Kalfsrolletjes op een groentebedje

Kerst in Italië is een belangrijk feest, waarbij samen met de familie urenlang uitbundig gegeten wordt aan een grote tafel. Het diner kent vele gangen. Het vleesgerecht dat we u voorstellen, is zo’n typisch gerecht.

Bereiding 40 minuten – voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 8 kalfslapjes van ca. 80 g
  • 250 g diepvries bladspinazie, ontdooid
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 100 g kwark
  • 1 eierdooier
  • 1 el paneermeel
  • 2 venkelknollen
  • 1 sjalot
  • 4 tomaten
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 el pijnboompitten
  • nootmuskaat
  • zout, versgemalen
  • peper
  • + 4 sierprikkers


Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 140 °C boven- en onderwarmte.
2. Dep het vlees droog en klop het indien nodig een beetje plat.
3. Laat de spinazie goed uitlekken, druk zonodig het vocht eruit. Pel en snipper de knoflook en fruit 2 minuten in 1 eetlepel olie.
4. Schep de spinazie erdoor, neem van het vuur en laat afkoelen. Roer de kwark, de eierdooier, het paneermeel en peper, zout en nootmuskaat erdoor. Verdeel het mengsel over de kalfslapjes en rol ze dan op. Steek telkens twee rolletjes op een sierprikker. Bestrooi ze met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak ze rondom lichtbruin. Leg ze in een ovenschaal en laat ze in 10-15 minuten in de voorverwarmde oven rosé braden.
5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat ze afkoelen.
6. Maak de venkel schoon en snijd in dunne partjes. Pel en snipper de sjalot. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Bak de venkel en de sjalot 5 minuten in 3 eetlepels hete olie, blus af met de witte wijn en laat afgedekt ca. 1-2 minuten stoven. Voeg de tomaten toe en stoof alles zonder deksel tot het vocht bijna helemaal verdampt is en de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel de groenten over de borden en leg de kalfsrolletjes er bovenop. Bestrooi met pijnboompitten en serveer. Lekker met tagliatelle.


Meer gerechten zoals dit vindt u in de Plus Magazine Special Recepten, nu te koop in de krantenwinkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content