Giet de yoghurt in een kom, spoel dan de pot uit en gebruik hem om de rest van de ingrediënten te doseren.

3. Klop de eieren en de suiker in een slakom en voeg daarna de yoghurt en de gesmolten boter toe. Meng het meel met de gist.

4. Breng de helft van het deeg in een vooraf ingeboterde en met bloem bepoederde cakevorm.

5. Verdeel de rest van het deeg in twee delen en meng de Nutella bij een van deze twee porties. Giet het met Nutella gemengde deeg in de vorm en dek toe met de rest van het oorspronkelijke deeg.

6. Schuif de taart op het onderste rooster van de oven en draai de temperatuur van de oven tot 180°C. Laat 40 à 45 minuten bakken. Wacht tot de taart is afgekoeld en haal ze uit de vorm.

Ingrediënten voor 4 personen: 1 pot yoghurt, 3 hele eieren, 2 potten poedersuiker, 1/2 pot gesmolten boter (50g), 3 potjes bloem, 1 zakje chemische gist, 10g boter om de vorm in te boteren, 4 eetlepels Nutella

Inhoud: