Winter in Antwerpen gaat van start met een groot openingsfeest op de kaaien, Grote Markt en de Groenplaats. Noorderlicht boven de Schelde, videoprojecties op het stadhuis en een ijsshow met kunstschaatser Kevin Van Der Perren staan op het programma. Het openingsfeest start op 5 december om 18 uur en loopt tot 23 uur.

Actie!

Kerst in de sinjorenstad hoeft niet te bezadigd. Een beetje actie kunnen de Antwerpenaren wel smaken. En die vind je op de tubingpiste op het Steenplein. Je kan er met een rubberen band van een helling aan het Zuiderterras naar beneden glijden, met uitzicht op de kathedraal. Of verkies je een winterse minigolf? Die mogelijkheid heb je in het tijdelijke sparrenbos op het Steenplein.

De ijspiste is natuurlijk een klassieker. Dit jaar staat ze voor het eerst op de Groenplaats. Voor de kinderen is er een aangepaste kinderpiste. Na het schaatsen kan je meteen neerploffen in de winterbar.

Een andere vaste waarde is het reuzenrad. Een toertje in het rad brengt je 55 meter boven het Steenplein en biedt je een fantastisch uitzicht.

Een beetje van de drukte bekomen? Daarvoor is er de winter-wellness aan de cruiseterminal. Je wordt er helemaal ondergedompeld in Scandinavische sfeer met houtgestookte barrelsauna, elektrische sauna en infraroodcabine. Er is ook een jacuzzi en er zijn verschillende hottubs.

Romantiek

De kerstdagen zijn altijd een beetje romantisch. Bamboekunstenaar Georges Cuvillier doet er nog een schepje bovenop. Hij brengt een artistieke interpretatie van een grote maretak waaronder geliefden naar hartenlust mogen kussen.

Shopping

Antwerpen is natuurlijk de shoppingstad bij uitstek. De kerstmarkt biedt de gebruikelijke ambachtelijke dingen. Maar de hele maand december zijn ook alle winkels in de binnenstad op zondag open, net als op 3 januari, de eerste dag van de solden. In de Stadsfeestzaal kan je 13 tot 27 december kennis maken met 'atypisch Antwerpen' in een pop-up store. Daar zijn 'atypische artikelen' te koop: van een paraplu die bij regen van print verandert tot kaarsen met diamanten in. Alles kost tussen de 5 en 25 euro.

Vuurwerk!

Hoe anders het jaar afsluiten dan met een groots vuurwerk op 31 december? Het beste uitzicht heb je op de busparking van de Scheldekaaien, op het Steenplein en op Linkeroever. Als opwarmer voor het vuurspektakel boven de Schelde is er een concert van Stan Van Samang om 23 uur op de busparking Scheldekaaien.

Staart

Tot slot krijgt Winter in Antwerpen nog een feestelijke staart met de kerstboomverbranding op Linkeroever. Die vindt plaats op 9 januari vanaf 17 uur en belooft naast een vuurshow ook livemuziek en heerlijke drankjes.

Winter in Antwerpen. Van 5/12 /2015 tot 3/1/2016 in de Antwerpse binnenstad. Info: www.winterinantwerpen.be

Winter in Antwerpen gaat van start met een groot openingsfeest op de kaaien, Grote Markt en de Groenplaats. Noorderlicht boven de Schelde, videoprojecties op het stadhuis en een ijsshow met kunstschaatser Kevin Van Der Perren staan op het programma. Het openingsfeest start op 5 december om 18 uur en loopt tot 23 uur.Kerst in de sinjorenstad hoeft niet te bezadigd. Een beetje actie kunnen de Antwerpenaren wel smaken. En die vind je op de tubingpiste op het Steenplein. Je kan er met een rubberen band van een helling aan het Zuiderterras naar beneden glijden, met uitzicht op de kathedraal. Of verkies je een winterse minigolf? Die mogelijkheid heb je in het tijdelijke sparrenbos op het Steenplein.De ijspiste is natuurlijk een klassieker. Dit jaar staat ze voor het eerst op de Groenplaats. Voor de kinderen is er een aangepaste kinderpiste. Na het schaatsen kan je meteen neerploffen in de winterbar.Een andere vaste waarde is het reuzenrad. Een toertje in het rad brengt je 55 meter boven het Steenplein en biedt je een fantastisch uitzicht.Een beetje van de drukte bekomen? Daarvoor is er de winter-wellness aan de cruiseterminal. Je wordt er helemaal ondergedompeld in Scandinavische sfeer met houtgestookte barrelsauna, elektrische sauna en infraroodcabine. Er is ook een jacuzzi en er zijn verschillende hottubs.De kerstdagen zijn altijd een beetje romantisch. Bamboekunstenaar Georges Cuvillier doet er nog een schepje bovenop. Hij brengt een artistieke interpretatie van een grote maretak waaronder geliefden naar hartenlust mogen kussen.Antwerpen is natuurlijk de shoppingstad bij uitstek. De kerstmarkt biedt de gebruikelijke ambachtelijke dingen. Maar de hele maand december zijn ook alle winkels in de binnenstad op zondag open, net als op 3 januari, de eerste dag van de solden. In de Stadsfeestzaal kan je 13 tot 27 december kennis maken met 'atypisch Antwerpen' in een pop-up store. Daar zijn 'atypische artikelen' te koop: van een paraplu die bij regen van print verandert tot kaarsen met diamanten in. Alles kost tussen de 5 en 25 euro.Hoe anders het jaar afsluiten dan met een groots vuurwerk op 31 december? Het beste uitzicht heb je op de busparking van de Scheldekaaien, op het Steenplein en op Linkeroever. Als opwarmer voor het vuurspektakel boven de Schelde is er een concert van Stan Van Samang om 23 uur op de busparking Scheldekaaien.Tot slot krijgt Winter in Antwerpen nog een feestelijke staart met de kerstboomverbranding op Linkeroever. Die vindt plaats op 9 januari vanaf 17 uur en belooft naast een vuurshow ook livemuziek en heerlijke drankjes.Winter in Antwerpen. Van 5/12 /2015 tot 3/1/2016 in de Antwerpse binnenstad. Info: www.winterinantwerpen.be