Aan de prijs van de vakjury is 25.000 euro en een sculptuur van Nick Ervinck verbonden. Voor de prijs van de lezersjury ontvangt Olyslaegers 2.500 euro en een bijzondere vulpen. "Uiteindelijk koos de jury voor de literaire oerkreet die klonk uit de roman 'Wil', van Jeroen Olyslaegers", klonk het in het juryverslag van de vakjury, onder leiding van Kathleen Cools.

De jury koos "Wil" uit meer dan 400 boeken. Op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs - de vroegere Gouden Boekenuil - stond naast het boek van Olyslaegers ook Martin Michael Driessen met "Rivieren", Richard Hemker met "Hoogmoed", Donald Niedekker met "Oksana", en Lize Spit met "Het smelt".

"Jeroen Olyslaegers schreef met 'Wil' een ijzersterke oorlogsroman waarin inhoud, tempo en taligheid hand in hand gaan", zo oordeelde de vakjury.

"Wil" was naar verluidt ook met voorsprong de winnaar van de honderdkoppige lezersjury die de vijf genomineerde boeken las onder leiding van Raf Walschaerts. Aan deze onderscheiding is een prijs van 2.500 euro en een vulpen verbonden.

Aan de prijs van de vakjury is 25.000 euro en een sculptuur van Nick Ervinck verbonden. Voor de prijs van de lezersjury ontvangt Olyslaegers 2.500 euro en een bijzondere vulpen. "Uiteindelijk koos de jury voor de literaire oerkreet die klonk uit de roman 'Wil', van Jeroen Olyslaegers", klonk het in het juryverslag van de vakjury, onder leiding van Kathleen Cools. De jury koos "Wil" uit meer dan 400 boeken. Op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs - de vroegere Gouden Boekenuil - stond naast het boek van Olyslaegers ook Martin Michael Driessen met "Rivieren", Richard Hemker met "Hoogmoed", Donald Niedekker met "Oksana", en Lize Spit met "Het smelt". "Jeroen Olyslaegers schreef met 'Wil' een ijzersterke oorlogsroman waarin inhoud, tempo en taligheid hand in hand gaan", zo oordeelde de vakjury."Wil" was naar verluidt ook met voorsprong de winnaar van de honderdkoppige lezersjury die de vijf genomineerde boeken las onder leiding van Raf Walschaerts. Aan deze onderscheiding is een prijs van 2.500 euro en een vulpen verbonden.