Het Keukenhof is zijn inspiratie dit jaar niet erg ver gaan zoeken: thema is Holland, en natuurlijk staat de tulp dan centraal. Het Keukenhof telt miljoenen tulpen in duizend variëteiten. Het Willem-Alexander Paviljoen staat er vol van en in het Juliana Paviljoen, het Bloembollen Informatie Paviljoen en de vernieuwde Historische Tuin leert u alles over de geschiedenis van het Hollandse icoon. Zo wordt de reis belicht die de tulp maakte voordat hij in Nederland arriveerde, komt u de verhalen van de tulpenmanie en mythe rondom de zwarte tulp te weten en staat de hedendaagse tulpenteelt centraal in een van de tentoonstellingen.
Tulp zo groot als grachtenpand

Highlight dit jaar is het bloembollenmozaïek van een Amsterdams grachtentafereel met een tulp zo groot als een grachtenpand. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 tulpen en muscari's. Het ontwerp symboliseert de Tulpenmanie tijdens de Gouden Eeuw.

En uiteraard zijn er ook tal van activiteiten. In het weekend van 29 en 30 maart staat Hollandse Muziek op het programma, op 5 en 6 april organiseert Keukenhof een Oudhollands weekend met paling roken, fietsen, Hollandse spelen, levende standbeelden, kaasdragers en traditionele klederkracht. In het paasweekend komt voor de allerkleinsten nijntje langs met een show en een Meet & Greet en op 26 en 27 april staat culinair genot centraal in de Smaak van Nederland.

Keukenhof, Stationsweg 166A, Lisse. Van 20/3 tot 18/5/2014. 8-19.30u. Info: www.keukenhof.nl

Het Keukenhof is zijn inspiratie dit jaar niet erg ver gaan zoeken: thema is Holland, en natuurlijk staat de tulp dan centraal. Het Keukenhof telt miljoenen tulpen in duizend variëteiten. Het Willem-Alexander Paviljoen staat er vol van en in het Juliana Paviljoen, het Bloembollen Informatie Paviljoen en de vernieuwde Historische Tuin leert u alles over de geschiedenis van het Hollandse icoon. Zo wordt de reis belicht die de tulp maakte voordat hij in Nederland arriveerde, komt u de verhalen van de tulpenmanie en mythe rondom de zwarte tulp te weten en staat de hedendaagse tulpenteelt centraal in een van de tentoonstellingen.Tulp zo groot als grachtenpandHighlight dit jaar is het bloembollenmozaïek van een Amsterdams grachtentafereel met een tulp zo groot als een grachtenpand. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 tulpen en muscari's. Het ontwerp symboliseert de Tulpenmanie tijdens de Gouden Eeuw.En uiteraard zijn er ook tal van activiteiten. In het weekend van 29 en 30 maart staat Hollandse Muziek op het programma, op 5 en 6 april organiseert Keukenhof een Oudhollands weekend met paling roken, fietsen, Hollandse spelen, levende standbeelden, kaasdragers en traditionele klederkracht. In het paasweekend komt voor de allerkleinsten nijntje langs met een show en een Meet & Greet en op 26 en 27 april staat culinair genot centraal in de Smaak van Nederland.Keukenhof, Stationsweg 166A, Lisse. Van 20/3 tot 18/5/2014. 8-19.30u. Info: www.keukenhof.nl