Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de voorkeur om in deze tijd van het jaar te verhuizen. Tijdens de zomer kan je namelijk rekenen op stabieler weer, wat verhuizen al meteen een stuk eenvoudiger maakt. Aangezien het vakantieperiode is, heeft men bovendien meer tijd om alles te regelen. Zeker families profiteren van de zomervakantie. Studenten nemen tegen het einde van de zomer hun intrek in hun nieuw kot of studeren af en moeten op zoek naar een nieuwe woonst.

Traditioneel worden huizen ook vooral verkocht en gekocht in de lente, zodat gezinnen tijdens de zomer kunnen verhuizen en van de nieuwe woonst genieten voor het begin van het schooljaar. En tijdens de zomer nemen de Belgen ook meer tijd om het huis nieuw leven in blazen en op te frissen met nieuwe meubels en interieur, zo blijkt op Kapaza.be.

De meubel- en designtrends van het jaar

Waar zijn mensen nu eigenlijk naar op zoek in 2016? Om deze zomer gemakkelijk en snel een zaakje te doen in de categorieën 'Meubels en decoratie' en 'Kunst en antiek', verzamelde Kapaza.be, in samenwerking met interieurexpert Frederic Rozier, de meubel- en designtrends van 2016:

  • Gebruik van buitenmeubilair binnenshuis. Bijvoorbeeld rotanzeteltjes, etc... Meubels die in eerste instantie bedoeld zijn voor buiten, maar die voortaan ook binnen gebruikt worden. Buitenmeubilair kan al meer tegen een stootje of vocht en kan dus wel gemakkelijk naar binnen verhuizen.
  • Vintage blijft HOT. Duurzaamheid is nog altijd heel belangrijk. Je kan dan ook het kastje uit de jaren 60 combineren met nieuwere elementen.
  • Mineralen. Lampen, tafels, etc... bewerkt met mineralen. Een Belgische trend bij uitstek! Ook marmer blijft in 2016 een hit.
  • Mix van materialen. Denk aan verschillende materialen, eclectische composities, combinatie van verschillende texturen en stijlen.

Enkele tips van topverkoper Lincy Bos op Kapaza

  • Een zoekertje staat of valt met een goede startfoto. Belangrijk is om jouw foto er te laten uitspringen, want er zijn immers honderden zoekertjes met soortgelijke items. Zorg er ook voor dat alle rommel weg is. Hoe minder extra zaken op de foto, hoe meer jouw item eruit springt. Een foto met voldoende licht is erg belangrijk. Hierdoor komt je foto mooier uit en zie je het item beter. Indien mogelijk, neem een foto tegen een lichte achtergrond en ondergrond. Een klein plantje of bloemetje op je kast of tafeltje geeft je statische foto meteen wat huiselijkheid. Less is more is hier de boodschap. Kijk zeker eens op Pinterest voor de nodige inspiratie.
  • Zorg er ook altijd voor dat je item proper is.
  • Zorg telkens voor een goede beschrijving. Denk hierbij aan de afmetingen, zoals de lengte, diepte, breedte, etc. Ook het materiaal vermelden is van belang. Wees bovendien ook steeds eerlijk, en indien er gebruikssporen of krassen zijn, vermeld dit dan ook. Op die manier vermijd je teleurstelling.
  • Plak steeds een prijs op zoekertje. Zo krijg je meer reactie dan wanneer je 'bieden' of 'prijs overeen te komen' schrijft. Soms is het moeilijk om een prijs te bepalen, maar ga dan eens op zoek naar gelijkaardige items. Wees realistisch van bij het begin, want een te hoge prijs zorgt voor weinig of geen reactie.
  • Het tijdstip voor het plaatsen van je zoekertje speelt ook een rol. Voor of tijdens het weekend wordt er het meeste gezocht. Plaats je zoekertje daarom online op vrijdag.

(LB)

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de voorkeur om in deze tijd van het jaar te verhuizen. Tijdens de zomer kan je namelijk rekenen op stabieler weer, wat verhuizen al meteen een stuk eenvoudiger maakt. Aangezien het vakantieperiode is, heeft men bovendien meer tijd om alles te regelen. Zeker families profiteren van de zomervakantie. Studenten nemen tegen het einde van de zomer hun intrek in hun nieuw kot of studeren af en moeten op zoek naar een nieuwe woonst. Traditioneel worden huizen ook vooral verkocht en gekocht in de lente, zodat gezinnen tijdens de zomer kunnen verhuizen en van de nieuwe woonst genieten voor het begin van het schooljaar. En tijdens de zomer nemen de Belgen ook meer tijd om het huis nieuw leven in blazen en op te frissen met nieuwe meubels en interieur, zo blijkt op Kapaza.be.Waar zijn mensen nu eigenlijk naar op zoek in 2016? Om deze zomer gemakkelijk en snel een zaakje te doen in de categorieën 'Meubels en decoratie' en 'Kunst en antiek', verzamelde Kapaza.be, in samenwerking met interieurexpert Frederic Rozier, de meubel- en designtrends van 2016:(LB)